Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Mimar Sinan Bulvarında yapılacak olan imar planı değişikliği ile ilgili ‘Rant’ iddiaları ortaya atan CHP’li Meclis üyelerine sert çıktı. İtiraz edilen imar planı değişikliğinden 7 bin 20 Manisalının yarar sağlayacağını söyleyen Başkan Cengiz Ergün, CHP’li meclis üyelerinin, sırf şahsına karşı kara propaganda yürütmek için Manisa’nın geleceğini de kararttığını ifade etti, “Ben bu filmi 7-8 sene önce de izlemiştim” dedi.

Burhan AKDEMİR

Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi ekim ayı olağan toplantısının ikinci oturumu, ilk oturumdan kalan maddeleri görüşmek üzere toplandı. Toplantıya, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün başkanlık etti.

Meclis’te öne çıkan iki madde, geçtiğimiz oturumda Başkan Cengiz Ergün tarafından verilen iki önerge oldu. Mimar Sinan Bulvarı üzerinde Cengiz Ergün’e ait alanlarla ilgili tartışma, gerginliklerin yaşanmasına neden oldu.

Madde üzerine söz alan Başkan Ergün, “Benim talebim şudur. Onaylardan sonra siyasi kimliğim nedeniyle konu hukuksuzluk, peşkeş çekmek ve rant varmış gibi kamuoyuna yansıtılmaktadır ifadesi var. Bu nedenle şahsıma ait parselleri kapsayan ve oy birliği ile onaylanan planların yeniden meclisçe incelenmesi, eğer aykırılık var ise imar planının iptal edilmesi ve bugün gündeme alınan Mimar Sinan Bulvarı’nın diğer etabının da iptal edilmesini arz ederim.” dedi.

“60 YILDIR BENİM YERLERİMİ BİLMİYOR MUYDUNUZ?”

CHP adına söz alan Koray Kaplan’ın, “Sizin alanlarınızda imar planı sonrası yaklaşık 7 bin metrekare fazlalık oluyor, bu da rant demek oluyor” sözleri üzerine konuşan Başkan Ergün, “21 maddeyi komisyondan gelen maddeleri oy birliği ile karar aldık. Bunlardan biri de Mimar Sinan Bulvarı hattının Şehzadeler sınırlarında kalan yeri. Orayı oy birliği ile onayladık. Madem rant vardı neden mecliste evet oyu verdiniz? 60 yıldır benim yerlerimi bilmiyor muydunuz? Siz alışkınsınız, dışarıda basını toplarsınız açıklama yaparsınız. Orada 7 bine yakın hak sahibi var, onlarınki rantsa benimki de rant. 7 bin 20 kişi bu haktan faydalanıyor” ifadelerini kullandı.

“BU MAKAMA SAYGI GÖSTERECEKSİNİZ”

CHP’li Bülent Mersinli’nin “Burada rant var. Büyük bir rant var” sözleriyle Meclis’te ortam bir hayli gerginleşti. Başkan Ergün ile CHP’li üyeler arasında karşılıklı atışmalar yaşanırken, Başkan Ergün, “3 dönemdir bu halk beni bu makama seçiyor, bu makama saygı göstereceksiniz. Şahsi kininiz varsa bunun yeri burası değil. Makamı sayacaksınız” diyerek tepki gösterdi.

Karşılıklı atışmaların devam etmesi üzerine Başkan Ergün CHP’li Bülent Mersinli’nin meclisten çıkarılmasını talep etti. Araya diğer üyelerin girmesiyle Bülent Mersinli salonda kaldı.

“BEN BU FİLMİ İZLEDİM”

Başkan Ergün, imarla ilgili her zaman bu tür sıkıntıların yaratılmaya çalışıldığına dikkat çekerek, “Ben bu filmi bundan 7-8 yıl önce yaşadım. 2013-2014’ten bahsediyorum. Önce mecliste planlara evet diyecekler. Arkadan itirazlar geldi diye seçimlere 2-3 ay kala bizim partimizden iki kişiyi istifa ettirip Manisa’nın planlarının iptal edilmesine sebep oldunuz siz. O zaman da ret verdiniz. Şimdi de ret veriyorsunuz. Anlamış değilim. Manisalılar en iyisine karar verecektir.” dedi.

OY ÇOKLUĞUYLA GEÇTİ

Yaşanan yoğun tartışmaların ardından madde oylamaya sunuldu, CHP ve İYİ Parti’nin ret, BBP’nin çekimser oy kullandığı oylamada madde AK Parti ve MHP’nin oyları ile meclisten geçti.

Daha sonra diğer maddeler oylanarak meclis oturumu sonlandırıldı. Kasım ayı meclis toplantısının 18 Kasım Salı günü yapılmasına karar verildi.

Editör: Onur Yılmaz