Ahmet ÜNSAL/Manisa

OPERASYONU BİZZAT EMNİYET MÜDÜRÜ ONAR YÖNETTİ

Operasyonu bizzat Manisa’da uzun yıllar Asayiş Şube Müdürlüğü. Asayişten sorumlu Emniyet Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulunan Balıkesir Emniyet Müdürü Hasan Onar yönetti.

   Balıkesir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi, iki kişinin girdikleri “Jigolo olmak ister misiniz” sitesindeki kişilerin kendilerine 120 bin TL iş bağlayacakları vaadiyle dolandırıldıkları gerekçesiyle şikayetçi olması ile operasyon düğmesine basıldı.

   Tam iki ay boyunca büyük bir gizlilik içerisinde Asayiş Şubesi timlerince yürütülen operasyonda, mağdur olan iki kişinin şikayet ve anlatımlarından yola çıkarak “Jigola olmak ister misiniz” çetenin liderleri ve diğer ortaklarına telefon yoluyla ulaştı. İstanbul ve Gaziantep illerine kadar uzanan çetenin 49 üyesine eş zamanlı operasyon düzenlendi.

   Balıkesir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekiplerinin gerçekleştirdiği operasyonlarda 49 kişi evlerinde ve işyerlerinde ele geçirildi.

100 MAĞDURDAN 4 MİLYON TL ALMIŞLAR

 Organize suç örgütünün içerisinde olduğu tespit edilen çete üyeleri 100 farklı müştekinin aynı yöntem ile dolandırıldıklarını ortaya çıkardı. Çete üyeleri operasyon sürecine kadar dolandırdıkları kişilerden 4 milyon TL para aldıkları belirlendi.

  Çete, kısa yoldan para kazanma eğiliminde olan kurbanlarında aradıkları özelliklerin başında yakışıklı olmaları, uzun boylu, iyi giyinimli, güven verici özelliğe sahip olmaları gibi özellikler aradıkları belirtildi.

   İstanbul 46 ve Gaziantep’te 3 şüpheli olmak üzere 49 kişi Balıkesir’e getirildi. Çetenin evlerinde yapılan aramalarda ise çok sayıda dijital materyaller, cep telefonları, sim kartlar ve bilgisayarlar elde edildi.

28 KİŞİ TUTUKLANDI

  

Kişilerin Asayiş Şubesinde süren soruşturmaların ardından haklarından düzenlenen nitelikli dolandırıcılık yoluyla birden fazla kişiyi mağdur etmek suçlarından savcılığa sevk edildiler.

   Jigola avcısı çetenin 8’i savcılıkça serbest bırakılır iken 13’ü de çıkarıldıkları mahkemece Adli Kontrol kararı ile serbest bırakıldı. Çetenin , 28 şüphelisi ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Editör: TE Bilişim