Manisa’nın Salihli ilçesine bağlı Çapaklı Mahallesi’nde Biyogaz Santrali’nin yapımını üstlenen Ege Biyogaz Elektrik Üretim Anonim Şirketi’nin çalışma yapacağı alana iş makinelerini sokmak istemeyen mahalle sakinleri, 4 gün boyunca yol kapatma eylemi düzenledi. Mahalle sakinlerine eylemlerinin beşinci gününde jandarma müdahale etti.

CHP İLÇE BAŞKANI’NIN OĞLUYLA BİRLİKTE 7 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Jandarma ile köylüler arasında yaşanan arbedede 7 çiftçi gözaltına alındı, 1 jandarma personeli ise yaralandı. CHP Salihli İlçe Başkanı Hüseyin Namver’in oğlu Yiğit Namver de gözaltına alınan isimler arasında…

ÇİFTÇİLER BEKLEYİŞLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

Jandarma ile yaşanan arbede ve gözaltı işlemlerinin ardından çiftçiler hala daha bölgede bekleyişlerini sürdürüyor.

CHP MANİSA MİLLETVEKİLİ BAŞEVİRGEN, “KABA KUVVETLE HAKLILIĞIMIZI ÖRTEMEYECEKLER”

CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, Salihli’de yaşanan arbedeye ilişkin açıklama yaptı. Başevirgen, “Salihli Çapaklı’da jandarma, biyogaz tesisi kurulmasına karşı topraklarını savunan köylülerimizi yerlerde sürükledi, darp etti ve gözaltına aldı. Şirket, kaymakamlığın 'Mahkeme kararını bekleyin' demesine rağmen, yol yapım çalışması için köye jandarmayla beraber girerek halkla karşı karşıya getirdi.  Manisa halkı sürekli toprağı, çevresi ve doğası için mücadele ediyor. Her mücadelesi haklılıkla sonuçlanıyor. Uygulanan zorbalık ve kaba kuvvet bizim haklılığımızın üzerini örtemeyecek. Yine köylülerimiz, yine doğamız, yine mücadelemiz kazanacak” ifadelerini kullandı.