Bazı anlar vardır ki, anlatılmaz yaşanır. Tüm duygularıyla beraber yürekten hissedilir. Verilen emeğin karşılığını şampiyon olarak, grup üçüncüsü olarak almak gibi. Manisa Büyükşehir Belediyespor da başkanı, yönetimi, personeli, hocaları, genç oyuncuları ve aileleriyle birlikte  sevinç, mutluluk, şükran ve gurur duygularını yürekten hissediyorlar bu günlerde, Manisa BBSK U15 takımının Bölgesel Gelişim Ligi 3. Grup Şampiyonluğu ve U16 takımının üçüncülük derecesiyle.

Bu mutlu sona kolay ulaşılmadı, sevincini ve gururunu yaşamak da kısa süreli olmasın müsaadenizle.

Kazanılan bu başarıda çocuklarımızın ve hocalarımızın yeteneği ve emeği göz ardı edilemez. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve Manisa Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkanı Mevlüt Aktan ile yönetiminin sağladığı her türlü maddi ve manevi destek başarının gelmesinde en büyük etken tabii ki de. Ama tüm bunların ötesinde, her iki takımdaki birlik ve beraberlik bu başarıya zemin hazırladı.

YETENEKLERİN BULUŞMASI

7 yaşındaki çocukların bir araya gelmesiyle temeli atılan, geçtiğimiz yıl Türkiye Şampiyonası'nda izlenip takıma transfer edilen birbirinden yetenekli çocukların da dahil edildiği 2004 grubunun başarı öyküsü.

Futbol aşığı, her fırsatta top peşinde koşan, yeşil sahaya adım attıkları anda sadece ve sadece futboldan keyif almayı düşünen 2004 grubunun en büyük özelliği, hepsi birbirinden yetenekli çocuğun bir araya gelmesi ve aynı takımda toplanması. Her takıma nasip olmayacak şans mı diyelim, yoksa tesadüf mü, ne derseniz deyin her yönden mükemmel çocukların buluştuğu bir takım oldu 2004 grubu.

İLK GÜNDEN TAKIM OLDULAR

Birbirlerine attıkları paslar kadar saha dışındaki dostlukları da bir o kadar isabetli olan gençler sahada nasıl birlikteyse, özel hayatlarında da beraber vakit geçirmekten büyük keyif alır hale geldiler günden güne. Sahada beraber top peşinde koşarken, boş vakitlerinde ellerinde oyun kumandalarıyla ekranda kıyasıya maç yapar oldular. En çok keyif aldıkları, hayatlarının büyük bölümünü oluşturan futbol, onların ortak zevki çünkü.

Gece-gündüz, yaz-kış demeden, yağmurda çamurda büyük bir hevesle antrenman yapan, okuldan çıkıp koşa koşa antrenmana giden çocuklar hiç yılmadan, hocalarının dediklerini harfiyen yapmak için tüm dikkatlerini verdiler antrenmanlarda. Hepsi de birbirlerine yardımcı olarak, sorgulamayarak, eleştirmeyerek, destek vererek. Antrenmanlarda olsun, maçlarda olsun hep birbirlerini motive ettiler. Sahaya ilk de çıksalar yedek de çıksalar hiçbiri bir diğer arkadaşının eksikliğini hissettirmeyerek görevlerini yerine getirdiler ve birbirlerine sahip çıkarak top oynadılar. Bunun en büyük getirisi de bu yılki şampiyonluk oldu.

KADRO ZENGİNLİĞİ VE YETENEKLERİ BAŞARININ MİMARI

Manisa Büyükşehir Belediyespor Kulübü gençlerine o kadar destek oluyor ve gelişimlerine o kadar önem veriyor ki yetenekle de birleşince başarı kaçınılmaz oluyor.

Her zaman galip gelmek, sürekli başarılı olmak 2004 grubunu en çok tetikleyen oldu. Kendilerine güvenleri maksimum seviyede olan gençler bir-iki maç dışında stres yapmadan, çok rahat bir şekilde yüzlerce maç oynayarak bugünlere geldi. En çok gol atan, en az gol yiyen, en farklı galibiyetler, 17 maçlık yenilmezlik serisi hep bunların getirisi.

TESİSLEŞME FAKTÖRÜ

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün spora ve sporcuya verdiği değer sonucu hayata geçirilen tesisler de başarıdaki en önemli faktörlerden biri. Bitirdiğimiz sezona yetişemese de gelecek sezon gençlerin evinde oynadıklarını hissedecekleri Tevfik Lav Spor Kompleksi önemli bir değer.

Futbol altyapı teknik ve idari kadrosunun yeni çalışma yerinin ve dışarıdan transfer edilen gençlerin kaldığı pansiyonun bulunduğu Fikri Bayrıl Spor Tesisi ise gençlere kazandırılan güzel bir tesis olurken, Manisa BBSK'ye de yakıştı. Antrenman sahasının ve tribünlerin de yenilenmesiyle örnek bir spor kompleksi olacak.

Tesiste kalan 21 genç okuldan geldiklerinde bir otel konforunda vakit geçirirken, tesisin her türlü imkanından faydalanıyorlar. Toplantı salonunda hocaları eşliğinde bir önceki maçın analizini yapan genç sporcular kendilerine sunulan bu imkanlardan çok memnunlar. Bence gençlerin başarıya odaklanmasında daha bir havaya girmelerini sağlayacak etkenler bunlar.

AİLELER TAKIMIN BİR PARÇASI

Çocuklarını kulübe emanet ettiği ilk günden bugüne gerek antrenmanlar olsun gerekse evindeki ve deplasmanlardaki maçlarda takımı yalnız bırakmayan aileler de başarıda büyük etken. Çocuklarına her zaman destek veren veliler, hocalar ve çocuklarla bir bütün olarak gerçekten bir aile olmanın ortamını sağladılar.

ALKIŞI SONUNA KADAR HAKEDİYORLAR

Bir sezon boyunca çok çalışan ve emek veren takımın hocaları ve genç sporcular gerçekten hak ettikleri bir şampiyonluğa ulaştılar. Genç oyuncular, teknik ve idari kadro, yönetim ve başkanlar, kulüp tarihinde ilk olan bu şampiyonluğun haklı gururunu yaşıyorlar.

Tüm sezon boyunca sporcuları antrenmanlara ve maçlara taşıyan şoförü, en ufak sakatlıklarında tedavilerini yapan sağlıkçısı ve masörü, maça eksiksiz çıkmalarını sağlayan malzemecisi, çocukların tesiste bulundukları sürede her yönden emniyetlerini sağlayan güvenlik personeli; şampiyonluk öyküsünün gizli kahramanları olan bu isimler de gurur duymayı sonuna kadar hak ediyorlar.

Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve Manisa Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkanı Mevlüt Aktan ile yönetim kurulunun maddi ve manevi desteğiyle daha birçok başarılara imza atacaklarına inançları ve kendilerine güvenleri tam olan genç sporcuların hepsi de, bir gün A takım formasını giymenin hayaliyle ter döküyorlar.

Hayallerini gerçekleştirecek yetenekleri ve istekleri olan Manisa BBSK U15 oyuncuları hepiniz kulüp tarihinde bir ilke imza atarak adınızı şampiyon takımın şampiyon oyuncusu olarak yazdırdınız. Başarıyı ve alkışı sonuna kadar hak ediyorsunuz. Gururla hatırlayacağınız, anılarınızda yer alacak daha nice şampiyonluklara ve kupalara.