Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ile Kula’nın turizminin canlanması için tarihi Kula çarşısının canlandırma projesi çalışmalarını incelerken yanındaydım. Restorasyon çalışmaları hızlı bir şekilde sürüyor. Kula-Salihli UNESCO Global Jeoparkı’nın da 2 yıllık koronavirüs salgını sonrası misafirlerini ağırlamaya başladığını öğrendim. Türkiye’nin en genç volkanik yapısı yerli ve yabancı turistin ilgisini çekiyor. Jeoparkta bu yıl 100 bin ziyaretçi hedefleniyor.

Allaha çok şükür koronavirüs belasının sonuna gelmiş bulunuyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün da sahalara inerek yapımı devam eden projelerini yerinde izlemeye devam ediyor. Manisa Kula ilçesinin tarihi yapısının restore edilmesi en çok esnafı heyecanlandırıyor. Başkan Cengiz Ergün, başkan danışmanı Azmi Açıkdil ile Yunusemre çarşısında gezerken Kula Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Aytekin Şadan ve çarşı esnafı yapılan hizmetlerden dolayı teşekkür etmek için Başkan Ergün’ün yolunu kesti. Oda Başkanı Aytekin Şadan “Sizi seviyoruz. Kula’ya verdiğiniz hizmetler için teşekkür ediyoruz” diyerek çiçek ve Kula’nın yöresel ürünlerini takdim etti. Rahmetli babası İsmail Şadan dostumdu. 1977-1980 yılları arası Kula Belediye Başkanlığı yapmıştı. Şimdi oğlu Şadan da esnaf odaları başkanı olarak Kula’ya hizmet etmeye çalışıyor.

KULA-SALİHLİ UNESCO GLOBAL JEOPARKI’NI DA GEZDİK

Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ile Kula turizminin canlanması için yapılan çalışmaların bir önemli ayağı olan jeoparkta yapılan çalışmaları izleme fırsatını buldum. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün o gün gazetecilere de bilgi verdi ve şunları söyledi “Kula divit volkanik parkı olarak adlandırılan Kula-Salihli UNESCO Global Jeoparkı yatırımları devam ediyor. Zafer Kalkınma Ajansından gerekli desteği aldık. Manisa Valiliği, Manisa Büyükşehir Belediyesi, Zafer Kalkınma Ajansı, Kültür Tabiat Parkları fonu, Kula Belediyesi ile hep beraber koordineli bir çalışma ile projeyi hayata geçirmeye çalışıyoruz. Türkiye’nin her yerinden insanlarımızı hem de yurtdışından gelen misafirlerimizi Kula’da ağırlamak istiyoruz. Burada çok güzel üzüm bağları var. Kula evlerinde yatırmak istiyoruz. Kula’da turizm patlaması için canla başla çalışıyoruz” dedi. Kula evleri gerçekten görülmeye değer. Restore edilen evleri de gezdim. İnşallah Kula Manisa’nın adını turizmde duyurur diyorum.

MANİSA TARİH KOKAN BİR KENT

Aslında Manisa tarih kokan bir kent. Osmanlı İmparatorluğunda şehzadelerin yetiştirildiği bir kent. Camileri ile geleneksel mesir şenlikleri ile yerli ve yabancı turistlerin cirit attığı bir il olmalı. Ne yazık ki bunda bugünlere kadar başarılı olamadık. Geçen hafta Mustafa Karakaş ve Aşçı Çeto ile Bursa’yı gezdik. Yeşil Bursa’da yerli ve yabancı turist kaynıyordu. Esnafın yüzü gülüyordu. Manisa ili tarihi zenginlikleri ile Bursa’dan aşağı değil. Ama Manisa Spil’in eteklerinde Gediz’in gölgesinde uyuyan bir kent. Uyandıran çıkar mı diye merak ediyorum.