Gaziantep şehri, yıllardır hasretini çektiği Süper Lig’e döndü. Futbolseverler açısından her anı heyecan dolu bir final izledik.

Hatayspor’u ayrıca kutlamak istiyorum. Teknik direktörleri İlhan Palut ile birlikte olağanüstü bir iş yaptılar. Gelecek sezon için de ipucu verdiler. Hatayspor da önümüzdeki sezon şampiyonluğun en güçlü adayı olacak.

Gelelim bu senenin şampiyonuna. Gazişehir Gaziantep Futbol Kulübü. Tam adı bu. Düne kadar herkes bu takıma Gazişehir diyordu. Ancak final gecesi tribünlerde tek ses; ‘Şampiyon Gaziantep’…

Gazişehir Gaziantep FK’nın Gaziantep Büyükşehir Belediyespor olduğu yılları biliyorum. Spor Toto 1. Lig’de Gaziantepspor ile aynı ligde mücadele etti. Diğer şehir takımı Gaziantepspor borç yükü nedeniyle aşağıya gitmeye devam ediyor ama bugün başka bir Gaziantep takımı yeniden Süper Lig’de.

Yani bunu şöyle normal yaşam diliyle anlatmak gerekirse, çocuğu ölen bir anne-babanın çocuk yapmaktan vazgeçmeyerek yeniden bir evlat sahibi olması ve o evlada kaybettikleri çocuklarının adını vermesi. Asıl nokta bu.

Gaziantep şehri de bunu yaptı. İlk yıllarda tribününde taraftar olmayan Gazişehir Gaziantep FK, bugün binlerce taraftara oynayan bir camia haline geldi.

Bunun nedeni bir bütün olmak. Daha önce örneklerini gördüğümüz Malatyaspor-Yeni Malatya, Erzurumspor- Büyükşehir Belediye Erzurumspor, Kayseri Erciyes-Kayserispor gibi Gaziantepspor- Gazişehir Gaziantep FK gerçeği bir kez daha karşımıza çıktı.

Bir kez daha Gazişehir Gaziantep FK’yı ve Gaziantep şehrini Süper Lig’e yükselmelerinden dolayı kutluyor ve yeni sezonda başarılar diliyorum.

Bu şampiyonluk her ne kadar kilometre olarak bana uzak olsa da aslında anlamı büyük. Bir dönem Gaziantespor, ardından Gazişehir Gaziantep FK’nın peşinden deplasman deplasman dolaşan, Gaziantep’in sporu için gecesini gündüzüne katan, bir futbol emekçisi abimiz ve meslektaşımız Musa Baş’ın acısının ardından böyle bir şampiyonluğun gelmesi çok anlamlı.

Bir 7 Mayıs günü henüz 38 yaşında aramızdan ayrılan Gaziantep’in değerli gazetecisi, foto muhabiri Musa Baş’a adanmalı bu şampiyonluk. Bu nedenle çok değerli bir şampiyonluk. Umarım, Gazişehir Gaziantep FK takımı da mezarına giderek Musa Baş’a kupayı götürür. Mekanın cennet olsun Musa abi…