Hava sıcak mı sıcak… Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’le Akhisar’da 563. Çağlak Festivaline katılıyoruz. Şeyh İsa Cami önünde gerçekleşen törene Valimiz Yaşar Karadeniz, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Akhisar Kaymakamı Sabit Kaya, Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, Bosna Hersek Donju Vakuf Belediye Başkanı Husa Susic, MHP İl Başkanı Murat Öner, MHP MYM Üyesi Mehmet Ödevli, CHP İl Başkanı Semih Balaban, Manisa CHP Şehzadeler İlçe Başkanı Hakan Gürtunca, belediye başkanlığı yapan Ahmet Dutlulu, Akhisar Müftüsü Mahmut Sami Türkmenoğlu, Akhisar’ın sembol gazetecileri Haldun Akyüz ve Kenan Molla ile çok sayıda vatandaş katıldı, tören alanına beraber gittiğimiz Başkan Ergün’e Akhisarlılar büyük ilgi gösterdi. Şeyh İsa Mahallesi Muhtarı Zafer Kara Başkan Ergün’ü çiçeklerle karşıladı. Kim ne derse desin kim ne söylerse söylesin Başkan Cengiz Ergün’e Akhisar’da vatandaşın teveccühünün büyük ölçüde devam ettiğine tanık oldum. Festival alanında Akhisar Belediye Başkanının babası Ahmet Dutlulu ile sohbet ettim. Akhisar’ın sembol gazetecileri Kenan Molla ve Haldun Akyüz ile hasret giderdim.

İSTİKLAL MARŞI VE KUR’AN TİLAVETİ İLE BAŞLADI

563. Akhisar Çağlak Festivali şehitlerimize saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı. Şeyhisa Mahallesi Muhtarı Zafer Kara Şeyh İsa’nın hayatı ile ilgili bilgilerden sonra Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu törene katılanlara teşekkür eden bir konuşma yaptı. Festivalin önemine değindi. Daha sonra festivale katkı sağalan muhtarlara Vali Yaşar Karadeniz Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu tarafından plaketler takdim edildi. Bosna Hersek Donju Vakuf Belediye Başkanı Husa Susic de festivalde olmaktan mutluluğunu ifade eden bir konuşma yaptı.

BAŞKAN ERGÜN ŞEHİTLERİMİZİ ANDI

Çağlak Festivalinde Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün “Pençe-Kilit operasyon bölgesinde bölücü teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan kahraman evlatlarımız Abdulkadir Güler, Onur Doğan, Bircan Kaplan, Hüseyin Cankaya ve Celal Tekeli’ye yüce Allah’tan rahmet, yaralanan Mehmetçiklerimize acil şifalar diliyorum. Rabbim hainlere fırsat vermesin, milletimizin başı sağlosun” dedi. Başkan Ergün “UNESCO tarafından dünya kültürel miras listesine alınan Çağlak Festivalinin ne kadar anlamlı olduğunu, Şeyh İsa hazretlerinin ne kadar önemli bir kişilik olduğunu biliyoruz. Akhisarlılara ilim saçan bu güzel insanın Akhisar’a dönüşünü 563 yıldır kutluyor. Bir başka köklü festivalimiz de Manisa Mesir Macunu Festivalidir. Covid-19 hastalığı nedeni ile yapamadığımız festivalimizi gelecek yıl yapacağız” dedi. Çağlak Festivalinin son konuşmasını Valimiz Yaşar Karadeniz yaptı, sözlerine şehitlerimizi anarak başlayan Vali Karadeniz Manisa’nın Türkiye’nin en köklü festivallerinden ikisine sahip olduğuna değindi. Festivalin gündüz programı Akhisar ilçe müftüsü Mahmut Sami Türkmenoğlu’nun festival duası ile sona erdi.

RAMİZ KÖFTE

Akhisar denince akla Ramiz Köfte gelir. Cihad Taysi ile tören alanından ayrıldık. Ben Cihad Taysi’ye “Akhisar’a gelip Ramiz Köfte ve tulumba tatlısını yemeden gitmem. Çarşı içindeki Ramiz Köfte’ye götür beni” dedim. Birlikte gittik köfte ve tulumba tatlısını yedikten sonra oğlum Gökmen ile karşılaştık. “Baba ortalıktan kayboldun bir şey mi oldu yoksa Ramiz Köfteye mi gittin?” dedi. Ben de oğlum Gökmen’e “Doğru bildin. Cihad Taysi ile köfteleri tatlıları ısmarladı” dedim. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün Akhisar’da muhtarlarla buluşması ve yapılan hizmetlerin incelenmesini de yarın yazacağım.