İlçe Başkanlığında düzenlenen programa CHP Manisa Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi ve Şehzadeler Grup Başkanvekili Yenal Yıldırım da katıldı. Başkan Gürtunca, Şehzadeler ve ülke gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

YSK’dan flaş “İptal Seçim” kararı! YSK’dan flaş “İptal Seçim” kararı!

CHP Şehzadeler İlçe Başkanı Gürtunca, Şehzadeler’deki toplumun farklı kesimlerin farklı sorunları olduğunu, bu sorunların ülke sorunlarıyla aynı olduğunu kaydetti. Esnafların yaşadığı sorunların git gide arttığını, ayakta durmanın mücadelesini verdiğini belirtti.  Esnafların 7200 prim günü ile emekli olacağını ama bu prim günü sayısının hala sallamada olduğunu vurguladı. Devletin emekliye vereceği 5 bin TL ikramiyenin eşitsizliğe yol açtığını söyleyerek, bu durumun Anayasa Mahkemesi’nden döneceğini açıkladı.

Şehzadeler ilçesinde okullarda çok büyük sorunların bulunduğunu kaydeden Gürtunca, okullarda yeterli personelin bulunmadığını bundan dolayı öğrencilerin kötü şartlarda eğitim gördüğünü, Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında Şehzadeler’de 65 okula 75 personelin istihdam edildiğini bunun yeterli olmadığını ifade etti.

Şehzadeler’de seçim zamanının gelmesiyle şovların başladığını dile getiren Gürtunca, vaatlerin başladığını, bazı mahallelerde sokakların asfaltlandığını ama genel olarak mahallelerin patates tarlasına döndüğünü söyledi. Vatandaşların her yere eşit hizmet gitmemesinden dolayı tepkili olduğunu açıklayan Gürtunca, alt yapının çok önemli bir sorun olduğunu özellikle bir yağmur yağdığında sokakların Venedik’e döndüğünü, şehir merkezinde farelerin cirit attığını, alt yapının yetersiz olmasından dolayı sokaklarda boruların patladığını, suların fışkırdığını ancak bunlarla ilgili yeterli çalışmaların yapılmamasından dert yandı.

Şehzadeler’de belediye tarafından 43 taşınmazın satışa çıkarıldığını ifade eden Gürtunca, özellikle seçim zamanı bu satışların yaşanmasına anlam veremediklerini, bunun şeffaf belediyeciliğe aykırı olduğunu kaydetti.  Belediye Başkanının halkından topladığı gelirlerin hesabını halka vermek zorunda olduğunu vurgulayan Gürtunca, “Seçime 5,5 ay kala arsa satışından elde edilecek gelirle hangi yatırımlar yapılacak?” sorusunu yöneltti. 9 yıldır satılmayan arsaların birden bire satışa çıkarılmasının anlaşılır olmadığını ifade eden Gürtunca “Şehzadeler bir de en iyi bütçeye sahip belediyelerden biri olmakla övünmektedir. Madem paranız var niye arsaları satıyorsunuz? Satıştan elde edilecek gelirin nerelerde kullanılacağı halka anlatılmak zorundadır” dedi. 

CHP’de 4-5 Kasım’da kurultay sürecinin yaşanacağını kaydeden Gürtunca, kurultay sonrasında aday adaylığı sürecinin başlayacağını, birden fazla aday adayı olduğu takdirde ön seçimin yapılması gerektiğini söylerdi. Gürtunca, CHP olarak Şehzadeler’in en güçlü partisi olduklarını merkezde sosyal demokratla tanıştıracaklarını kaydetti. Gürtunca, “Ben şuan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP Şehzadeler İlçe Başkanıyım. Kurultayda Özgür Özel seçilirse onun da ilçe başkanı olacağım. Genel Başkan kim olursa biz onun temsilcisiyiz” diye konuştu. Almıla Nur BERİLĞEN

Editör: Zerrin Ağar