Manisa büyükşehir Belediye Meclisi Aralık ayı olağan toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Güzgülü başkanlığında yapıldı. Meclis’te gündem maddelerine geçilmeden önce söz alan Güzgülü, ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Başkanvekili Güzgülü’nün konuşmasının ardından Meclis gündem maddelerine geçildi. Gündem maddelerinin önemli bir bölümünü imarla ilgili maddeler oluştururken, maddelerin çoğunluğu oy birliği ile ilgili komisyonlara havale edildi.

Burhan AKDEMİR

Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi Aralık ayı olağan toplantısının ilk oturumu yapıldı. Meclis’te gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Başkanvekili Güzgülü, şöyle konuştu: “ Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde şehit verdiğimiz kahraman evlatlarımızı rahmetle anıyoruz. Ruhları şad olsun. Ülkemizin bölünmez bütünlüğü için sınırlarımızda ve sınırlarımızın ötesinde kahramanca çarpışan Mehmetçiklerimizi buradan saygıyla selamlıyoruz. Allah yardımcıları olsun. Geçtiğimiz hafta babasını kaybeden Milliyetçi Hareket Partisi KAÇEP Başkanımız Neşe Töz ve annesini kaybeden Manisa’yı Mesiri Tanıtma Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık’a başsağlığı dileklerimizi iletiyorum. Merhuma ve merhumeye Allah rahmet eylesin, mekanları cennet olsun. Beyin kanaması geçirmesi nedeniyle tedavi gören Manisa’mızın değerli araştırmacı-yazarı Ali Haydar Aksakal’a da geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.”

Başkanvekili Mehmet Güzgülü sözlerinin devamında 2023 yılı için iyi dile ve temennilerde bulunarak şu ifadeleri kullandı: “Acısıyla tatlısıyla bir yılı daha geride bırakmaya hazırlanıyoruz. Birkaç yıldır hem ülkemiz hem de Dünya olarak zorlu sınavlardan geçtik. Her şeye rağmen sizlerle birlikte şehrimize ve hemşerilerimize hizmet etmekten geri durmadık. İnşallah yeni yılda da yine Manisa’mızı kalkındıracak, geleceğe emin adımlarla götürecek çalışmaların altına hep birlikte imza atacağız. Ben şimdiden hepinizin yeni yılını kutluyor, 2023’ün ülkemize ve milletimize sağlık, huzur, mutluluk, bolluk ve bereket getirmesini yürekten diliyorum.”

Başkanvekili Güzgülü’nün konuşmasının ardından Meclis gündem maddelerine geçildi. Gündem maddelerinin önemli bir bölümünü imarla ilgili maddeler oluştururken, maddelerin çoğunluğu oy birliği ile ilgili komisyonlara havale edildi.

Editör: Onur Yılmaz