9 günlük bayramda tatili turizm sektöründe yüzleri güldürürken bir çok turizm bölgesinde restoranlar ve beachlerde anormal fiyat uygulamaları ünlü sanatçıları bile çileden çıkardı. Huyumuz kurusun fırsatçılığı meziyet sanıyoruz. Tatilde yiyecek içecek fiyatları kime göre kallavi. Bunu tespit etmek güç. İstanbul sosyetesi Bodrum ve Çeşme Alaçatı’da eğlenirken fiyatların pahalılığından pek bahsettiklerini duymadım. Yatla denize açılmanın bedelinin ne olduğu ortada uçuk fiyatlarla dizi oyuncuları yatla Ege’nin mavi sularında günlerini gün ediyor.

Benim yaşamım Çeşme’de belli bayram sürecinde ne Çeşme’de, ne Alaçatı’da bir restoranda yemek yemem. Çünkü başıma gelecekleri biliyorum. Şişirilmiş hesap pusulaları ile karşılaşacağım belli. Bunu bile bile yapmam ve bayramımı zehir etmem. Her bayram da gazetelerde 1 lahmacun fiyatından tutun koladan ıstakozlu sandviçe kadar uçuk fiyatları okuyorum. Bunları yiyen de belli yemeyende belli. Herkes haddini bilirse tatilde sorun çıkmaz. Müslümanlığın şartı beş. Altıncısı haddini bilmek. Ben haddimi bilenlerdenim. Ben balığı alıp oğlum Gökhan’ın yaptığı mangalın üzerinde pişirerek afiyetle yedim.

Çeşme’de tatilimi sürdürürken bir günlüğüne Manisa’ya geldim. Dünya’yı dolaşan Etçi Nusret’in sağ kolu Manisa’nın medarı iftaarı usta fotoğrafçı Evren Kasırga bayram Bodrum’daymış. Gazetede buluştuk bayramda Bodrum’da edindiği izlenimlerini bana anlattı. Bodrum restoranında en dikkati çeken Etçi Nusret’in yeriydi. Oradaki izlenimlerini de Evren anlattı. Onları yarınki yazımda anlatacağım.