Manisa il sınırları içerisinde bulunan Akhisar-Gölmarmara-Salihli (555-10) Devlet Karayolu, Manisa-Turgutlu (250-04) Devlet Karayolu, Manisa-Akhisar (565-09) Devlet Karayolunda, Manisa İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Trafik ve Asayiş Ekipleri ile birlikte müşterek olarak; 13 Kasım 2020 tarihinde Aydın Jandarma Filo Komutanlığından görevlendirilen Helikopterle, 14.30 - 16.30 saatleri arasında trafik ihlallerinin tespiti için havadan (helikopterle) denetim yapıldı.

Denetime; Manisa İl Jandarma Komutanlığına bağlı (8) Jandarma Trafik Timi, (2) Motosikletli Trafik Timi, (1) Motosikletli Asayiş Timi, (7) Jandarma Asayiş Timi ve İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı (6) Bölge Trafik Ekibi olmak üzere toplam (24) ekip ve (52) personel katıldı.

Yapılan havadan denetim sonucunda (710) araç kontrol edilmiş olup, kontrol sonucunda trafik ihlali yapan (67) araç ve sürücüsüne trafik idari para cezası uygulandı.

İlerleyen günlerde sürücülerde “algılanan yakalanma riski duygusunu sürekli üst düzeyde” tutulması için havadan trafik denetimlerine devam edileceği bildirildi.

Editör: TE Bilişim