CHP Manisa İl Başkanlığı ve CHP Yunusemre İlçe Başkanlığı ortaklaşa dezenformasyon yasasını protesto etmek amacıyla TÜİK Manisa Bölge Müdürlüğü’nün önüne siyah çelenk bırakarak basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamaya CHP Manisa İl başkanı Semih Balaban, CHP Yunusemre İlçe Başkanı Av.Yalçın Arcak, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Şadiye Uysal ve partililer katıldı.

“TÜİK DEZENFORMASYONUN MERKEZİDİR"

Basın açıklamasında konuşan CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban, Türkiye’de son yıllarda dezenformasyonun merkezinin yanlış enflasyon rakamları veren TÜİK olduğunu söyleyerek, şu ifadelere yer verdi: “Şimdi bir dezenformasyon yasası çıkartılmak isteniyor. Eğer Türkiye’de dezenformasyon aranıyorsa, merkezi neresi diye sorulacak olursa bunun adresi TÜİK’tir. Bizler bu dezenformasyonun yasa olarak çıkartılmasına karşı değiliz. Ama bu yasa o kadar baskıcı bir yasa ki vatandaşın en küçük haber alma hakkını engelliyor. İnsanlara gözdağı veriyor. TÜİK’in yalanlarını herkes çok iyi biliyor. TÜİK’in geçtiğimiz haftalarda açıkladığı enflasyon oranı yüzde 83 iken bilimsel araştırma gurubu olan ENAG’ın açıkladığı enflasyon oranı yüzde 186 civarındaydı. Açıklanan iki enflasyon oranında büyük bir uçunum var. Yani bu gösteriyor ki TÜİK Recep Tayyip Erdoğan’ın propagandalarına destek veren bir kurum haline dönüşmüş durumdadır. Tayyibi üzmek istemeyen bir kurum haline geldi.”

CHP İl Başkanı Balaban açıklamasının son kısmında, dezenformasyon yasası ile hem basının hem de vatandaşın ifade özgürlüğünün kısıtlandığını dile getirerek sözlerini şu sorularla sonlandırdı: “Bizler soruyoruz; 128 milyar dolar nerede dediğimizde, bunu sosyal medyada paylaştığımızda dezenformasyon mu yapmış olacağız? ‘10 milyon işsiz var, insanlar yatağına aç giriyor’ dediğimiz de halkı tahrik mi etmiş olacağız? ‘Devletin kaynakları beşli çeteye aktarılıyor, beşli çete sermayesine sermaye katıyor’ dediğimizde dezenformasyon mu yapmış olacağız? ‘Bu ülkede kadın cinayetleri, kadına şiddet var’ deyip bunu sosyal medya üzerinden protesto ettiğimizde dezenformasyon mu yapmış olacağız. Hayır. Biz her zaman baskılara, yasaklara karşı halkın haber alma özgürlüğünü savunuyor. Savunmaya devam edeceğiz. Ancak TÜİK’de halkı yanılttığı için hiçbir zaman affetmeyeceğiz. Halkı esas yanıltan, manipüle eden, yanlış bilgi veren, bilgiyi tahrip eden ve dezenformasyonu yapan kurum TÜİK’tir.”

 “YASA HALKIN GERÇEK HABER ALMA ÖZGÜRLÜĞÜNÜ GASP EDİYOR”

CHP Yunusemre İlçe Başkanı Yalçın Arcak ise, çıkartılmak istenilen dezenformasyon yasası ile halkın gerçek haber alma özgürlüğünün kısıtlandığını ifade ederek şöyle konuştu: “AKP iktidarının ne yapmaya çalıştığını çok iyi biliyoruz. Yasanın çıkartılmak istendiği alanda elbette ki bir eksiklik vardır. Yeni bir yasaya ihtiyaç vardır. Ancak bu yasa değil. Bu yasa halkın gerçek, doğru haberi alma hakkını gasp ediyor, gerçek haber alma hürriyetini engelliyor. Bu yasa ile Türkiye’de yaşanan gerçekler gizlenmek, engellenmek isteniyor. Çok yakın zamanda TÜİK enflasyon rakamlarını açıkladı. Ancak açıklanan enflasyon rakamlarının doğru olmadığını halk çok iyi biliyor. Çünkü halkın cebini yakan rakamlar ortada. TÜİK’in gerçek rakamları açıklamadığını, halkın gerçek enflasyonunun ne olduğunu vatandaşımız ya sosyal medya aracılığıyla ya da internet sitelerindeki haberler aracılığıyla öğreniyor. Ama çıkartılmak istenilen yasa ile gerçek olan her şey engellenecek. CHP olarak bu yasanın geçmemesi için başta genel başkanımız olmak üzere, mecliste milletvekillerimiz ellerinden geleni yapıyorlar. Bizlerde halkımızı gerçeklerle buluşturmak ve aydınlatmak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz.”

Açıklamaların ardından CHP’liler üzerinde ‘Vatandaşlar’ yazan siyah çelengi TÜİK Manisa Bölge Müdürlüğü’nün önüne bırakarak dezenformasyon yasanını protesto etti. HABER MERKEZİ

Editör: Onur Yılmaz