Manisa Büyükşehir Belediyespor-12 Bingölspor karşılaşması sonrası konuk takım onursal Başkanı Reşat Yılmaz’ın Bingöl medyasına ve TRT Kürdi kanalına yapmış olduğu hayal ürünü açıklamalara Manisa Büyükşehir Belediyespor yönetiminden tokat gibi yanıt geldi.

İşte Manisa Büyükşehir Belediyespor’un yapmış olduğu yazılı açıklama;

KAMUOYUNA DUYURU

Manisa Büyükşehir Belediyespor ve 12 Bingölspor kulüpleri arasında 26 Kasım 2017 tarihinde,   Manisa Mümin Özkasap Stadyumunda oynanan futbol müsabakasının sonrasında, basına yansıyan 12 Bingölspor onursal başkanı Reşat Yılmaz’ın açıklaması gerçeği yansıtmadığı gibi tamamen hayal ürünü bir zihniyetin dışa vurumudur.  Hayal ürünü bu açıklamalar karşısında kamuoyuna bir açıklama yapılması zaruret haline gelmiştir. 

ANTRENMAN SAHASI TAHSİS EDİLDİ

Manisa Büyükşehir Belediyespor kulübü olarak, söz konusu 12 Bingölspor futbolcularını ve yönetimini 25 Kasım 2017 Cumartesi günü konakladıkları Holiday Inn Otel’inde kulübümüzün üç yönetim kurulu üyesi tarafından ziyaret edilerek, kentimize hoş geldiniz denilmiş, her türlü ihtiyaçları konusunda misafirlerimiz oldukları belirtilmiş ve yöresel, kentimize özgü hediyelerimiz takdim edilmiştir. Müsabaka öncesinde, 12 Bingölspor kulübü teknik direktörü Sayın Ali Beykoz’un ricası üzerine takımın son antrenmanı için saha talebi tarafımızca yerine getirilmiş ve misafir kulüp ev sahipliğimizde son antrenmanına çıkmıştır. Yöneticilerimiz de yapılan ziyaretin sonunda, başta teknik direktör ve kulüp yöneticisiyle karşılıklı iyi niyet dileklerinde bulunularak otelden ayrılınmış ve maç günü beklenmeye başlanmıştır.

OLUMSUZ HİÇBİR DİYALOG YAŞANMADI

Müsabaka günü de başta Manisa Emniyet Müdürlüğü personeli olmak üzere, Manisa Büyükşehir Belediyesi ekipleri de misafir takımın konakladığı otelden müsabakanın yapılacağı Mümin Özkasap Stadyumuna kadar sorunsuz bir şekilde intikali sağlanmış, 12 Bingölspor taraftarlarıyla birlikte maç saati beklenmiştir. Müsabaka seremonisi öncesinde konuk ekip kulüp onursal Başkanı Reşat Yılmaz,  Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Cengiz Ergün ve Manisa Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkanı Sayın Mevlüt Aktan tarafından karşılanmış ve bizzat yan yana maç izlenmeye başlanmıştır. Bu minvalde;  Reşat Yılmaz’ın talihsiz ve mesnetsiz beyanatlarında olduğu gibi, başta Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Cengiz Ergün ve Spor Kulübü Başkanı Sayın Mevlüt Aktan ve yöneticilerimiz olmak üzere hiçbir şekilde, hakaret, küfür ve ırkçı söylem içeren olumsuz hiçbir diyalog yaşanmamıştır. Kaldı ki bugüne kadar Manisa’ya gelen hiçbir spor kulübü ile kulübümüzün olumsuz bir durumu yaşanmamış ve Manisa ili  sportmenliğiyle Türk futboluna her daim örnek olmuştur. 

SEHPANIN ÜZERİNDEN ATLAYARAK SAHAYA GİRDİ

Onursal Başkan Reşat Yılmaz’ın, hayal ürünü olan açıklamalarına tekrar dönecek olursak; Başkan Yılmaz’ın son dakikada atılan gol ile gelen yenilgiyi hazmedemediği ve bu duygu ile bu talihsiz senaryoları ürettiğini düşünüyoruz.  Ayrıca, maç esnasında kamera kayıtlarına da yansıyan ana gelecek olursak; bu şahıs protokol tribün adabına yakışmayacak bir şekilde, uzatma dakikalarında atılan 3. golden sonra sehpaların üzerinden atlayarak sahaya girmiş ve bir spor kulübü başkanına yakışmayacak hareketler ve tavırlarla önce tribünleri tahrik etmiştir. Yenilginin vermiş olduğu ruh haliyle kendini tutamayan bu şahıs, takımını da sahadan çekmeye çalışarak “Gelin girin içeri” diyerek kendi takımını ateşe atacak kadar gözü dönmüştür. Ayrıca, müsabakanın güvenliğinden sorumlu olan 1. Sınıf Emniyet Müdür Yardımcısı’na da “Ben Bakan Cevdet Yılmaz’ın yeğeniyim” diyerek ağır küfür içeren sin kaflı hakaretler savurmuştur. Bununla da yetinmeyerek,  teknik direktörümüz Levent Devrim’i “ Bingöl’e nasıl geleceksiniz?” diyerek tehdit etmiştir.  Tüm bu olaylar yaşanırken;  12 Bingöl spor yöneticileri ve onursal başkanı Reşat Yılmaz,  saha içerisindeki orta hakem Abdullah Buğra Taşkınsoy’a yönelik  sözlü ve fiziksel saldırıda bulunmuşlardır. Bunun üzerine maçın hakemi Abdullah Buğra Taşkınsoy,başta  12 Bingöl Teknik Direktörü Ali Beykoz olmak üzere 12 Bingöl Spor’un saha içerisindeki görevli yöneticilerini saha dışarısına çıkarttırmıştır.  Saha içine dalarak, tamamen maçı provoke eden bu şahsa soruyoruz; acaba 90 artı 3. dakikada kendi kulübünün boş kaleye kaçırmış olduğu pozisyon gol ile sonuçlanmış olsaydı yine aynı açıklamaları yapacak mıydı?  Takımını sahadan çekmeye teşebbüs ederek Bingöl halkına ve taraftarına telafisi olmayan bir yara açacak olan bu şahsın, bu golü kaçıran oyuncusuna şeref tribününde ettiği küfürleri buradan yazmaya bizim spor terbiyemiz müsaade etmemektedir. Acaba bundan sonraki maçlarda o oyuncusuna hangi yüzle bakacaktır?

TÜM GERÇEKLER MANİSA WEB TV’DEN İZLENEBİLİR

Bu şahsın, tüm provokatif hareketlerine rağmen taraftarımız tahrik ve taşkınlığa kapılmamıştır.  Bu şahsın yaptığı açıklamalarda, maçın 111 dakika oynanmasına yönelik demeci de başlı başına bir fiyaskodur. Karşılaşmanın hakemi rakibin oyunu geciktiren hareketlerini dikkate alarak 7 dakika uzatmayı oyuna dahil etmesi de 12 Bingölspor’un nasıl zaman geçirmeye yönelik anlayış ile mücadele ettiğinin göstergesidir. 7 dakikalık uzatmanın dışında kalan 4 dakika da bu şahsın protokol tribününden atlayarak sahaya girmesinden kaynaklanan bir duraksamadır ve hakem de bunu dikkate almıştır.  Bu dakikalar da toplandığında, maçın şahsın ifade ettiği gibi 111 dakika değil de 101 dakikada tamamlandığı basit bir matematik ile ortaya çıkmaktadır. Tüm bu görüntüler zaten maçın tamamının canlı olarak yayınlandığı Manisa Web TV internet sitesinde tekrar tekrar izlenebilecektir.

IRKÇILIK SÖYLEMİ HAYALİ BİR SENARYODUR

Şunu da ifade etmeden geçmek istemiyoruz. Manisa Türkiye’nin her bölgesinden göç alan bir kentimizdir. Bu göçün içerisinde Bingöllü vatandaşlarımız başta olmak üzere ülkemizin her yerinden şehre gelen vatandaşlarımız ile sorunsuz bir şekilde yaşamaktayız. Manisa’nın geçmişinde herhangi bir şekilde etnik ve ırkçı bir kavga ortamı bulunmamakta ve Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün de tüm mahallelerden aldığı oy ile iki dönemdir belediye başkanlığı görevini sürdürmektedir. Sayın Cengiz Ergün’ün aldığı oylarda; başta Bingöl olmak üzere ülkemizin her bölgesinden gelen vatandaşlarımızın oyları mevcuttur.  Spor müsabakalarında kazanmanın olduğu gibi kaybetmenin de olabileceğini bilemeyen bu şahsın hayali ırkçılık senaryosu,  tüm bölgelerinde vatandaşların barış ve kardeşlik içinde yaşadığı Manisa’da sert bir kayaya çarpmıştır. Kendisinin bize ironi olarak ilettiği “Onlara Bingöl’de misafirperverliği göstereceğiz” açıklamalarını da bugünden tarihe not olarak düşülmesini istiyoruz. Yaşanan bu talihsiz beyanatı ve olayın kesinlikle Bingöl halkı ve 12 Bingölspor Kulübü taraftarı ile uzaktan ve yakından alakası olmadığını biliyor, adı geçen şahsı hayali senaryolarını başta Bingöl halkı olmak üzere tüm kamuoyunun takdirine sunuyoruz.

MANİSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR KULÜBÜ YÖNETİM KURULU

Editör: TE Bilişim