2 hafta önce Başkan Cengiz Ergün’ün davetiyle Büyükşehir Belediye Meclisine gitmiştim. Başkan Cengiz Ergün, o günkü mecliste Manisalılara maddi olarak rahat bir nefes aldıracak çok önemli önerilerde bulunmuştu. Katı atık toplama bedellerinin daha adaletli olması, kartlı sayaçlardaki gecikme zamlarının kaldırılması ve vatandaşların üretmedikleri çöpün ücretini vermemesi gibi 3 önemli konuyu Meclise taşıdı. Malum başımızın belası Kovid – 19 salgını ve pandemi nedeniyle yaşanan ekonomik kriz var. Sadece bizde mi, tabi ki hayır. Dünya, ekonomik kriz ile savaşıyor. Vatandaşın da haliyle iyice beli bükülmüştü. İşte tam bu sırada Başkan Cengiz Ergün, hızır gibi vatandaşın imdadına yetişti. Başkan Cengiz Ergün’ün önerilerini önce komisyonlar çalıştı. 2 hafta sonra meclis bir daha toplandı ve önerileri Meclise geldi.

İŞTE O ÖNEMLİ GÜN

Başkan Cengiz Ergün’ün açıklamasının ardından neler olacağını ben de çok merak etmiştim. Pazartesi günü yapılan Meclis toplantısına gittim. Meclis öncesinde Başkan Cengiz Ergün ile sohbet imkanım oldu. Keyfi gayet yerindeydi.  Yine ser verip sır vermedi. Bana, ‘meclisi bekle’. ‘Hemşerilerimizi sevindirecek, dar gelirli vatandaşlarımızı mutlu edecek destek paketimizi açıklayacağım’ dedi.  Hep birlikte meclis toplantısına girdik.

54 MİLYONLUK DESTEK PAKETİNİ AÇIKLADI

Başkan Cengiz Ergün, Katı Atık Toplama ve Bertaraf Bedelleri ile ilgili gündem maddesine gelince çok güzel bir konuşma yaptı. Su Faturaları ile toplanan KAYSÜ yani çöp toplama bedellerini hem daha adilane düzeye indirdiklerini hem de uygulamada yaşanan sıkıntıları ortadan kaldırdıklarını söyledi.

Peki Başkan Cengiz Ergün’ün müjdeleri nelerdi?

1. Manisalılar, 2-3 ay evde olmadıklarında dahi ilçe belediyelerine çöp toplama bedeli veriyordu. Artık, bu durum ortadan kalktı. Vatandaş üretmediği çöpün bedelini ödemeyecek.

2. Kartlı sayaç kullanan aboneler, 3 ayda bir su yüklerse gecikme zammı ödüyorlardı. Bu gecikme zammı da kalktı.

3. Ama en önemlisi vatandaşın cebine yansıyacak müjdeleriydi. 2022 yılında toplamda 54 milyon TL vatandaşın bütçesinde kalacak. Şöyle ki, ilçe belediyelerinin aldığı çöp toplama bedelleri hem indirildi hem de sabit ücret uygulaması kaldırıldı. Bir ilçe örneğin 5 lira katı atık toplama bedeli alıyorsa diğer bir ilçe 15 lira alıyordu. Bunlara yeni düzenleme yapıldı. Vatandaş, 2022 yılında sadece ilçe belediyelerinin aldığı çöp toplama bedellerinden 62 milyon TL yerine 30 milyon TL ödeyecek. İlk olarak 32 milyonu Manisalılar cebine koydu. Sırada Büyükşehir vardı. Büyükşehir de alacağı katı atık bertaraf ücretine yüzde 56 indirim yaptı. Kısacası vatandaşın cebinden 39 milyon TL yerine 17 milyon TL çıkacak. 22 milyon lirası da bütçesinde kalacak.

Başkan Cengiz Ergün, her zamanki gibi sosyal belediyecilik anlayışı ile Manisalıların mutluluğu için ne gerekiyorsa onu yaptı. Vatandaşın 54 Milyon lirası cebinde kalacak. 1 Aralık’tan itibaren de yeni uygulamaya başlanacağını söyledi. Helal olsun Başkan Cengiz Ergün…