Levent Gönül'ün oğlu Mert ile Boyacık Rooms Otel'den vedalaşarak Alaçatı'nın yollarını tuttuk ve ilk durak Enver'in yönettiği Rooms Otel'deyim. Evren Kasırga ile birlikte havuz başında oturduk, aparatifimizi içiyoruz. Evren Kasırga da bu butik oteli beğendi. Yavaş yavaş yürüyerek Alaçatı'nın dar sokaklarına doğru yol aldık. Bir baktım İsmail Akçura, eşi Nihal hanımla ile beraber oturuyorlar. Anemon Oteller Zinciri Onursal Başkanı İsmail Akçura'nın oğlu Oğuz Akçura, Alaçatı ya da el atmış, eski konağı restore etmiş. Üste 5 odalı bir butik, bahçesine de İstanbul ve İzmir sosyetesine hizmet edecek lüks bir Sensus Restorant yapmış.

NOSTALJİK MEKANIN AÇILIŞINA KATILACAĞIM

Bahçeye indiğimizde Oğuz Akçura, eşi ve çocuğu ile Cuma günü açılışını gerçekleştireceği restoranın son rütuşlarının talimatlarını veriyordu. Oğuz Akçura yaparsa babası gibi en iyisini yapar. Yeri mükemmel, nostaljik bir havası var, kısmet olursa Evren Kasırga ile birlikte Cuma açılışta bulunacağız.
"Çeşme, yıllardır Ege'nin gözbebeği" desek, abartı yapmış olmayız. Çeşme turizmini ilk keşfedenlerden biri izmir'in ünlü iş adamı Selçuk Yaşar'dır. Altınyunus yılllarca Çeşme'nin yıldızı olmuştur. Daha sonra 5 yıldızlı oteller pıtrak gibi bitmiştir. İstanbul sosyetesi bir zamanlar Bodrum aşığıydı. Türkbükü diye bir yer keşfetmişler, her yıl ünlü iş adamları, sinema ve tiyatro sanatçıları karadan, denizden ve havadan buraya adeta akın ediyordu. O zamanlarda gazetelerde bir lahmacunun uçuk fiyatlarda satıldığını okuyorduk. Sonra gel zaman git zaman Çeşme'nin Alaçatı Semti'ni keşfettiler. Son 10 yılda Alaçatı İstanbul sosyetesinin ve ünlü futbolcuların mesken tuttuğu bir tatil ve eğlence merkezine dönüştü.

ALAÇATI'NIN DAR SOKAKLARI…

Evren Kasırga ile birlikte dar sokaklarda yürümeye çalışıyoruz, böyle şey olmaz. Bir insan kalabalığı dar sokakları işgal etmiş, adım adım yürümeye çalışıyoruz. Sağlı sollu restoranlarda şık giyimli bayanlar ve erkekler, Bayramda Alaçatı'nın keyfini sürüyorlar. Tatil anlayışımız Alaçatı'da bir değişik, o sokaklarda yürümek nasıl bir keyif, bana göre değil. Hafızam 30 yıl öncesi Bodrum'unun Barlar Sokağı'nı hatırlattı bana. O zaman da İsmail Akçura'nın Bodrum'da Rüya Kent Projesi'ni gerçekleştirmek için gittiğimiz yıllar. Alaçatı'ya benzeyen, yürüme mesafesi daha uzun bir Bodrum Barlar Sokağı. O yılların simgesi Halikarnas Eğlence Merkezi'ne mecburen buradan gidiyordum. Allah rahmet eylesin, Türk Sanat Müziği'nin altın sesli yıldızı Zeki Müren'in malikanesi de oralardaydı. Aynı kalabalık, birbirine sürtünerek, o daracık sokaklarda tatil yaptıklarını sanıyorlardı, ama gençlik yıllarımdı. Belki yaş kemale erince Alaçatı'daki tablonun benlik olmadığını anladım. Arasında pek fark yok, ama artık Alaçatı uçmuş.

ALAÇATI'NIN BEDELİ AĞIR…

Dün de yazdığım gibi, Alaçatı'da gezmek, Alaçatı'da yemek yemek ayrıcalıklı bir sınıfın yeri. Alaçatı'da geziyorsan dondurmanın da, limonatanın da, mısırın da bir bedeli var. Buna daha yemeği dahil etmiyorum. Bu bedeli ödemeye razıysan mesele yok. Turizm mevsiminde Evren Kasırga'nın bir ayağı Çeşme, bir ayağı Bodrum, bir ayağı da İstanbul. Buraları gezip gördüğü için buradaki yaşamın, gezmenin, yemek yemenin bedellerini benden daha iyi biliyor, gerçi Evren'in bana bir İstanbul sözü var, malumunuz Nusr-et, Günaydın ve Reina'yı gidip göreceğiz. Kim havalı, kim havasız. Ben Evren Kasırga'ya güveniyorum, daha önce oğlum Gökhan, Ahmet Erken ve eşine dostuna yaptıklarını biliyorum.

OPTİK KRALI'NA DA UĞRADIK

Yaşam sürüyor, bundan sonra tatil beldeleri yükünü almış gemi gibi mevsimin rantlarından yararlanmaya çalışacak. Alaçatı'da Manisa'nın eski adıyla gözlük, yeni adıyla Optik Kralı, Soylu Optik'in sahibi Halit'in Alaçatı Şubesi'ne de uğradık. Kayınpederi ile karşılaştık. Evren'le, Halit'i sorduk. Halit bu, kolay kolay bulunur mu? "Kim bilir hangi Alaçatı sokağında, bayramda kendisine misafir olanları ağırlamakla meşguldür" diyorum.

Bu yaz Allah sağlık ve sıhhat verirse Çeşme Ilıca'daki yazlığımda değerli eşim Nermin hanım, çocuklarım ve torunlarımla tatil yapmayı hayata geçirmeyi düşünüyorum. Alaçatı'daki gecenin sonunda bu satırları yazmak için Levent ve oğlu Mert Gönül'ün işlettiği Alaçatı Rooms'a geldik. Levent ve Mert bu işi öğrenmiş.

BANU ALKAN DA ROOMS'U TERCİH EDİYOR

Enver sağ olsun bize gereken ilgiyi gösterirken kapıdan içeri gençlik yıllarımızın ‘Afrodit' lakaplı kadını Banu Alkan girdi. Banu Alkan, Alaçatı'ya gelmiş, geçen sene de kaldığı Rooms Otel'i tercih etmiş. Ama, Levent ve Mert'in Rooms'un da yer bulmak ne mümkün. Kendisine çay ve kahve ikram edip gönlünü almaya çalıştık. Bayram boyunca 2 günlük serüvenim bu kadardı, çünkü Pazar günü Olay'ın başına dönmek zorundaydım.

Tatil güzel şey, herkese tavsiye ederim.