CHP’li Balaban açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Ülkemizde her gün daha da derinleşen ekonomik kriz nedeniyle vatandaşlarımız artık çıkar yol bulamayacak duruma geldi. AKP iktidarının çizdiği pembe tablonun yanında vatandaşın yaşadıklarını sokakta çalışma yapan bir siyasi olarak en net şekilde görme fırsatımız oluyor. Bankalarla başı dertte olan vatandaşlarımız çareyi tefecilere başvurmakta buluyor. Genel Başkan Yardımcımız, İstanbul Milletvekilimiz Gamze Akkuş İlgezdi’nin çalışmaları sonucunda ortaya çıkan tablo oldukça vahim. Son 12 yılda 118.000 kişinin tefecilik suçlamasıyla hakkında işlem başlatıldığını gördüğümüz raporda yalnızca son 3 yılda tefecilik yapanların sayısında yüzde 77 artış yaşandığı görülüyor.”

“VATANDAŞIN HELAL LOKMASINA ORTAK OLUYORLAR”

İnsanların çaresizlik içinde sosyal devletten yardım beklediklerini ancak yeterli yardımı alamadıklarını belirten CHP İl Başkanı Balaban, vatandaşın helal lokmasına tefecilerin ortak olduğunu söyleyerek açıklamasını şu cümlelerle sürdürdü:  “Her şeyin fiyatı her gün artıyor, bu büyük bir çaresizlik. Çocuklarına bot alamayan, mont alamayan, beslenme çantasını dolduramayan aileler var. İnsanlar çaresiz ve yalnız hissediyorlar. İşte bu noktada artık ne olacaksa olsun denerek tefecilere gidiliyor. Buna insanları mahkum eden iktidarın vatandaşlarını değil bir avuç imtiyazlıyı tercih etmesidir. Bugün neredeyse herkesin bir kredi kartı borcu var, icra dosyaları artmış durumda, duyuyoruz insanların hesapları bloke ediliyor, bankalar kredi vermiyor. Vatandaşımız, esnafımız, çiftçimiz zor durumda. Bugün bu tablo bizlere açıkça gösteriyor ki bugün vatandaşın helal lokmasına tefeciler ortak olmuştur.”

Açıklamasının son kısmında iktidara yüklenen CHP’li Balaban, “Bu kış geçtiğimiz kıştan çok daha zor geçecek. Faturaların ve hayat pahalılığının altında ezilen vatandaşımız bir çıkar yol arıyor ancak sosyal devlet ortada yok. Vatandaşa üç maymunu oynayan iktidar devletin tüm kaynaklarını bir avuç imtiyazlıya akıtıyor. Buradan iktidar yetkililerine sesleniyorum neler olduğunun ve nasıl olduğunun farkındayız. Ancak siz de şunun farkına varın, bu kış, bu yoksulluklar, bu yolsuzluklar ve yasaklar sizin sonunuzu getirecek. Önümüzdeki ilk seçimde Millet İttifakı’nın iktidarında kurulacak olan yeni düzende vatandaşlarımız rahat bir nefes alacak. Bu ülkede hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği günleri hep birlikte inşa edeceğiz.” dedi. Haber Merkezi 

Editör: Onur Yılmaz