Şüphelilerden 1 kişi yaralı olarak gözaltına alınırken, diğer şüpheli saatler sonra jandarma ekiplerine kıskıvrak yakalandı. Olay dün gece yarısı Manisa’nın Yunusemre İlçesi Seyitli ile Yayla Mahallesi kavşağında meydana geldi.

Edinilen bilgiye göre Koruköy Mahallesinde Türk Telekom’a ait kabloların çalındığı ihbarı üzerine Yunusemre Yayla Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri harekete geçti.

ÇOK SAYIDA JANDARMA EKİBİ SEVK EDİLDİ

İhbar üzerine olay kısa süre içinde giden Jandarma ekipleri çevrede geniş çaplı arama ve yakalama çalışması başlattı. Jandarma ekiplerinin geldiğini gören bir otomobil hızla kaçmaya başladı. Jandarma ekipleri ve şüpheli şahısların içinde bulunduğu otomobil arasında kovalamaca başladı. Takip sırasında kaçan otomobilin içinde bulunan şüpheli şahıslar çaldıkları kabloları yol kenarına atarak izlerini kaybettirmek istediler.

JANDARMADAN KAÇTILAR KAZA YAPTILAR

Öte yandan jandarma  ekiplerinin takip ettiği otomobil   Manisa yönüne seyir halindeyken, Seyitli Mahallesi  ile Yayla Mahallesi kavşağında  F.D (49) idaresindeki  45 RA 1116 plakalı  otomobille çarpıştı.

Çarpışmanın etkisi ile araçlar hurdaya dönerken kaçan otomobilin içinde bulunan 4 kişi otomobilden çıkarak yaya olarak kaçtılar. Kaza sonrası olay yerine çok sayıda destek jandarma ekibi sevk edildi. Kaçan şahıslar için ormanlık alanda arama ve yakalama çalışması başlatıldı.

Kısa süre sonra kazada ağır yaralanan ve kaçan şüpheli şahıslardan biri jandarma ekiplerinden kaçamayarak kıskıvrak yakalandı. Olay yerine sevk edilen 112 sağlık ekipleri kazada ağır yaralanan A.Y.’ye (28) ilk müdahalenin ardından Manisa Celal Bayar Üniversite Hastanesine kaldırdı.

JANDARMA EKİPLERİ SABAHA KADAR ARADI

Öte yandan şüpheli bir şahısın yakalanmasının ardından jandarma ekipleri diğer şahısları sabahın ilk ışıklarına kadar aradı.

ARAMALAR SONUÇ VERDİ

Sabahın ilk ışıklarına kadar arama yapan Jandarma ekipleri ve mahalle sakinleri diğer kaçan şüpheli şahsı Ortaköy Mahallesinde kullanılmayan bir bağ evinde saklanırken yakaladı. Yakalanan A.E. (25) gözaltına alınmasının ardından ifadesi alınmak üzere Yayla Jandarma Karakol Komutanlığı Karakoluna götürüldü.

İfadesi alınan A.E.’nin tarif ettiği yere giden jandarma ekipleri Türk Telekom’a ait 800 metre kablonun yol kenarında olduğunu gördü. Kablonun piyasa değerinin 12 bin TL olduğu öğrenildi.

Jandarma Olay Yeri ekibinin yaptığı parmak izi çalışmasının ardından şüpheli şahıslara ait otomobil içinde kablo kesmek için kullanılan balta ve kablo gerdirmede kullanılan ip olduğu tespit edildi.

YAKALANAN ZANLI 15 AYRI DOSYADAN ARANIYORDU

Jandarma ekiplerince sabaha karşı yakalanan A.E.’nin İzmir Menemen İlçesinde hırsızlıktan 15 ayrı suçtan aranması olduğu ve 1 yıl kesinleşmiş hapis cezası olduğu öğrenildi. Ağır yaralı olarak yakalanan A.Y.’nin hastanede tedavisi devam ederken, diğer şüpheli A.E. çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Yayla Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri diğer kaçan şahıslar için arama ve yakalama çalışması başlattı. Jandarma ekiplerinin halkın huzur ve güvenliği için çalışmalarının 7/24 esasıyla sürdürüldüğü belirtildi.

Haber: Serkan ÖZCAN

Editör: TE Bilişim