Manisa’da bugünden itibaren koronavirüs tedbirleri kapsamında yeni yasaklar başlıyor. Manisa’da kurumların mesai saatlerinde yeni düzenlemeler getirildi. Çay ocaklarında masa ve sandalye bulundurulmaması yalnızca esnafa çay satılmasına izin verildi. Vaka sayılarının artması nedeni ile vatandaşların zorunlu olmadıkça sokağa çıkmamaları ve seyahat etmemeleri, misafirliğe gitmemeleri de tavsiye ediliyor.

Kibarca evlerinize kapanın, bunalımlı yaşamınıza devam edin. Bunun adı da kontrollü yaşam. Bugün okullar da açılıyor. Bu tedbirlerle koronavirüs vakalarının düşeceğine inanmıyorum. Bu tedbirler ekonomimizi sarsıntıya uğratıyor, küçük esnafın bitmesinin yolunu açıyor.

Her gün camiden yapılan anonsları dinliyorum. Sonuç ortada! Yasaklarla bir sonuç alınacağına inanmıyorum. Mart ayından beri eşim Nermin Hanım ile kurallara azami özen gösteriyoruz. İmdada geçen haftadan itibaren futbol müsabakaları yetişti.

Bu Cuma Malatya-Göztepe maçı ile başladı futbol müsabakalarını izleme serüvenim. Cumartesi Gençlerbirliği-Konya, Denizli-Trabzon, Akhisar-Bandırma ve Beşiktaş-Antalyaspor maçlarına kadar uzandı. Zaman zaman Alanya-Kayseri maçını da bölüm bölüm izledim. Göztepe, Malatya deplasmanından 1 puanla döndü. Kalecisi İrfancan’ın tecrübesizliği sebebiyet verdiği penaltı yüzünden İzmir’e 3 puanla dönemedi. Gençlerbirliği Konya ile berabere kaldı. Denizli’de Trabzon’la berabere kaldı. Beşiktaş’ta Antalya’ya evinde takıldı. Bu sezon futbol müsabakaları seyircisiz oynanacağı için hiçbir takım sahadaki sonuçlara mazeret aramasın. Aynanın karşısına geçip ben ne yaptım diye kendisine baksın. Sezon başında hakemlerle uğraşmak, çaldıkları/ çalmadıkları düdükler ile ilgili yorumlar bana göre çok ama çok yanlış.

Trabzon zaferi ile İstanbul’a dönen Beşiktaş, Antalya karşısında Larin’in harika golü ile öne geçti. Buna rağmen Kartal’ın kanadını konuk ekip Antalyaspor’un 3.ligden transfer ettiği 18’lik forvet Gökdeniz Bayraktar zedeledi. Beşiktaş’ın kadrosu belli, yeni yapılanma peşinde. Sergen Yalçın koronavirüs nedeni ile evde. Takımı Murat Şahin sahaya sürüyor. Saha içinde telefon diplomasisi ile Sergen Yalçın’la görüşüp oyun şeklini ve değişiklikleri ona göre yapıyor. Futbolda şans faktörü çok önemli. Beşiktaş 1-0 önde iken duran topu, kale içine yapılan ortada Vida’nın bomboş pozisyonda kafa ile dışarı attığında “Eyvah” dedim. Dememe kalmadan Antalya’nın Gökdeniz ile attığı yere göğe sığdırılamayan golünün, Beşiktaş fileleri ile buluşmasını seyrettim.

Antalya Teknik Direktörü Tamer Tuna Orgill ve Podalski golü bu ikiliyi sahaya sürdüğünde kazandığını da belirteyim. Antalya bu değişikliği daha önce yapsaydı. Beşiktaş’ı İstanbul’da yenecekmiş görüntüsünü verdi. Yorumcu Erman Toroğlu “Maç 15 dakika daha oynansaydı. Antalya galip gelirdi” diyordu. Bu sezon Akdeniz’in iki kardeş kulüp Alanya ve Antalya iyi kadro kurmuş. Antalya 2 maçta 4 puan alırken Alanya 2’de 2 yaparak Pazar günü yazımı yazdığım anda 6 puanla Süper Lig’in birinci sırasına oturmuş durumdaydı. Elbette dün oynanan maçlarda başka takımlar da 2’de 2 yapabilir.

AKHİSAR’IN HALİNE ÇARE BULMAK ŞART

TFF 1. Lig’in ikinci haftasında Bandırmaspor’a deplasmanda 1-0 yenilen Akhisarspor’un durumu beni derin üzüntülere sevk etti. Akhisarsporlu oyuncular Bandırma maçında kulübün içinde bulunduğu maddi darboğazı karşılaşmanın ilk düdüğünden sonra 30 saniye hareketsiz kalarak protesto etti. Akhisar 10 kişi olmasına rağmen yokluk içinde mücadele etti ve kaybetti. Akhisarspor sihirli ellerle 3. Ligden Süper Lig’e çıkış mücadelesini yakından takip eden biri olarak Akhisarspor’un kulüp yapısının iyi yönetildiği dönemleri yaşayan ve takip eden biri olarak Süper Lig’den düşüp bu yılda Play-off’da Karagümrük’e çarpılan Akhisarspor’un Süper Lig hayali sönünce acı tablo ortaya çıktı. Paranın suyunu çektiği kulüpte futbolcuların büyük bölümü Akhisar’ı terk etti. Mevcut yönetim maçlar başlamadan Akhisar’da sesini duyurmaya çalıştı. Eski parayla 8 trilyon ihtiyacın olduğunu kamuoyuna açıkladı. Akhisar’da bu tablonun düzeltilmesi için elini taşın altına koymadığı maçlar başlayınca anlaşıldı. Akhisar’da bir belediye başkanlığı seçiminin sonuçları Akhisarspor’u bu hale getirdi. Çare Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu Akhisarspor’un değerini bilerek hareket etmeli. Maddi sorunları çözmelidir. Daha ligin başındayız. Akhisarspor mali sıkıntılar çözülürse tekrar Süper Lig’e çıkma mücadelesi verebilir.