Manisa Büyükşehir Belediyesi, hizmet ve yatırımlarının yanında üreticinin kalkınması için destekte bulunmaya devam ediyor. Yapılan projeler ile üreticilerinin gelirlerinin artmasına yönelik çalışmalarını sürdüren Manisa Büyükşehir Belediyesi, il genelindeki 10 bin üreticiye 100 bin üzüm sepeti dağıtımı projesi kapsamında Manisa’nı Salihli ve Gördes ilçelerinde tören düzenlendi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Manisa’nın Salihli ve Gördes ilçelerinde düzenlenen törenle üzüm üreticilerine üzüm sepeti dağıtımında bulundu. Salihli’deki dağıtım için Salihli İtfaiye Amirliğinde gerçekleştirilen törene Kaymakam Mehmet Kamil Sağlam’ın yanı sıra Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Öztozlu, Salihli Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Karaca, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ali Demir, Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Yılmaz Usta, MHP İlçe Başkanı Mehmet Akın şube müdürleri ve üzüm üreticileri katıldı.

Törende konuşan Salihli Kaymakamı Sağlam, Manisa’nın tarımdaki tarımsal potansiyelinin ülke ekonomisine olan katkısının önemine dikkat çekti. Kaymakam Sağlam “Geride bıraktığımız pandemi süreci bize kırsalın ne kadar önemli olduğunu gösterdi. Maliyetleri artan üreticilerimizin, üretim maliyetlerinin düşürülmesi ve özellikle küçük işletmelerinin sürdürülebilirliğine katkı sağlamak amacıyla bugün bu üzüm sepetlerinin çiftçilerimize dağıtımını gerçekleştiriyoruz. Projede Salihlili üreticimize Çiftçi Kayıt Belgeleri ile yaş ve kuru üzüm taşımak amacıyla kişi başı 10’ar adet olmak üzere destek sağlandı. Bu projeyi gerçekleştirdiği için öncelikle Manisa Büyükşehir Belediyemize olmak üzere, tüm paydaşlara ve törenimize katıldığınız için siz üreticilerimize teşekkür ediyorum. Ürününüz bol, kazancınız bereketli olsun.” dedi.

Konuşmaların ardından üzüm sepetleri, üreticilere dağıtıldı.

BÜYÜKŞEHİR GÖRDESLİ ÜRETİCİLERİN YANINDA

Manisa Büyükşehir Belediyesi, il genelindeki 10 bin üreticiye 100 bin üzüm sepeti dağıtımı projesi kapsamında Gördes ilçesinde tören düzenleyerek 110 üreticiye 1100 sepet dağıtımı gerçekleştirdi. Gördes ilçesinde yapılan törene Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Öztozlu, Gördes Kaymakamı Muhammet Özyüksel, Gördes Belediye Başkanı Muhammet Akyol, Manisa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetleri Dairesi Başkanı Yılmaz Usta, Manisa Büyükşehir Belediyesi Gördes Muhtarlık İşleri Şube Müdürü Hüseyin Yılmaz, siyasi partilerin ilçe temsilcileri ve üreticiler katıldı.

Ali Öztozlu, “Sizlere Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün selamlarını iletiyorum. Geride bıraktığımız pandemi süreci ve içerisinde bulunduğumuz savaş durumu bize tarımın kırsalın ne kadar önemli olduğunu, olmazsa olmaz olduğunu gösterdi. Başkanımız Cengiz Ergün’ün talimatları ile 2022 yılı için 70 milyonluk rekor bir bütçeyi kırsal kalkınmada destek için ayırdık. Hayvan içme suyu göletleri yapımı, temizliği, taral doldurma tesisleri, gübre dağıtımı, arıcılarımıza desteklerimiz, sulama kooperatiflerine boru destekleri, üzüm üreticilerine sepet, zeytin üreticilerine kasa gibi onlarca projeye 70 milyon liralık bütçe ayırdık. Geçen ay burada gübre dağıtımında yine bir araya gelmiştik. Bugün 110 üreticimize 1100 üzüm sepeti dağıtımı yapacağız. Önümüzdeki aylarda zeytin üreticilerine kasa dağıtımı yapacağız. Gördes’e her geldiğimizde kırsala, tarıma bir katkı için bir arada olmaktan memnuniyet duyuyorum. Sizlerin de ürünleriniz bol, kazancınız bereketli olsun. Sepetleri de iyi ve güzel günlerde kullanın, hayırlı uğurlu olsun” dedi.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NE TEŞEKKÜR ETTİ

Gördes Belediye Başkanı Muhammet Akyol, “Büyükşehir’imizin bugüne kadar çiftçimize vermiş olduğu destekler çiftçilerimizi rahatlatmak için soluk alması için bir fırsattır. Bunun için Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün başta olmak üzere ekibine teşekkür ediyoruz. Daha öncede burada gübre dağıtımını birlikte gerçekleştirmiştik, şimdi de üzüm selesi dağıtımı sonrasında da zeytin kasası dağıtımı için yine birlikte olacağız inşallah. Çiftçimize verilen destek için ben teşekkür ediyorum, üreten çiftçilerimize de hayırlı olsun diyorum” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından düzenlenen tören ile üzüm üreticilerine sepetleri teslim edildi. Haber Merkezi

Editör: Onur Yılmaz