Yazının başlığı bir entrika dizisinin ismi gibi oldu. Zaten Manisaspor 'da yaşanan entrikalarda dizileri aratmayacak cinsten. Bilindiği üzere Manisaspor ‘da bir bahar havası esiyor. Ümraniyespor maçı sonrası tüm şehirde motivasyon artmış durumda. Hakikaten Manisaspor oyun olarak üstüne koyarak gidiyor. Ligde kalma yolunda bizlere ve tüm Manisasporlulara büyük ümit veriyor. Devre arası gelen isimlerin takıma pozitif katkı verdiği ortada. Sait Karafırtınalar'ın yüzü gülüyor, futbolcuların moralleri yüksek. Allah nazar değdirmesin. İnşallah yolun sonunda da bu mutluluğumuz devam eder. Önümüzde Eskişehirspor maçı var. Zorlu bir deplasman olacağı kesin ama Manisaspor'un Ümraniyespor karşısında sergilediği futbol hepimizi Eskişehirspor maçı öncesi umutlandırıldı. Önümüzde yaklaşık 10 gün gibi bir süre var. Sait hoca bu süre zarfında takımı en iyi şekilde hazırlayacaktır. Ben Eskişehirspor maçından önce aklıma takılan bir noktayı sizlerle paylaşmak istiyorum.
İLK ÖNCE MANTIKSIZ GELDİ
Başlıkta da bahsettiğim gibi Manisaspor'da gizliden gizliye bir intikam oyunu oynanıyormuş gibi geliyor bana. Aba altında sopa gösterme oyunları olan kulüpte Spor Toto'dan aldığı paranın kudreti ile Başkan Abdullah Mergen geçen sezon şampiyonluk maçı öncesi kendisi aleyhinde bildiri yayınlayan futbolcular ile tek tek hesaplaşıyor gibi bir durum var gibi. İntikam soğuk yenen bir yemektir misali işi bittiğini bir kenara koyup defterini dürme derdinde olabilir Mergen. Aslında ilk düşündüğümde takım bu halde iken bunla uğraşmaz herhalde dedim. Ama dün son dakika yapılan ve takıma faydalı olacağını düşündüğüm Ufuk Budak transferi sonrası kafamda acabalar oluştu.
OLUŞAN TABLO İHTİMALLERİ YÜKSELTTİ
Geçen sezon şampiyonluk maçına dönecek olursak Başkan Abdullah Mergen'e karşı haklarını savunan isimler teker teker Manisaspor sahnesinden siliniyor. Ya takımdan ayrılıyor ya da kadro dışı kalıyor, kenara atılıyor. Devre arası yapılan transfere bakacak olursak. Mikic ve Hüseyin Tok transferi ile Nuri ve Sercan'a göz dağı verilip kapı gösterildi. Son gün yapılan Ufuk Budak transferi ile Berk'e de bir gözdağı var gibi geldi bana. Ozan Sol'un Gökhan Sazdağı, İsmail Haktan, Perovic transferi ile ligin ikinci yarısında forma şansı bulması zor gözüküyor. Mertan da yenilenen kadroda ancak alternatif isim gibi oldu. Bayram'ın sezon başı takımdan ayrılmasına izin verildiği ve Ufuk Budak transferi sonrası, bir stoper daha almaya çalışan ama bu transferi gerçekleştiremeyen Manisaspor yönetimi anladığım kadarıyla Erman Bulucu'ya da gözdağı vermeyi düşünüyordu. Kısacası başkan Abdullah Mergen geçen sezon içinde kalan hesabını şimdi görmeye çalışıyor gibi duruyor. Bu komplo teorisi gibi dursa da bana mantıksız gelmiyor. Bir de Abdullah Mergen profilini aklımıza getirecek olursa imkansız bir şey değil. Eğer ki bu intikam olayı doğru ise başkan egoları yüzünden takımı karıştıracak.
İNŞALLAH DOĞRU DEĞİLDİR
Tamam kulüp başkanı Abdullah Mergen. Böyle bir politika izliyor da olabilir. Ama bu düşüncesini uygulama vakti manidar. Adama derler ki delikanlı isen bu delikanlılığını sezon başı görseydik. Sezon başı sahaya çıkacak kadro zor bulunacak günler yaşadı Manisaspor. O zaman bu isimler saha çıkıp varını yoğunu ortaya koydu. O zaman bana yanlış yaptınız siz demeyen Başkan Abdullah Mergen peyniri görüp kendini mandırada sanan insan misali mevcut oyunculara gözdağı vermesi çocuksu bir hareket gibi geldi bana. Şimdi Manisaspor'da bahar ayı. Sıcak para var. Bu yüzden herkes mutlu. Ama iş terse dönerse yeni gelen isimler bu intikam almaya çalıştığın isimler gibi sabırlı olmayabilir başkan. Tabi bunların hepsi çöpte olabilir. Yanlış düşünüyor da olabilirim. Ama Manisaspor'da oluşan tablo bende soru işaretleri bıraktı. Bakalım geçen sene forma giyen futbolcular ile Başkan Abdullah Mergen arasında esen soğuk rüzgarlar ne noktaya gelecek? Ya da bunlar sadece benim aklıma gelen uç fikirler olarak mı kalacak.
MARİFET İLTİFATA TABİDİR!
Değerli meslektaşım, kalemi ile gündem yaratan Manisa Haber Gazetesi ve Manisa Haberleri internet sitesi Spor editörü Hakan Ağar Manisa'da ki spor muhabirlerini tek tek kısa ve öz cümleler ile değerlendirmiş. Bence Manisa'da ki tüm spor muhabirlerini onure edici hoş bir yazı olmuş. Eline kalemine sağlık Hakan. Transfer gündemi ile boğuşan spor muhabirlerine moral oldun. Marifet iltifata tabidir sözünü akılara getirdin. Şahsen beni daha da motive ettin. Kendi değerlendirmeni okuyucularına bıraktın. Bende senin bir okuyucun olarak senle ilgili düşüncelerimi kısa bir şekilde satırlara dökeceğim. Hakan Ağar en yeni ve en heyecanlı spor muhabiridir. Çok iyi ve fanatik bir Manisasporludur. Maçlarda hop oturur hop kalkar ama hep siyah-beyaz formanın başarısını ve menfaatini hep düşünür. Futbolcuların sohbet arkadaşı olur. Tüm bilgileri bilir ama prim yapmak adına futbolcu arkadaşına ve ya kulübe zarar getirecek bir haberi de yazmayabilir. Onun için bir kahvenin kırk yıl hatıra vardır. Haberlerini iyi bir süzgeçten geçirip sayfasına o şekilde taşır. Hatta Novillo ile yaptığı yılın röportajı olacak söyleşiyi sırf Manisaspor'a zarar vermesin diye kullanmamıştır. O kadar çok sever Manisaspor'u. Daha yazılacak çok şey var ama körler sağırla birbirini, ağırla moduna çokta girmeden yazdıkların için çok teşekkürler heyecanın hiç bitmesin sevgili dostum