Manisa bunaltıcı sıcaklarda cayır cayır yanıyor. Diyeceksiniz ki mevsimi. Doğru. Spil’in kızgın güneşi bu mevsimde hep Manisa’yı kasıp kavurur. Pazartesi günü de öyle bir gündü. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli incelemeler yapmak üzere Manisa’ya gelecekti. Baba dostu Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’yi karşılamak için saat 11 sıralarında vilayet önüne iş insanı Aydın Benlişen ve mühendis Fatih Kadayıfçı ile birlikte gittik. Bakanı karşılamaya gelenler yavaş yavaş alanı dolduruyordu. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de bakan için vilayet konağının önündeydi. Kendisi ile sohbet etmeye başladık. Bu sırada Enis Sıdan da yanımıza geldi. Enis Sıdan, Başkan Ergün ve benim yakın dostlarımdandır. Rahmetli Ekrem Pakdemirli’nin döneminde ANAP’ta siyaset yapanlardandı. Her zaman olduğu gibi yine görevliler pandemi sürecine uygun bir şekilde bakanı karşılamamız için uyarılarda bulunuyordu. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’yi karşılamak için Manisa AK Parti Milletvekilleri de vilayetin önünde sayın bakanın gelmesini bekliyordu ve nihayet Sayın Bakan Bekir Pakdemirli geldi. Vali Yaşar Karadeniz, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, İsmail Bilen, Semra Kaplan Kıvırcık, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Aytaç Yalçınkay, MCBÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Aytaç ile birlikte sayın Bakan Bekir Pakdemirli’ye hoşgeldiniz diyerek valinin makamına çıktık. Burada sayın Bakan Bekir Pakdemirli Manisa Valisi Yaşar Karadeniz’e hayırlı olsun dedi. Bu sırada ben ve İş insanı Aydın Benlişen, mühendis Fatih Kadayııfçılar ile vilayetten ayrılarak Saruhan Otel’in yolunu tuttum. Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ve Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi de bakanı bekliyorlardı. Manisa’nın sorunlarını Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye Saruhan Otel’de düzenlenen toplantıda anlatacaklardı. Sayın bakan toplantıya girmeden önce Bakan Bekir Pakdemirli ile ayaküstü sohbet ettik ve fotoğraf çekildik. Bu toplantıda bütün belediye başkanları bakana sorunlarını dile getiren bir sunum yaptılar. Ben ve Aydın Benlişen Manisa Ticaret ve Sanayi Odasındaki toplantıya katılmak için Saruhan Otel’den ayrıldık. Başkan Mehmet Yılmaz ile uzun bir sohbet yaptık. Bakan buradaki toplantıyı da oda başkanlarının dertlerini dinledi. Sonra Spil Milli Parkına çıktığı sırada hepimizin yüreklerini dağlayan Gelibolu orman yangınının haberini aldı. Alaşehir programını iptal ederek Gelibolu orman yangını için Manisa’dan ayrıldı. Bakanı sıcakla karşıladık talihsiz yangın iye uğurladık.

YAZIKLAR OLSUN TFF !...

Türkiye Futbol Federasyonu yönetimi, hafta içinde Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde yaptığı toplantının ardından tüm Türkiye’nin olduğu gibi, Manisa’nın da merakla beklediği 2. ve 3. Lig için bir üst lige çıkma ve küme düşme kararlarını açıkladı.

Bir federasyon düşünün. Bir dediği, bir dediğini tutmuyor… Bir hafta öncesinde TFF’nin kendi sitesinde tüm Türkiye’ye aldığı kararla 2. ve 3. ligleri ve play-offları oynatmayacağını açık bir şekilde bildiriyorsun.

Bu toplantının bir gün öncesine dönecek olursak, Manisa Futbol Kulübü’nün de yer aldığı 17 kulüp başkanını toplayıp “maçlar oynanmayacak, play off olmayacak” diyorsun ve bu dediklerini bir gün sonra ise tam tersi karar açıklıyorsun. Hayret etmemek elde değil!

Aldığı kararla iki kulübü TFF 1. Lig’e çıkarıyor ve buna “statü gereği” diyor ama statü gereği 3 takımın düşmesi gerekirken aynı statüyü düşme hattında yer alan takımlara uygulamıyor! “Matematiksel olarak düşmesi kesinleşen takımları düşürdüm” diyor. Liglerden üç takımın düşmesi gerekirken bir takım düşürülüyor diğer iki takım ödüllendiriliyor. Statü bunun neresinde? Nereden bakarsanız bakın adaletin olmadığı bir karar!

Yine statü gereği play-off maçlarının iki maç karşılıklı olarak eleminasyon usulü oynanması gerekirken -çünkü statü böyle diyor- bu alınan kararla tek maça düşürülüyor. Bu da herhalde yeni bir statü.

Çok değil geçtiğimiz seneye dönüp bir bakalım. Manisa Futbol Kulübü hatırlarsanız, İstanbul seçimlerine kurban edilmişti. Bu sene de benzer senaryo ile yine Manisa FK kurban edilmeye çalışılıyor.

Madem adalet diyoruz, o zaman kalan maçların oynanması gerekirdi. Play-off’u gol averajı ile kaçıran, bir puan farkla kaçıran takımlar var. Bu kararın neresi adil?

Bunun yanında Temmuz sıcağında Antalya gibi bir yerde maçların oynanacak olmasına ne demeli? Akıl alır gibi değil. Zaten bu kararı alanların bu süreçte akıl tutulmasına uğradıkları bir gerçek.

Her şeye rağmen, tüm bu engel ve taş koymalara rağmen, tüm bu adaletsiz kararlara rağmen Manisa FK, play-off’un en iddialı takımıdır. Kulüp yönetimiyle, tesisleriyle bir üst ligi sonuna kadar hak ediyor.

İnşallah Manisa Futbol Kulübü, Antalya’da 28 Temmuz akşamı mutlu sona ulaşacak ve Manisa’ya bayram yaşatacak. Türkiye Futbol Federasyonu almış olduğu bu kararla sınıfta kalmıştır,  bu skandal kararıyla tarihe kara bir leke olarak adını yazdıracaktır.

Manisa Futbol Kulübümüze TFF 1. Lig yolunda başarılar diliyorum.