Beşiktaş Kadıköy’de 10 kişi ile tarih yazdı. Fenerbahçe’yi evinde 4-3 yenerek derbiyi kazanan Beşiktaş’ta teknik direktör Sergen Yalçın ve futbolcuların sevinçleri görülmeye değerdi. Kadıköy’de böyle bir sonucu Beşiktaş’tan kimse beklemiyordu. Rüya görüp inanası gelmeyen bir Beşiktaş vardı Kadıköy derbisinde. Ayağa top yapan Fenerbahçe karşısında inanılmaz bir mücadele örneği verdi. Kadıköy’de Fenerbahçe’ye 4 gol atmak bugünkü transfer şampiyonuna kolay değildi. Beşiktaş’ın attığı gollerin zamanlaması harikaydı. Aboubakar’ın, oyunun başında attığı 2 harika gol Fenerbahçe’yi sahasında şoka soktu. Fenerin orta sahası yok gibiydi ilk yarıda. Sergen Yalçın futbolcularını Fenerbahçe maçına iyi motive etmiş. Eğer kalede daha tecrübeli bir file bekçisi olsaydı maçın skoru açık ara Beşiktaş lehine bitebilirdi. Fenerbahçe’nin bu maçta maskesi düştü diyebiliriz. Eldeki alternatifli kadrosu ile ligin kaliteli ve yıldız futbolcularına sahip Fenerbahçe’de teknik direktör Erol Bulut Beşiktaş derbisinde sınıfta kaldı. Hatırlı futbolcular ile 11 kurup Beşiktaş karşısına Fenerbahçe’yi çıkarırsan olacağı buydu Erol Bulut.

Bir takımın orta sahası sağlam değilse rakip takım orayı koridor yapar. Beşiktaş bunu yaptı. Ayrıca Beşiktaş Fenerbahçe’nin kendilerini küçümsemelerinin avantajını da iyi kullandı. Sahada çalışkan, mücadele güçlerini son ana kadar ortaya koyan bir Beşiktaş vardı Kadıköy’de. Fenerbahçe beklemediği bu mağlubiyeti hakeme yıkmaya hakkı yoktur. Fenerbahçe Beşiktaş derbisine kendini hiç ama hiç hazırlamamış. Bu Beşiktaş’ı nasıl olsa yeneriz havası ile sahaya çıkmış. Sonuç ortada. Allah için Fenerbahçe Beşiktaş karşısında ne oynadı. Ne yapmak istedi. Takımı ayakta tutmaya çalışan bir Ozan vardı. Oynadığı oyunun adına berbat bir futbol denir. Fenerbahçe yöneticileri maç sonrası hakemle ilgili konuşacaklarına Fenerbahçe’nin hala bilimsel bir futbolu sahaya yansıtmadığını görmeliler. Hakem dikkatli hareket etse son anda kaleci Altay’ı da oyundan atması gerekirdi. Teknik direktör Erol Bulut ve Emre Belözoğlu şapkalarını önlerine koyup biz nerede yanlış yapıyoruz diye özeleştiride bulunmalılar.

Beşiktaş Kadıköy’de bileğinin hakkı ile derbide Fenerbahçe’yi yendi. Zirve yarışına göz kırptı. Sergen Yalçın hocalığının klasını bu maçta konuşturdu. Erol Bulut ise sınıfta kaldı. Gerisi hikaye.