22 Şubat Pazartesi günü, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün 61 yıl önce dünyaya gözlerini açtığı  gündü. Başkan Ergün pazartesi günü 61 yaşına giriyordu. O gün de Başkan Cengiz Ergün Büyükşehir Belediyesi’nin yeni hizmet binasındaki başkanlık koltuğuna oturma günüydü.

Bendeniz Pazartesi günkü yazımın sonunda; “Bugün Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün yaş günü… Nice sağlıklı, uzun yıllara Başkan!”  diye yazmıştım. Anlamlı bir gündü.

SÜRPRİZ KUTLAMA BAŞKAN ERGÜN’Ü DUYGULANDIRDI

Başkan Danışmanlarından Nursel Ustamehmetoğlu, danışmanlar ve üst yöneticiler ile yapılacak toplantı öncesi, doğum günü pastasını, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün önüne sürpriz bir şekilde getirdi. Başkan Ergün hatırlanmaktan mutlu oldu. Pasta kesildi. Başkan Cengiz Ergün doğum günü pastasından bir dilim yiyerek, sürprizi hazırlayan bürokratlarına teşekkür etti. Yeni hizmet binasında hayırlı hizmetler vermeyi temenni etti.

MANİSALILARIN GÖNLÜNDE TAHT KURAN BİR BAŞKAN OLDU

Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün Manisa’da üst üste üç kez belediye başkanı seçilen, sevilen bir başkan. ‘Meyve veren ağaç taşlanır’ misali zaman zaman taşlamaya kalkışanlar olmuyor mu? Oluyor. Ama Cengiz Ergün yaptığı hizmetlerle, Manisa’nın tüm ilçelerinde gönüllerde taht kurmuş bir Büyükşehir Belediye Başkanı ve Türkiye’de örnek gösterilecek belediye başkanları arasına girmiş durumda. Üç seçimde de halkın teveccühü ile rakiplerine fark atarak Belediye Başkanı seçilen Cengiz Ergün,  yaptığı büyük hizmetlerle de Başkent’te her ortamda konuşulan bir başkan. Eğrisi ile doğrusu ile Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımızın halkın gönlündeki yeri bambaşka.

DOGUM GÜNÜ KUTLAMASINDA KİMLER VARDI?

Başkan Cengiz Ergün’ün sürpriz doğum günü partisinde kimler vardı diye çekilen resimlere baktım. Başta Genel Sekreter Aytaç Yalçınkaya, Büyükşehir Başkanvekili Mehmet Güzgülü, Genel Sekreter Yardımcıları Ertuğrul Yıldırım ve Uğur Başkal, Teftiş Kurulu Başkanı Ahmet Türkgüler, Başkan Danışmanları Funda Solak, Nursel Ustamehmetoğlu, Azmi Açıkdil, Spilaş Genel Müdürü Engin Anlı, Daire Başkanları, Özel Kalem Müdürü Gökmen Aytaç ve özel kalem personeli vardı.

BAŞKAN ERGÜN’ÜN YENİ HİZMETK BİNASINDA İLK TALİMATI NE OLDU?

Büyükşehir’in yeni hizmet binasında o gün yapılan ilk toplantıda, Başkanı Cengiz Ergün koronavirüs  tedbirlerine dikkat edilmesini ve 2021’de yapılacak yeni projelerin hayata geçirilmesinde titiz davranılmasının talimatlarını bürokratlarına verdi. Ayrıca yeni binayı baştan aşağıya birim brim gezen Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün “2021 yılında planlanan hizmetler, koronavirüs tedbirlerine rağmen hayata geçirilmeye çalışılacaktır” dedi.

Ben de bir kez daha 61 yaşına basan Başkan Cengiz Ergün’e ailece sağlıklı, başarılı nice yıllar diliyorum.