Manisa’nın Hacı abisi, AK Parti MKYK Üyesi, Manisa Milletvekilli, Türkiye – Rusya Parlamentolar Arası Dostluk Başkanı. Kimden bahsettiğimi anlamışınızdır. Murat Baybatur. AK Parti’nin Manisa’da ki bir numaralı ismi. Ankara’daki yoğun gündeminden fırsat bulup geçtiğimiz gün Manisa esnafından oluşan bir grup ile sohbet etmiş. Manisa’nın nabzını tutma açısından çok önemli bir toplantı. Pazartesi günü öğleden sonra oğlum gibi sevdiğim Hüseyin Kargın beni aradı. ‘Başkanım akşam Yunusemre Belediyesi İrfan meclisinde vekilimiz Murat Baybatur’un Manisa esnafı ile sohbeti olacak. Bekleriz’ dedi. Ben de ‘Siz gençler heyecanlı olursunuz. Ben senden bilgileri alırım’ dedim. Murat Baybatur Manisa’da çeşitli işlerle iştigal eden çarşı esnafının dertleri dinlemiş. Malum esnaf kolay günler geçirmiyor. Bir Manisalı olarak kendisini takdir ettim. Baybatur, Yunusemre Belediyesi İrfan Meclisinde Manisalı dostlarının fikir ve tavsiyelerini dinlemiş. Samimi ve dostça sohbetler olmuş. Sıkıntılar noktasında çözüm olunmasını umuyorum. Ülkemiz zor günlerden geçiyor. Esnafımız zor durumda. Sokakta gezmeden bu sıkıntılardan haberdar olmak zor. Bu açıdan Murat Baybatur doğrusunu yapıyor. İnşallah diğer vekillere de örnek olur. Ankara’nın rüzgarı sert eser. Bir bakmışınız zaman nasıl geçmiş anlamazsınız. Bu yüzden seçmen ve halkla bağı koparmamak lazım. Baybatur ile sürekli telefonla konuşuyoruz. İrfan meclisinde olmasa da bir dost meclisinde kısa süre içerisinde birlikte olmayı bekliyorum. Ne demişler gözden ırak olan gönülden de ırak olur.

ÜLKE GÜNDEMİ HAREKETLENECEK

Manisa’dan ülke gündemine geçecek olursak, siyasi partilerde ortalık toz duman. İYİ Parti’de yaşanan istifaları iyi irdelemek lazım. Yeni kurulacak ve kurulan partiler siyaset arenasında kendine yer ararken İYİ Parti’de yaşanan istifaların zamanlaması ilgincime gitti. Parti içi bir hesaplaşma var. Bakalım ne getirip ne götürecek?  Ülke olarak hareketli günlere gireceğimiz kesin. Yaşanan deprem felaketleri sonrası ülke olarak gösterdiğimiz birlikteliği maalesef siyasi düzlemde göstermiyoruz. Suriye’de işlerin karıştığı ortada. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan gündemi yakından takip ediyor. Sınıra sevkiyatlar hızlandı. Birleri tekerleğe çomağı soktu. Rusya ile ilişkiler kırılgan bir döneme girdi. Yani Amerika yaptı yapacağını. Bu yüzden ülke olarak birlik olmalıyız. Devlet en büyük nimet. Bakalım etrafımıza; devlet olmadan paramparça oluyor halkalar. Bu yüzden başka Türkiye yok. Bu ülke hepimizin.

DÜNÜN GÜNEŞİ İLE BUGÜNÜN ÇAMAŞIRINI KURUTUYORUZ

Rahmetli Süleyman Demirel. Vefat ettikten sonra değeri daha iyi anlaşıldı. Sevgili büyüğüm üstat gazeteci Yavuz Donat’ın son kitabını okuduktan sonra Süleyman Demirel ile ilgili anılarım daha da tazelendi. Şimdi İlker Başbuğ ve Cumhurbaşkanımız arasında bir gerilim çıkartılmaya çalışıyor. Bu tartışmaya Hilmi Özkök de ekleniyor. Bunu medya köpürtüyor. Bu tartışmaların tek kazananı FETÖ’cüler olur. Televizyonda bu tartışmaları izlerken aklıma Süleyman Demirel’in meşhur laflarından bir tanesi geldi: ‘Dünün güneşi ile bugünkü çamaşır kurtulmaz.’ 15 Temmuz’da bu millet duruşunu göstermiştir. Bu tartışmalar ülkeye fayda sağlamaz.

AYDIN BESEN’İN YENİ ARABASI HAYIRLI OLSUN

Bizim hacı Aydın’ı gördüm geçen gün. Bir arabayla geçti yanımızdan. Otomatik otoparka koydu arabayı. Sonra geldi Söğültaltı kahvesine. ‘Hacı hayırdır’ dedim? ‘Yeni araba aldım’ dedi. ‘Hacı Aydın senden korkulur’ dedim. Aydın Besen son 5 yıldır kendine çok dikkat ediyor. Değerli eşi Şenay Hanım ile oldukça fazla vakit geçiriyor. Bir bakıyorum Foça’da balık yemeye gidiyorlar, bir bakıyorum Güzelbahçe’ye. Karşıyaka’ya açılan yeni AVM’leri geziyorlar. Aman nazar değmesin. Aydın Besen’in eski arabası biraz fazla sallıyormuş. Eşi Şenay hanım bundan rahatsız olunca Hacı Bey hemen gitmiş bir Volkswagen almış. Hayırlısı olsun Hacı Bey. oğlum Gökhan haberi duyunca hemen ‘Ne zaman ıslatacağız? dedi. Benden söylemesi.