Üstad Yavuz Donat ile Demirci’yi karış karış gezdik. Demirci izlenimlerimi 3 gündür köşemde sizlere aktarıyorum. Demirci’de gerçekleştirdiğimiz yoğun ziyaretlerinden ardından Cuma akşamı Manisa’ya döndük. Oğlum Gökhan’ı aradım bizi Anemon Otelden aldı. Demirci dönüşü günün yorgunluğu atmak adına OSB’de bulunan Palet Restorana gittik. Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Efendioğlu’nun davetlisiydik. Hem günün değerlendirmesini yaptık hem de siyasi gündemi konuştuk. Yavuz Donat geçmişte yaşadığı siyasi anıları anlattı. Sakallı Nusret güzel bir masa kurmuştu. Sohbet ederken vaktin nasıl geçtiğini anlamadık. Yemekten sonra Yavuz Donat’ı otele bıraktık ve sabah 7’de buluşmak üzere sözleştik. TBMM başkanlığı yapmış tecrübeli siyasetçi ve şu an Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi görevinde olan Cemil Çiçek’in davetlisiydik. Cumartesi sabahı oğlum Gökhan, ben ve Yavuz Donat düştük Ayvalık yollarına. Kuzey Ege Otoyolunu kullandık. Erken yola çıktığımız için trafik yoktu. 1 saat 15 dakikada Ayvalık’a vardık. Şaşırdım doğrusu.

ÖZGÜN ZEYTİNCİLİĞİ GEZDİK

Yavuz Donat, Ayvalık’ta ki kadım dostu Yaşar Öncan’ı aradı. Bize ‘Erken gelmişsiniz Özgün zeytincilik var orada buluşalım dedi. Özgün Zeytinciliğe oturduk. Kahvelerimizi içerken Yaşar Öncan eşi ile birlikte geldi. Yaşar Öncan Koru otellerinin eski sahibiymiş. Yavuz abi bizi tanıştırdı.  Daha sonra Özgün zeytinciliğin sahibi Ahmet Sucu yanımıza geldi. Bize tesisi gezdirdi. Tesisi gezerken hayran kaldım. Günümüzde 2 ve 3. Kuşak ile yola devam eden Özgün Zeytinciliğin sahibi Ahmet Sucu adeta mesleğine aşık biri. İşini severek yapıyor. Bu da sattığın ürünün kalitesine yansıyor. Tesisi gezdikten sonra Cemil Çiçek beyefendi ailesi ile geldi. Arabalara bindik kahvaltı yapacağımız yere doğru yola çıktık. Sural çiftliğine geldik. Tam bir köy havası vardı. Cemil bey eşi, kızı ve torunları ile gelmişti. Cemil beyin torunları çiftlik hayvanları ile ilgilenirken biz de çiftliği gezdik. 1899 yılında inşa edilmiş olan çiftliğin en büyük özelliği orijinalliğini bugüne kadar korumuş olmasıydı. Babam ve Oğlum başta olmak üzere, Kırık Kanatlar, Kurşun Yarası, Familya, Ulak, Zeytin Tepesi, İstanbullu Gelin, Şeref Meselesi gibi birçok dizi/ filme ev sahipliği yapmış bir çiftlik. Kahvaltı mekanına Türkan Şoray, Hülya Avşar gibi ünlülerin de uğrak yeri.

NEREDEN VURACAĞINI BİLECEKSİN

Küçük bir gezintinin ardından kahvaltı masasına oturduk. Cemil bey ve Yavuz Donat ülke siyaseti ile ilgili fikir alışverişinde bulundular. Cemil bey ile Yavuz Donat yumurta tokuşturdular. Cemil bey çok esprili bir kişiliğe sahip. ‘Yumurta tokuştururken de siyasette de nereden vuracağını bileceksin. Ben üstten vurdum. Siyasette de hiç bel altı vurmadım.’ diyerek espriyi patlattı. Daha sonra koyu bir siyaset sohbetine başladık. Manisa ANAP Milletvekili Abdullah Akarsu’nun Cemil Çiçek Beyefendiye gönderdiği halıyı üstat Yavuz Donat teslim etti. Kahvaltı sırasında Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yılmaz aradı. Yavuz Donat ve Cemil Çiçek ile telefonla konuştu. Başkan Yılmaz Cemi beye; ‘Arif Parmaksız başkanım ile kulaklarınızı çınlatıyoruz. Sizi Manisa’ya bekliyorum’ dedi. Cemil Çiçek’te uygun bir vakit Yavuz Donat ve arkadaşlar ile Manisa’ya gelmeyi düşünüyoruz’ dedi. Cemil Çiçek Ankara’ya gideceği için bizle Manisa’ya gelemedi ama Mehmet Yılmaz’ın daveti üzerine Manisa gelme sözünü vermiş oldu.

ÇEKİŞMELİ BİR TAVLA MÜSABAKASI İZLEDİK

Kahvaltı sonrası biz Yaşar Öncan’ın Cunda’daki yazlık evine geçtik. Yaşar Öncan misafirperverliği ile bizi mahcup etti. Yavuz abi ile tavla oynadılar. Sonuçta dostluk kazandı. Tavla skoru 1-1 olarak belirlendi. Daha sonra Cunda adasında Yavuz abi ile kısa bir tur attık. Turumuzu tamamladıktan sonra Manisa’ya doğru yola çıktık. Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yılmaz ile buluştuk. Güzel bir akşam yemeği yedik. Bu sohbetin detaylarını size yarın köşemde aktaracağım. Bugünden şu kadarını söyleyebilir ki Başkan Yılmaz yine formundaydı. Kendine has üslubu ülke meseleleri ile ilgili görüşlerini Yavuz Donat’a aktardı.