Manisa’da, vatandaşların, huzuru, sağlığı ve güvenliği için özveriyle çalışan Manisa Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı, üzücü bir olayla karşı karşıya kaldı. Edinilen bilgiye göre Manisa Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler, İl Umumi Hıfzıssıha Kurulu ve UKOME’nin kararıyla yasaklanan sokak atık toplayıcılarına yönelik denetim gerçekleştiriyordu. Yapılan denetimler sırasında, kendisine işlem yapılmak istenen H.T isimli bir atık toplayıcısı görevli zabıta memuruna sözlü saldırıda bulundu. Bununla da kalmayan H.T isimli şahıs daha sonra, zabıta memuruna fiili bıçaklı saldırıda bulundu. Ardından da Zabıta Dairesi Başkanlığı’na hınçla girerek tehditler yağdırdı. Menfur saldırıda zabıta memuru yara almazken, olay İl Emniyet Müdürlüğü’ne intikal ettirildi.

Zabıta ekipleri Yasakları ihlal eden H.T isimli hurda kağıt toplayıcısı hakkında işlem yapmaya hazırlandı ki tamda bu sırada H.T “Bana ceza kesemezsiniz” sözlerinin ardından cebinden çıkarttığı bıçağı zabıta memurlarına saldırıda bulundu. Saldırgan H.T., kendisine engel olmaya çalışan zabıta memurlarını aşarak Zabıta Daire Başkanlığı binasına girerek oradaki memurları da bıçakla tehdit etti. Saldırgan H.T, bununla kalmayarak bayan zabıta memurların odasına girip kapıyı arkadan kitleyerek iki bayan memuru dakikalarca rehin aldı. Olay yerine gelen polis birimleri eli bıçaklı saldırganı ikna ederek Zabıta Daire Başkanlığı binasından çıkararak gözlem altına aldı.

Yaşanan bu üzücü olayın kendilerini yıldırmadığını, kararlılıkla çalışmaya devam edeceklerini belirten Manisa Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Mustafa Duman, “UKOME’nin şehir trafiğini olumsuz yönde etkilemesi, İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu’nun da koronavirüs tedbirleri kapsamında atık toplayıcılarına yönelik almış olduğu kararlar var. Biz de alınan bu kararlar gereğince görevimizi yerine getiriyoruz. Daha önce atık toplayıcılarına yönelik bilgilendirmelerde bulunmuştuk. İlgili konu üzerine denetim yapan zabıta memurlarımız, bir atık toplayıcı tarafından bıçaklı ve sözlü saldırıya uğradı. Allah’a şükür mesai arkadaşımız bu saldırıyı yara almadan atlattı. Mesai arkadaşlarıma geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, kanunlar çerçevesinde bizlere verilen görevi aynı kararlılıklara yerine getirmeye devam edeceğimi belirtmek istiyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim