Varank, net bir rakam belirtmese de aracın, akaryakıtlı C segment SUV'larla rekabet edebilecek bir fiyata satılacağını söyledi.

Türkiye'nin yerli ve milli otomobili Togg'un fabrikasının açılmasına günler kaldı. TOGG fabrikası 29 Ekim 2022 günü Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla açılacak. 

Mart 2023'te yollarda olması beklenen elektrikli aracın fiyatı ise merak konusu. Daha önceden aynı sınıftaki elektrikli rakiplerine göre fiyatının daha ucuz olacağı söylenen Togg ile ilgili yeni bir açıklama Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'tan geldi. 

NTV'de yer alan habere göre, A Haber'e konuşan Varank, aracın özel sektör yatırımı olduğunu hatırlatarak "Fiyat politikaları şirketin belirleyeceği konular ama ilk günden itibaren arkadaşlarımız C segment SUV ile piyasaya çıkacaklarını belirtiyorlar" dedi. Togg'un C segment SUV benzinli ve dizel araçlara rekabet edebilecek fiyatlardan satılacağını söyleyen Varank, "Dolayısıyla vatandaşlarımız fiyatı merak ediyorlarsa, şu anda piyasada satılan C segment SUV dizel ve benzinli araçların fiyatlarına bakabilirler. Togg, bunların fiyatlarıyla piyasaya çıkacakmış diyebilirler" ifadelerini kullandı.

C segment SUV araçları 489 bin TL ila 1 milyon 500 bin TL arasında satılıyor.  

Editör: Onur Yılmaz