Manisa esnaf odalarında yeni yılda başlayan seçimler çekişmeli ve heyecan dolu geçti. Manisa il genelinde 33 oda seçimi sonuçlandı. 4 odaya yeni başkanlar seçildi. Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hasan Geriter ile geçen hafta içinde beraber olduk. Yılların tecrübeli Birlik Başkanı Hasan Geriter’den yapılan seçimlerle ilgili bilgi aldım. Kaybedenler arasında olan Akhisar Şoförler Odası Başkanı Halil İbrahim Doğan ile Manisa Pazarcılar Odası seçimini kaybeden Halim Şener’in yenilgilerinde en önemli faktörün rakiplerini küçümsemek ve kendilerine fazla güvenmekten kaynaklandığı kanaatine vardım. Yıllanmış şarap gibi değerli bir başkandı Akhisar Şoförler Odası Başkanı Halil İbrahim Doğan. Akhisarspor sevdalısıydı aynı zamanda. Belki de Manisa’da en uzun süreli Akhisar Şoförler Odası Başkanlığı yapan Halil İbrahim Doğan dostumuza yeni yaşamında başarılar diliyorum. Yeni Başkan Mehmet Emin Akarsu’ya da başkanlık seçimini kazanmasından dolayı kutluyorum.

MANİSA PAZARCILAR ODASINDAKİ DEĞİŞİM

Manisa Pazarcılar Odasındaki seçimlerde üç aday yarıştı. Mevcut Başkan Halim Şener ile Destan Bulgay ve Aydın Akburak koltuk yarışında sınava girdiler. Halim Şener ile merhabamız yıllardır sürüyordu. Fakat bir araya geldiğimiz pek olmazdı. Yarışa katılan Destan Bulgay ile tanışmam ve birlikteliğimiz rahmetli Zeki Aydın ile buluştuğumuz akşam yemeklerinde başladı. Fevzi Açıkel’in de Destan Bulgay yakın dostuydu. Birlikte çok güzel sohbetlerimiz olmuştu. Kahvesinde çok oturmuş dostlarımızın oyunlarını seyretmişimdir. İki kez Manisa Pazarcılar Odası seçimlerinde Halim Şener’in karşısına çıkmış ve kaybetmiş Destan Bulgay’ın bu seçimlerde aday olmasını yadırgamıştım. Fevzi Açıkel ve Ahmet Çiftçi ile görüşmelerimde endişelerimi dile getirmiştim. Her iki dostum da şartların değiştiğini Destan Bulgay’ın seçimi kazanacağını bana kesin dille ifade etmişlerdi. Ben de hayırlısı olsun demiş seçim günü ve sonuçlarını merak etmeye başlamıştım. O gün geldiğinde Söğütaltı Kahvesinde Çapala Mehmet ve Avukat Zülfikar Gürcan ile sohbet ediyorduk. Benim doğum günümdü. Oğlum Gökhan yemeğe götürecekti. Birden Pazarcılar Odası seçimleri aklıma geldi. Ne oldu diye merakla Çapala Mehmet’e sordum. O da bana biraz önce Halim Şener’i arabası ile geçerken gördüm deyince ben o zaman Halim Şener seçimi kaybetmiş görünüyor tezimi belirterek telefona sarıldım. Sonuçları öğrendim. Destan Bulgay ismi gibi Pazarcılar Odası seçimlerinde destan yazarak mevcut başkan Halim Şener’i hezimete uğratmıştı. Aynı akşam Palet’e Fevzi Açıkel ve Destan Bulgay gelmişti. Daha sonra rakiplerinin toplam oyundan fazla oy alarak Manisa Şoförler Odası Başkanlığını koruyan Salih Karaağaç ile Palet Restoran’da karşılaşmıştık. Her ikisini de tebrik etmiş rahmetli Süleyman Demirel’in “Kazan da gel” sözünü gerçekleştiren iki oda başkanı Bulgay ve Karaağaç ile sohbet edip görevlerinde başarılar dilemiştim. Bana göre sandıktan korkmayan taş olur. Ciddiye almayanlar seçimi nasıl kaybettiklerini anlayamazlar. Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanı Hasan Geriter Manisa siyasetinin içinden geldiği için seçimlerine büyük özen gösterir. Başkan Geriter eşi ile birlikte ilçe ilçe dolaşmalarını sürdürüyor. Kendisine “Seçimin ne zaman?” diye sordum. Birlik Başkanı Hasan Geriter “Allah kısmet ederse Mayıs ayında” dedi. Tecrübeli Başkan Hasan Geriter bugüne kadar girdiği seçimlerden zafer ile ayrılan Esnaf Birlikleri Başkanıdır. Delegenin, üyenin değerini iyi bilir. Sandık deyince önce ürperir sonra gece gündüz bugün olduğu gibi çalışmalarını sürdürür.

YENİ YILIN BAŞKANLARI KİMLER?

Birlik Başkanı Hasan Geriter ile buluştuğum gün 33 oda genel kurulunu tamamlamış yeni başkanlar belli olmuştu. Bu yarışta 14 odada tek liste, 19 odada çoklu adaylar yarışmış ve 4 oda başkanı görevlerini yeni seçilen başkanlara devretmek zorunda kaldı. Ben sizlere 33 odada yapılan genel kurul sonrası seçilen başkanları tanımanız için köşeme yazıyorum. Seçilen bütün başkanları kutluyor, başarılar diliyorum.

Turgutlu Fırıncılar Odası Başkan Şahin Ek, Turgutlu Lokantacılar Odası Başkanı Mehmet Akkoyun, Alaşehir Bakkallar Odası Başkanı Derman Özdemir, Turgutlu Tenekeciler Odası Başkanı Faruk Ulaş, Turgutlu Marangozlar Odası Başkanı Ali Laleseven, Alaşehir Berberler Odası Başkanı Muhsin Çalışkan, Salihli Marangozlar Odası Başkanı M. Kemal Alacalı, Manisa Pazarcılar Odası Başkanı Destan Bulgay, Manisa Marangozlar Odası Başkanı Zeki Apak, Turgutlu Elektriçiler Odası Başkanı Sabri Toker, Akhisar Bakkallar Odası Başkanı Zafer Kara, Turgutlu Bakkallar Odası Başkanı Ergün Çolak, Manisa Lokantacılar Odası Başkanı Mehmet Akgül, Manisa Şoförler Odası Başkanı Salih Karaağaç, Turgutlu Şoförler Odası Başkanı Gökhan Yörüyen, Alaşehir Şoförler Odası Başkanı Şevki Ağırbaş, Salihli Kahveciler Odası Başkanı Hakan Yerli, Salihli Madeni Eşya San. Odası Başkanı Yüksel Hisar, Akhisar Kahveciler Odası Başkanı Erkin Güney, Manisa Tuhafiyeciler Odası Başkanı Mesut Dalkara, Manisa Motorlu Araç Tamircileri Odası Başkanı Ahmet Ülke, Turgutlu Kahveciler Odası Başkanı Cenk Vatansever, Sarıgöl Esnaf ve San. Odası Başkanı Emrah Eroğlu, Manisa Esnaf ve San. Odası Başkanı Bahattin Akyüz, Turgutlu Pazarcılar Odası Başkanı Necati Gürkıvrak, Turgutlu Tuhafiyeceler Odası Başkanı Murat Çiçekçi, Salihli Şoförler Odası Başkanı Samet Balgönül, Turgutlu Demirciler Odası Başkanı Selahattin Tekindağ, Akhisar Şoförler Odası Başkanı Mehmet Emin Akarsu, Alaşehir Esnaf ve San. Odası Başkanı Ahmet Kıymık, Manisa Madeni Eşya San. Odası Başkanı Halil Kırlı, Akhisar Esnaf ve San. Odası Başkanı Hasan Ali Men, Turgutlu Berberler Odası Başkanı Pınar Akbaş.