İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 14 kişinin hayatını kaybettiğini, 28 işçinin de yaralandığını söyledi. Bakan Dönmez ilk tespitlere göre grizu patlaması olduğunu söyledi.

Bartın'da meydana gelen maden patlamasında 14 işçi hayatını kaybetti, 28 işçi yaralandı.

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessese Müdürlüğüne bağlı maden ocağında henüz belirlenemeyen nedenle patlama meydana geldi.

Patlamanın yaşandığı yere il merkezi ve il dışından 5 UMKE aracı ve 31 ambulans, 1 acil müdahale aracı ile toplam 149 personel sevk edildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Enerji Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Amasra'ya gelerek patlamanın yaşandığı maden ocağında incelemelerde bulundu. Bakan Soylu, madende 110 kişinin çalıştığını riskli bölgede de 49 işçinin bulunduğunu belirterek, "14 vatandaşımız hayatını kaybetti, 28 işçi yaralandı. 3 kardeşimiz yoğun bakımda, yanık olanların bir kısmının İstanbul'a intikali konusunda gerekli tüm hazırlıklar gerçekleşiyor." açıklamasında bulundu.

VALİ ARSLAN, OCAKTAN ÇIKAN İŞÇİYLE GÖRÜŞTÜ

Bartın Valisi Nurtaç Arslan, patlamanın meydana geldiği TTK Amasra Müessese Müdürlüğü’ne geldi. Vali Arslan, maden ocağından çıkan işçi ile konuştu. Maden ocağından çıkan işçi, "Hiçbir şey bilmiyoruz. Toz- duman oldu, ne olduğunu bilmiyoruz, gözükmedi. Kendi imkanlarımla çıktım. Patlama büyük ihtimalle de tam olarak, yani biz biraz geride olduğumuzdan dolayı sadece basınç oldu. Basınçtan dolayı toz kütlesi oldu, göz gözü görmedi" dedi.

BAKANLAR BÖLGEDE

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, maden ocağındaki patlama nedeniyle Bartın Amasra'ya gitti.

Patlamaya ilişkin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "14 vatandaşımız hayatını kaybetti, 28 işçi yaralandı" dedi. Soylu, "3 kardeşimiz yoğun bakımda, yanık olanların bir kısmının İstanbul'a intikali konusunda gerekli tüm hazırlıklar gerçekleşiyor." açıklamasında bulundu.

Enerji Bakanı Fatih Dönmez ilk tespitlere göre grizu patlaması olduğunu söyledi.

Editör: Zerrin Ağar