Sevgili dostlar, hafta sonu Manisa’mıza iki dönem belediye başkanlığı yapmış. Sadece belediye başkanı olarak değil, özel yaşamıyla, mütevazı ve beyefendi kişiliğiyle gönüllere taht kurmuş olan merhum Adil Aygül başkanımızı sonsuzluğa uğurladık. Allah rahmet eylesin mekânı cennet olsun. Tüm sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyorum. 

*** 

Değerli okurlar; Vali, Bakan, Milletvekili. Belediye Başkanı olabilirsiniz. Fakat insan olabilmek, insani değerleri koruyarak yöneticilik yapmak ayrıcalıktır.  

İnsanların doğdukları yaşadıkları şehre borcu var. Bunu her yazımda dile getiriyorum. Kimi bunun farkında, kimi olmadan yaşıyor şehirde. Doğduğumuz şehirleri seçemiyoruz ama güzelleştirmek elimizde. Ve şehre katkı sağlayanları desteklersek güzelleşir şehirler. 

Şehirler yaşayan insanların şehre katkılarıyla hemşerilik bilinciyle, bireysel değil, takım ruhuyla çok iyi yerlere gelir.  

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün, başkan seçilmeden önce bile Manisa için çalışan, Manisa sevdalısı, Manisa’ya destek olan bir iş adamıydı. 

Geçen akşam Büyükşehir Belediyemizin internet üzerinden yayın yapan televizyonundaki ‘’Başkanla Başbaşa’’ programını bir Manisalı olarak gururla izledim. İleriyi gören, vizyon sahibi, Manisa için çalışan başkanımız olduğu için çok şanslıyız. 

Manisa’mızın 40 yıllık çöp sorununu çözecek, 460 dönümlük arazi üzerine kurulan Uzunburun Katı Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama Tesisinde, günde 650 ton çöp işlenecek. Bir zamanlar patlama korkusu ile yaşadığımız Manisa çöplüğü tarihe karışıyor, yerine elektrik üreten ve ülkemiz ekonomisine katkı sağlayan modern bir tesis kuruldu. Uzunburun Katı Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama Tesisi Manisa Büyükşehir Belediyesinin başkanımız Cengiz Ergün’ün yaptığı Türkiye’nin en önemli projelerinden biri oldu. 

Uzunburun Katı Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama Tesisine çöp girecek ; Geri dönüşüm maddeleri, Elektrik enerjisi,Tarımsal gübre olarak çıkacak.Tesise girenin tek kuruş ederi olmadığı gibi çevreye zararlı çöpleride toplayacak. Tesisten çıkanlar ise önce belediye bütçesine, sonra Türkiye ekonomisine büyük katkı sağlayacak. 

*** 

Görev icabı gittiğim ilçe ve mahallelerde Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’ün afişte fotoğrafını gören 3-4 çocuk yanıma gelerek ‘’biz komşu köylere gidemiyorduk şimdi Cengiz başkan bize otobüs gönderiyor onun sayesinde her köye ve ilçeye gidebiliyoruz’’ sağ olsun varolsun ama biz kendisiyle tanışmak istiyoruz bizde onun gibi olmak istiyoruz dediler. Başkanın adını görmeden fotoğrafını görerek tanıdı çocuklar onu. 

İşte Çocuk Gözüyle samimiyet, gerçek sevgi. Hiçbir çocuğa sevgi olmadan bunları söyletemezsiniz. 

Hayatın içinde, çocuk gözüyle iyi insan olabilmek bütün mesele.  

Sevgi ile kalınız …