Sarıgöl Belediye Başkanı Necati Selçuk, ilçeye oldukça yakın bir bölgede yer alan Denizli’nin Buldan ilçesinde çıkan yangının olduğu bölgeye intikal etti.  

Yangının kontrol altına alınmaya çalışıldığını aktaran Selçuk,  “Denizli'nin Buldan ilçesi Boğazçiftliği ve Türlübey Mahallesine yakın ormanlık alanda çıkan yangında ekiplerimizle ve vatandaşlarımızla söndürme çalışmalarının içerisindeyiz.” diye konuştu.

Manisakulishaber.com’a konuşan Başkan Selçuk, rüzgarın yönü nedeniyle orman yangının Buldan ilçesine doğru ilerlediğini açıklayarak, “Şu an için belediyemizin iş makinalarını ve şahıslardan aldığımız iş makinalarını hazırladık. Orman yangını Buldan’da yerleşim yerlerini tehdit ettiğinden ilk olarak o bölgede müdahale ediyoruz. Rüzgar tersine dönerse yangın, Sarıgöl’e doğru yönelere ciddi bir sıkıntı oluşturabilir. Burada ormanlık alanlarımız var.” ifadelerini kullandı.

Başkan Selçuk, şöyle konuştu: “Yangın saat 12 buçuk 1 gibi başladı. Şu saate kadar hızlı bir şekilde yayıldı. Yangın Denizli’nin Buldan ilçesine bağlı Türlübey Mahallesi tarafında gidiyor. Bizim ilçemize bağlı Baharlar Mahallemiz var hemen sınırda.  Aldığımız bilgilerde de Türlübey Mahallesi’nde tahliye işlemleri başladığına dair bilgiler aldık. Rüzgar diğer tarafa götürüyor yangını.  Rüzgar tersine dönerse tehdit altındayız, ciddi bir sıkıntı oluşacak. Üzüm bağlarına gelen bir tehdit söz konusu değil. İş makinelerimizi topladık. Belediyeye ait olanlar, özel şahıslarda olanlar teyakkuz halinde. Bir kısmının da Denizli tarafına yolladık. Orada durum daha sıkıntılı çünkü. Bazı makinelerimiz de bu bölgede bekliyor. Paletli iş makinelerini çağırıyoruz. Arazi dağlık olduğu için lastikli araçlar zorlanabiliyor. Baharlar Mahallemizin üst kısmında yangın yeriyle birleşik olan ormanlık alanımız var. Orası rüzgarın durumuna göre tehdit altına girebilir.”

Sarıgöl’e yakın bir bölgede çıkan orman yangınının Manisa’ya sıçrayıp sıçramayacağı ise önümüzdeki saatlerde belli olacak.

Editör: TE Bilişim