Siyaset hareketli, hararetli ve heyecanlı. Seçim için 2023 deniliyor ama partiler Anadolu’yu adım adım dolaşmaya başladı. Cumhur İttifakı da Millet İttifakı da sahada. Ekonomi ana gündem. PiyasalarDA rüzgarlar sert esiyor. Döviz, altın aldı başını gidiyor. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ekonomide yaşanan sıkıntıların farkında olduklarını ve bu durumu düzelteceklerinin altını çiziyor. Biz de umutla bu süreci bekliyoruz. Malumun ilanını da es geçmemek lazım. Çarşı Pazar fiyatlar ateş pahası. Herkes şikayetçi. Bu tabloyu görünce ekonomi kötü diyorsunuz ama hafta sonu herkes gezmeye gidiyor. Akaryakıta bu kadar zam geliyor ama yer gök araba. Bu tabloyu da görünce insan bozuk olan ekonomi bu mu diyor. Dostum Çapala Mehmet de “Başkan parası olan parasını katlıyor olan bizim gibi emekçilere ve emeklilere oluyor” diyor. Anlayacağız ekonomi insanların birinci gündemi.

Bu bağlamda Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezi tarafından hazırlanan ‘Adım Adım 2023 - İl İl Anadolu’ programı kapsamında Manisa’ya gelen MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay,  Adana Milletvekili Ayşe Sibel Ersoy, MYK üyeleri ve partililerin yer aldığı heyet Manisa Ticaret ve Sanayi Odası’nı(Manisa TSO) ziyaret ettiler. Cuma akşamı gerçekleşti bu ziyaret. Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yılmaz, Meclis Başkanı Ümit Türek ve Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte MHP heyetini kapıda karşıladılar. Başkan Yılmaz her zaman olduğu gibi hazırlığını iyi yapmıştı. Tüm misafirperverliği ile misafirlerini ağırladı. Heyet geldiğinde MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay ile kısa bir sohbetim oldu. ‘Manisa’nın röntgenini çekeceğiz yere geldiğiniz. Doğrucu Davut Başkan Mehmet Yılmaz gerçek neyse size en doğrusu söyler’ dedim. Gülüştük. Daha sonra Manisa TSO Meclis Salonuna geçtik. Başkan Mehmet Yılmaz göreve geldiğinden itibaren hayata geçirdiği projeleri bir bir anlattı. Yapılması planlanan ve Manisa’ya değer katacak projeleri ise en ince ayrıntısına kadar heyet ile paylaştı. Ekonomide olup bitenler Manisa’da konuşulanları çekinmeden söyledi. Hoş geldin beş gittin demedi işin doğrusunu anlattı. Eleştirmek adına değil çözüm bulmak adına. Yaptıkları projelerin karşısında duranları MHP heyetine anlattı. ‘Biz şehrimize katma değer üretiyoruz onlar bizi engellemek için çalışıyorlar’ diyerek belirli noktalara sitemlerini iletti.  Kendi üslubu ile Manisa’da ne var ne yok MHP heyeti birinci ağızdan öğrenmiş oldu. Erkan Akçay ve ekibi bol bol notlar aldı. Yaşanan sıkıntıların çözümü noktasında bu konularla ilgileneceklerini ifade etti. 

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay ise Manisa Ticaret ve Sanayi Odası’nın Türkiye’ye örnek olmuş bir kurum olduğunun altını çizdi. Yapılan faaliyetleri izleyince Manisa Milletvekili olarak göğsünü kabardığını söyleyen MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay; ‘Manisa Ticaret ve Sanayi Odası geçmişten bugüne yaptığı hizmetler ile Manisa’ya katma değer kazandırmış ülke ekonomisine yön vermiş değerli bir kurumdur. Başkan Mehmet Yılmaz geçmiş yıllara dayalı bir sohbetimiz var. Kendisi çok değerli bir dostumdur. Yaptıkları ve yapacak oldukları projeler bizleri heyecanlandırdı. Ülkemiz için elini taşın altını sokan ve ülkemize katma değer yaratan kurumları görmek bizleri çok mutlu ediyor. Adım Adım 2023 - İl İl Anadolu’ programı kapsamında yaklaşık 70 ili ziyaret ettik. Ziyarette bulunduğumuz illerde halkımızın ilgi alakası ve teveccühü bizleri mutlu ediyor. Bu süreçte dur durak bilmeden çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Manisa Ticaret ve Sanayi Odası’na da gerçekleştirdiğimiz ziyarettin çok verimli geçtiğini düşünüyorum. İş dünyasında olup bitenleri ve Manisa’da yaşanan ekonomik gelişmeleri en ince ayrıntısına kadar Başkan Yılmaz’dan öğrendik. Verdiği bilgiler bizim için çok değerlidir. Bu bağlamda bizleri bugün burada ağırlayan Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yılmaz, yönetim kurulu üyeleri ve meclis üyelerine teşekkür ediyor, şehrimize ve ülkemize yaptıkları olumlu çalışmalardan dolayı kendilerini kutluyorum’ dedi.

Toplantının ardından Başkan Mehmet Yılmaz MHP heyetini yemekte ağırladı. Yemekte dostane bir sohbet devam etti. Daha sonra Başkan Mehmet Yılmaz ile Söğütaltı kahvesinde oturduk. ‘Ben kimin hangi partiden hangi görüşten olduğuna değil gerçeklerin ne olduğuna bakarım. Buraya yapılan yatırımlardan, hükümetin yaptığı hizmetlerden de bahsettim ama yaşanan sıkıntıları da tüm çıplaklığı ile anlattım. Zaten olması gereken bu. Ülkenin en büyük problemi ne ekonomi ne de başka bir şey. Esas sıkıntı sorunların konuşulamaması’ dedi Başkan Yılmaz.

Başkan Mehmet Yılmaz rahatça doğruları konuşuyor tabi. Kimseye eyvallahı yok, siyasetten beklentisi yok en önemlisi gelecekle ilgili hesabı yok.

Özetle MHP heyeti Manisa ile ilgili bilgi alabileceği ne doğru noktaya geldi. Bu toplantının herkes için verimli geçtiğini söyleyebilirim.