Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi Ağustos ayı olağan toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün başkanlığında gerçekleştirildi.

Turgutlu’da ‘Son Sokak’ olarak geçen bir caddeye, İzmir’de terör örgütü sempatizanları tarafından şehit edilen Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun adının verilmesiyle ilgili madde nedeniyle gerginlik çıktı. CHP grubunun hayır oyu vereceğini açıklaması üzerine konuşan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa merkezinde Fırat Yılmaz Çakıroğlu Kavşağı’na isim verilirken kararın oybirliğiyle alındığını hatırlatarak, ülkücü şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nu rahmetle andı.

Konu ile ilgili CHP Grubu, karara ret oyu vereceklerini ifade etti. Bunun üzerine konuşan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa merkezinde Fırat Yılmaz Çakıroğlu Kavşağı’na isim verilirken kararın oybirliğiyle alındığını hatırlattı. PKK’lı terörist grupça şehit edilen Çakıroğlu’nun adının bir sokağa verilmesinin kimseyi rahatsız etmemesi gerektiğine vurgu yapan Başkan Ergün, ülkücü şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nu rahmetle andı. Madde ile ilgili MHP ve İYİ Parti gruplarının da görüşlerini sunmasının ardından teklif, CHP Grubu’nun ret oyuna karşın oy çokluğuyla kabul edildi.

Başkan Ergün, Meclis’te gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu, Büyükşehir çalışanlarına yapılan zamma ilişkin konuştu

 “ÇALIŞANLARIMIZI ENFLASYONA EZDİRMEDİK”

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Ağustos ayı Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısı’nda Büyükşehir, MASKİ ve iştiraklerde çalışan personellerin maaş düzenlemeleri hakkında meclis üyelerini ve kamuoyunu bilgilendirdi. Başkan Ergün, yaptıkları maaş zamlarıyla çalışanlarını enflasyona ezdirmediklerinin altını çizdi.

Ağustos ayı Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısı’nda personel maaşlarına yaptıkları düzenlemeler hakkında bilgi veren Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Belediyemiz, MASKİ Genel Müdürlüğümüz ve iştiraklerimizde çalışan personelimizin maaşlarında yaptığımız düzenlemeyle çalışanlarımızı enflasyona ezdirmedik. İlgili sendika temsilcileriyle yaptığımız ek protokol doğrultusunda 4 bin 342 hizmet alım personelimizin maaşlarında son altı ayı baz aldığımızda yüzde 117’ye varan önemli bir zam yaptık. Yaptığımız zam ile çalışanlarımız en düşük 7 bin 447,55 TL maaş alacak. Diğer çalışanlarımız kadrolarına göre daha yüksek ücretler alacaktır. Detaylarını daha önce paylaştım” dedi.

YÜZDE 124’E VARAN ARTIŞ

Bünyelerinde kadrolu işçi olarak çalışanların ücretlerinde de yüzde 96 oranında bir iyileştirme yaptıklarını hatırlatan Başkan Ergün, “Biliyorsunuz, Devletimiz son altı aylık bazda memur ve sözleşmeli personellere yaklaşık yüzde 73’lük bir zam vermişti. Sosyal dengeye yaptığımız iyileştirmeyle bugün memur ve sözleşmeli personele yüzde 129’a kadar bir artış sağladık. Bu sene meclis kararıyla sözleşmeli personel olan 61 çalışanımız da bundan sonra sosyal denge almaya başlayacaklar. Bu rakamlar tabi ki bekar ve çocuksuz kişiler için geçerli. Çocuk sayısına göre bu bedeller artacaktır. Bu vesileyle tüm çalışanlarımıza bir kez daha maaş düzenlemelerinin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. İlçe belediyelerimiz de bu konuda önemli adımlar attı. Onlara da ayrıca teşekkür ediyorum” diye konuştu.

3 İLÇEYE 94 MİLYON LİRALIK PRESTİJ CADDE DÜZENLEMESİ

Saruhanlı, Gördes ve Gölmarmara ilçelerinde prestij cadde çalışması başlatacakları caddeler hakkında bilgi veren Başkan Ergün, “Bu ilçelerimizdeki caddelerimizin ihalesini hayırlısıyla yaptık. Tabi önce altyapıyı yeniliyoruz. Bu bağlamda MASKİ Genel Müdürlüğümüz, Gördes ilçemizdeki Fatih ve Şehit Jandarma Astsubay Üstçavuş Özgür Artunç Bulvarlarında 5 bin 300 metre içme suyu ve 2 kilometrelik kanalizasyon hattı döşeme işine başladı. Bu altyapı yatırımımızın bedeli 6,5 milyon TL. Büyükşehir Belediyemizin yapacağı üst yapının yani prestij cadde düzenlemesinin bedeli ise 18 milyon 700 bin TL’dir. Yani Gördes’imizin caddelerine toplamda 25 milyon 200 bin TL’lik bir yatırım gerçekleştiriyoruz. Değerli Başkanım ve Gördesli hemşehrilerime hayırlı uğurlu olsun” dedi.

SARUHANLI’DA 58 MİLYON TL’LİK YATIRIM

Saruhanlı’da yapılacak olan çalışmalar hakkında da bilgi veren Başkan Ergün, “Saruhanlı ilçemizde Atatürk, Hükümet, Namık Kemal ve Talat Paşa caddelerinde yapacağımız prestij cadde yatırımımız öncesinde 4,5 kilometre yağmur suyu ve 5 bin 100 metre içme suyu hattı döşeyeceğiz. Bu çalışmamıza da start verdik. Altyapı yatırımımızın bedeli 23 milyon 500 bin TL’dir. Altyapı sonrasında yapacağımız prestij cadde düzenlememizin maliyeti ise 35 milyon TL. Saruhanlı ilçemize 58 milyon 500 bin TL’lik bir yatırım yapıyoruz. Değerli Başkanım ve Saruhanlılı hemşehrilerime hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

UĞUR MUMCU CADDESİ’NİN ALTYAPISI HAZIR

Gölmarmara ilçesinde bulunan Uğur Mumcu Caddesi’nde ise altyapıyı daha önce yaptıklarını belirten Başkan Ergün, “Burada prestij cadde düzenlemesi gerçekleştireceğiz. Bu caddemiz için de 10 milyon 340 bin liralık bir yatırım söz konusu. Daha önce de Atatürk Bulvarı prestij cadde düzenlemesi olsun, yeni yağmursuyu ve içme suyu hatları ile kilit parke çalışmaları olsun, Gölmarmara ilçe merkezine ciddi yatırımlar yaptık. Değerli Başkanım, yeni prestij caddemiz de hayırlı olsun diyorum. Sadece bu 3 ilçemizdeki Prestij Cadde Düzenlemelerinin toplam maliyeti ise tam tamına 94 milyon liradır. Helali hoş olsun” dedi.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Ağustos ayı Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısı öncesinde yaptığı açıklamada, imar planları çalışmaları noktasında emek veren Meclis üyelerine, Büyükşehir, Şehzadeler ve Yunusemre Belediyesi başkan ve ilgili çalışanlarına teşekkür etti. Sözlerine şehitlerimizi anarak devam eden Başkan Ergün, “Bölücü terör örgütüne karşı kahraman ordumuz, gerek yurdumuzda gerek de sınırlarımızın ötesinde operasyonlar yürütüyor. Öncelikle yürütülen operasyonlarda şehit düşen kahraman evlatlarımızı saygıyla anıyor, yaralanan evlatlarımıza acil şifalar diliyorum. Pençe-Kilit harekatı bölgesinde de terör örgütü mensuplarınca açılan taciz ateşi sonucu şehadete eren hemşerimiz, kahraman evladımız Reşat Ergin’i geçtiğimiz Cumartesi günü sonsuzluğa uğurladık. Ruhu şad olsun. Rabbim, vatanımızın bütünlüğü için görevde olan güvenlik güçlerimizin ayağına taş değdirmesin. Allah, yardımcıları olsun” dedi.

HAYATINI KAYBEDENLERİ ANDI

Başkan Ergün, yakın zamanda yaşama veda edenleri de unutmadı. Ergün, “Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesinde Köprübaşı ilçemizde görev yapan personelimiz Nazan Ceylan'ın ve Salihli ilçemiz Kurtuluş Mahalle Muhtarı Ayhan Gezdir’in vefat etmesi de bizleri derinden üzdü. Merhuma ve merhumeye yüce Allah'tan rahmet, ailelerine, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyorum. Mekanları cennet olsun. Elim bir trafik kazasında yaşamını yitiren Akhisar Belediyesi personeli Cemal Saka’ya ve geçtiğimiz hafta yaşama veda eden Muhtarlık İşleri Daire Başkanımız Ergün Aksoy'un kıymetli annesi Emine Aksoy’a da yüce Allah’tan rahmet, ailelerine, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Mekanları cennet olsun. Şehzadeler Belediye Başkanımız Ömer Faruk Çelik’in yengesi Elif Çelik ve Meclis Üyemiz Mustafa Ercan Bilgiç’in kıymetli babası Fahri Bilgiç hakkın rahmetine kavuştu. Ömer Faruk Çelik başkanımıza ve meclis üyemiz Ercan Bilgiç’e bir kez daha başsağlığı ve sabır diliyorum. Mekanları cennet olsun” diye konuştu.

SOMA’YA GEÇMİŞ OLSUN

Soma ilçesinde meydana gelen orman yangını nedeniyle geçmiş olsun dileklerini ileten Başkan Ergün, “Geçtiğimiz hafta sonu Soma ilçemizde meydana gelen orman yangını nedeniyle de Soma ilçemize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Bu yangının son olmasını temenni ediyor, yangınla mücadelede görev alan tüm ekiplere hemşerilerimiz adına teşekkür ediyorum” dedi.

MUHARREM AYINI KUTLADI

Muharrem ayına da değinen Başkan Ergün, “Müslümanlık için manevi değeri önemli olan Muharrem ayındayız. Bu vesileyle bu mübarek ayın tüm Müslümanların birlik ve beraberliğine vesile olmasını diliyor, ülkemize ve milletimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum” dedi.

KAHRAMAN ATALARIMIZA ANMA

Başkan Ergün, “Ağustos ayında Türklere Anadolu’nun kapılarının açıldığı 26 Ağustos 1071 Malazgirt Zaferi’nden; 26 Ağustos 1922’de başlayıp 30 Ağustos Zaferi ile sonuçlanan Büyük Taarruz’a kadar kahraman atalarımızın yazdığı önemli destanlar var. Bu vesileyle Alparslan’dan Osman Bey’e, Fatih Sultan Mehmet’ten Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e kadar tüm atalarımızı ve aziz şehitlerimizi saygıyla anıyorum” diye konuştu.

EREN BÜLBÜL’Ü UNUTMADI

Konuşmasında kurtuluş günlerini de kutlayan Başkan Ergün, “30 Ağustos’ta Demirci ilçemizle başlayıp 8 Eylül Manisa’mızın kurtuluşu ile devam eden ve 13 Eylül’de Soma’nın kurtarılmasıyla Manisa’mızın düşman postallarından temizlenmesinin yıldönümü dolayısıyla Manisa’mızın ve tüm ilçelerimizin kurtuluş yıldönümlerini de şimdiden tebrik ediyorum. Bu sene inşallah konserlerimiz ve etkinliklerimizle birlikte görkemli bir şekilde kurtuluş günlerimizi kutlayacağız. Bu bağlamda, 5 yıl önce yani 11 Ağustos 2017'de, PKK’lı hainler tarafından alçakça şehit edilen Eren Bülbül evladımızı ve O’nu korumak için canını ortaya koyan Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik’i de rahmetle anıyorum. Mekanları cennet olsun” diye konuştu. HABER MERKEZİ

Editör: Onur Yılmaz