Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Alaşehir programına alt ve üstyapı yatırımıyla çehresi değişen Kemaliye mahallesini ziyaret ederek başladı. Başkan Ergün ve MHP Manisa Milletvekili Adayı Ali Uçak’a, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Aytaç Yalçınkaya, MASKİ Genel Müdürü Burak Aslay, SPİLAŞ Genel Müdürü Engin Anlı, MHP Alaşehir İlçe Başkanı Alperen Altıoğlu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları, MASKİ Genel Müdür Yardımcıları, Başkan Danışmanları, Daire Başkanları, Ülkü Ocakları İl Başkanı Nazmi Akçay, KAÇEP İlçe Başkanı Yeşim Karakaya, Manisa FK Başkanı Mevlüt Aktan eşlik etti. Ergün ve Uçak, mahallede coşkuyla karşılandı. Başkan Ergün’e ve Milletvekili Adayı Ali Uçak’a poşu ve çiçek takdim edilirken Kemaliye Yörük Türkmen Efeler Birliği tarafından yapılan karşılama görülmeye değerdi. Coşkulu karşılamanın ardından kurban kesilerek, dualar edildi.

MUHTAR ALAKENT, “KEMALİYE’MİZ ADINA SİZLERE ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM”

Mahalle Muhtarı Mehmet Alakent, yaptığı konuşmada, “Kemaliye’mize hoş geldiniz. Kemaliye’miz adına sizlere çok teşekkür ederim. Altyapı, üstyapı, asfalttan ve içme suyu gibi yatırımlar dolayısıyla kısacası her şey için size çok teşekkür ederim” dedi.

“CENGİZ ERGÜN ABİMİZ BİZİM GURURUMUZ”

MHP Manisa Milletvekili Adayı Ali Uçak da Kemaliye mahallesinde yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi: “Alaşehir’imizin 87 mahallesi için yapılması gereken yatırımlar noktasında Büyükşehir Belediye Başkanımızın hep kapısını çaldık. Sağ olsun, o da hiçbir hizmette bizi geri çevirmedi. Allah ondan razı olsun. O, bizim gururumuz. Ben işim gereği birçok ilde ticaret yapıyorum, geziyorum, dolaşıyorum. Gerçekten Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız, Cengiz Ergün abimiz bizim gururumuz. Diğer illerle karşılaştırdığımızda inanın dünyalar kadar fark var. Yapılan hizmetin yerini bulmasında da Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’ü hep takdir etmişimdir. Ben şahidim sabahlara kadar listeleri eline alıp, çalışmaktadır. Sizin hakkınızı, sizden daha çok savunmuştur” dedi.

“SİZLERE HİZMETKAR OLMANIN SÖZÜNÜ BURADAN VERİYORUM”

Ali Uçak açıklamalarının sonunda, ” Biz dün de buradaydık, bugün de buradayız yarın yine burada olacağız. Rızkımızı paylaştığımız yerler buralar. Bizler, Alaşehir’imiz için yapılması gereken ne varsa siyasi kimliğimiz varken de yokken de rabbim şahit, yaptık. 14 Mayıs’ta bize yetkiyi verip, Ankara’ya gönderirseniz Alaşehir için, Manisa için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Bizim bölgemiz tarım bölgesi. Tarımdan gelen biri olarak 7/24 sizlere hizmet etmek için çalışacağım. Sizlere hizmetkar olmanın sözünü buradan veriyorum. 17 ilçemizin milletvekili olacağım” dedi.

ÜRETKEN BELEDİYECİLİK ANLAYIŞI VE MALİ DİSİPLİN KALICI YATIRIMLARI GETİRDİ

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de Kemaliye mahallesinde olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek, “2009 yılında ilk Manisa Belediye Başkanlığı dönemim ve 2014 yılı itibarıyla da biliyorsunuz Manisa Büyükşehir Belediye Başkanlığı dönemim var. 2014 yılından bugüne kadar da 9 seneyi geride bıraktık. Bu süre içerisinde biz Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Genel Müdürlüğü olarak ilçelerimizde öncelik sırasına göre yapmamız gereken yatırımların planlamasını yaptık. Tabi ki düzgün bir mali portre ve planlamayla, bugün 6 bine yaklaşan çalışanıyla, daire başkanlarıyla, Genel Sekreteriyle, Genel Müdürüyle sizlere hep layık olmaya çalıştık. Her bir gider kalemini ve bütçeyi doğru planlamaktan geçiyor. İşte bu planlamayı çok iyi yaparsanız hizmetleri de en iyi şekilde sahaya yansıtırsınız. Çok şükür Rabbime, Büyükşehir olduğumuzdan beri, hatta Manisa Belediyesi dönemimden beri Türkiye’de en iyi mali hizmeti, yatırımı ve planlamayı yapan, bütçesini en iyi dengeleyen, gelir ve giderini en iyi şekilde sahaya yansıtan Türkiye’de 30 Büyükşehir Belediyesi arasında yer alan, her sene ya birinci, ya ikinci ya da üçüncü olan bir Büyükşehir Belediyesi olmanın gururuyla bugün sizin karşınızdayız” dedi.

BAŞKAN ERGÜN, KEMALİYE’YE YAPILAN YATIRIMLARI ANLATTI

Başkan Ergün konuşmasının devamında Kemaliye mahallesine yapılan yatırımları anlatarak devam etti. Başkan Ergün, “Kemaliye’ye bugüne kadar ne yaptık? Neler yapmadık ki Allah’a şükür. Helal-i hoş olsun. Tabi ki Manisa 1.088 mahalle, bunların 780’i de kırsal mahalle. Yani bu mahalleler eski belde veya köy. Diğerleri merkez ilçelerimizde bulunan mahalleler. Bugüne kadar bu 780 mahallenin çok şükür 264 tanesinin alt ve üstyapısını yapmışız. Kanalizasyonunu yapmışız, içme suyunu yapmışız, kısmi yağmur sularını yapmışız. Ve onların üstüne de üst kaplamalarını yapmışız. Ki ana caddeleri varsa bunların aydınlatmalarına kadar yapmışız. İşte bunlardan bir tanesi de Kemaliye. Yaklaşık 15 kilometre içme suyu, 19 kilometre de kanalizasyon ve kısmi yağmur suları yaptık. 16,5 kilometre de Allah’a şükür sıcak asfaltı, 3,5-4 kilometre sathi kaplaması yani 20 kilometre asfalt ve merkezde de 2 kilometrelik sıcak asfaltıyla sizlerin karşınızdayız. Bu hizmetleri yapmış olmaktan dolayı çok büyük mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. Tüm Kemaliyelilere hayırlı, uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

KIRSAL KALKINMA İÇİN BÜYÜKŞEHİR’DEN ÖNEMLİ YATIRIMLAR YAPILDI

Başkan Ergün, Kemaliye Mahallesi temasları kapsamında Kemaliye Mahallesi Sulama Kooperatifi'ne de ziyaret gerçekleştirdi. Kooperatif Başkanı Ahmet Kuzgun, Manisa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından mahallede yapılan sondaj çalışması, HİS göleti, taral doldurma ve boru destekleri nedeniyle Başkan Ergün'e teşekkür etti. Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak tarımsal ve kırsal kalkınmaya büyük önem verdiklerini belirten Başkan Ergün, sulama kooperatiflerine de boru desteği ile önemli katkı sağladıklarını ifade etti. Başkan Ergün MHP Manisa Milletvekili Adayı Ali Uçak’a sözü vermeden önce, “12 gün sonra hem Cumhurbaşkanlığı seçimi hem de milletvekili seçimleri var. Bugün buraya niçin geldik? İçinizden biri Ali Uçak kardeşimiz için geldik. 30-40 senedir artık Alaşehirli, hemşehrimiz, sonuçta sizin içinizden çıkmış bir kardeşim. 12 yıldır Türkiye’ye damga vuran bir yaş meyve-sebze şirketinin sahibi. Sonuç itibarıyla Ali Uçak kardeşimizi bu dönem Meclis’te, Ankara’da Milliyetçi Hareket Partisinin daha güçlü olması için desteğinizi bekliyorum. Üreteceğimiz projelere destek noktasında bizim Ankara’daki gözümüz, kulağımız olacaklar. Bir kez daha Kemaliye’ye yapılan yatırımların hayırlı olmasını diliyorum. Bizim için önemli olan sizlerden bir Allah razı olsun sözüdür” ifadelerini kullandı.

İTFAİYE TANKERİ DE TESLİM EDİLDİ

Kırsal bölgelerdeki yangınlara daha kısa sürede müdahale edilebilmesi için Kemaliye mahallesine de yangın söndürme tankeri Başkan Ergün tarafından teslim edildi. Özkan ÇELİK

Editör: Onur Yılmaz