Dünkü gündem sokağa çıkış yasağıydı. Önceki gece yarısına doğru İçişleri Bakanımız 'Hafta sonu yasak var' dedi, ertesi günü ise Cumhurbaşkanımız 'Yasak iptal' açıklaması yaptı. Dolayısıyla bunun üzerine bir tartışmadır gitti. Espriler havada uçuştu.

Ben de birtakım planlarım varken gece yasak gelince iptal ettim, sabah da yasak gelince nasıl yeniden planlarım diye düşündüm. 1 Haziran'dan itibaren normalleşiyoruz denmesine rağmen gece aniden alınan yasak ertesi sabah yine aniden iptal ediliyor. Normalken anormalleşiyor, sonra tekrardan normalleştiriliyor.

Adı üstünde normalleşme süreci. Bu süreç uyum sağlama dönemi. Uyacağız,uyduracaklar. Kademeli olarak bir şekilde kaldırılan yasaklar sosyal mesafe, maske ve hijyen eşliğinde bizim nıormalleşmemizi sağlamak için. Çok da sorgulamayın yani.

Herkes, her şey bir şekilde normalleşirken, 65 yaş üstü ve 18 yaş altı hala anormal halde evlerinde. Allah'tan gün ve saat oalarak biraz daha esneklik sağlandı da, yasak aniden kalktığında şok haline geçmeyecekler. Alıştıra alıştıra son viraja giriyorlar bence onlar da.

65 yaş üstüne yasak başladığından bu yana evde olan annem ve babam da biraz normalleşsin diye seyahat izni alarak onları Çandarlı'ya götüreyim dedim. Başvurularını internet üzerinden yaptık ve izin aldık. Gelen mesaja bir baktım, izni Trabzon Valiliği vermiş. Ne alaka dedim. İzin annem adına çıkmış hadi gel bunu anneme anlat, izin neden Trabzon'dan diye. Neyse bir şekilde anlattım. Ve bu izinle babam ve iki kişiyle birlikte Çandarlı'ya gidebileceklerini söyledim. İş tamam, programı yaptık derken sokağa çıkma yasağı geldi. Bende ayrı, annemlerde ayrı hüsran. Bazı ayarlamaları iptal ettik hafta içine attık, bazı da yeni ayarlamalar yaptık. Tam Çandarlı'ya gidiş planı mecburen bu derken, yasağın iptali açıklaması geldi. Ben hadi oradan dedim, kesin şaka yapılıyor bana. Baktım ki gerçekten yasak kalkmış. Bende de bir anormal durumlar oldu tabii bu halde.

Bazen yaşadıklarımız böyle komik bir hale bürünebiliyor. Kimbilir bu süreç içerisinde daha nelere şahit olacağız. Herkes dışarıdayken, 65 yaş üstü çalışan işe gidiyorken çalışmayan evde kalıyor. 18 yaş altı evde, ama kreşe gidenler gidiyor. Kafe ve restoranlar gece 22.00'ye kadar açık, giden insanlar 22.00'ye kadar oturabiliyor, saat 22.00'den sonra yasak. Halı sahalar açılmıştı, yeniden yasak gelmiş. Oynayanlar oynadı, oynamak için hevesle bekleyenlerin hevesleri kursaklarında kaldı. Daha düşünsem yazarım birşeyler de, kafa yormak istemiyorum.

Çalışanı çalışmayanı, kreşe gideni gitmeyeni, mekanda saat 22.00'ye kadar oturanı oturmayıp gece yarılarına kadar dışarıda dolaşanı ayırt eden, hafta içi ve hafta sonu zaman kavramı olan, ayrıca yaş haddini de bilen bu virüsü vallahi tebrik ediyorum. Öyle bir virüs ki bizim gibi bir millete denk geldi. Al takke ver küllah geçinip gidiyor, tüm dünyaya da bir virüsle nasıl güzel ve uyumlu mücadele edilir onu gösteriyoruz.

Normalleşme sürecini inşallah kafayı yemeden atlatarak tamamen normalleşelim. Yaş altı-yaş üstü, ilk saat son saat, şu mekan bu mekan demeden sağlığa, huzura ve rahata erelim. O zamana kadar sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarına uyarak geçireceğiniz sağlıklı günler diliyorum. Sevgiyle kalın.