İlçeye bağlı kırsal Pekmezci Mahallesi'nde hayvancılık yapan Regaip Oktay'ın keçileri kurtların saldırısına uğradı. Küllüçukur mevkisinden indiği belirtilen kurtlar, 6 keçiyi telef ederek 6'sını da yaraladı.

Oktay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 120 keçiden oluşan sürüsünü otlatmak için araziye çıktığını, keçiler otlarken, kurtların sürüye saldırdığını söyledi.

Durumu geç fark ettiğini anlatan Oktay, "Ben müdahale ettiğimde iş işten geçmişti. 8 keçi yaralanmıştı. 2'sinin durumu çok kötüydü, ölmek üzereydiler. Hemen olay yerinden kestim onları. 4 keçi ise ortalıkta yoktu. Muhtemelen kurtlar alıp götürdüler. Toplamda 6 keçim telef oldu." dedi.

Pekmezci Mahallesi Muhtarı Ramazan Eriş de kurt saldırılarının bölgede sık sık yaşandığını belirterek, "Bu yıl 4'üncü kurt saldırısını yaşadık. Dağda yiyecek bulamayan kurtlar, hayvanlarımıza saldırıyor. En son geçtiğimiz Kurban Bayramı'nda bir başka mahalle sakininin sürüsüne kurtlar saldırmış, 16 hayvanı telef olmuştu." diye konuştu.

Hayvancılık yapan vatandaşların kurtlarla mücadele edemediğini dile getiren Eriş, "Sıkıntımız çok büyük. Hayvancılık yapmaya korkar olduk. Kurt köye indiğinde vurmaya kalksak yasalar buna engel oluyor. Ama biz de ekmeğimize bakmak, korumak zorundayız." ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim