Manisa’nın Alaşehir ilçesine 20 kilometre mesafedeki kırsal Çarıktekke Mahallesi’nde yaşanan olayda, Hüseyin Özcan, pazar akşamı saat 22.30 sıralarında, 112 Acil Çağrı Merkezini arayıp, ‘Babaannem yaralı’ diyerek, yardım istedi. Bunun üzerine söz konusu adrese, jandarma ve sağlık ekipleri, sevk edildi. Hüseyin Özcan, olay yerine gelen jandarma ekiplerine, pencere camından elindeki av tüfeğini vererek teslim oldu. Ardından eve giren jandarma ekipleri, Hüseyin Özcan'ın çiftçilik yapan babası Süleyman Özcan ile annesi Raz Özcan ve babaannesi Karanfil Özcan’ın cesedi ile karşılaştı. Jandarmanın olay yerinde yaptığı incelemede 3 kişinin av tüfeğiyle vurulduğu belirlendi. Süleyman Özcan'ın ise vurulmadan önce kesici aletle yaralandığı tespit edildi. Bunun üzerine jandarma ekipleri, ayağından bıçakla yaralanan Hüseyin Özcan'ı gözaltına aldı.

  KATİL ZANLISI, İFADESİNİ DE DEĞİŞTİRDİ

  Yaşanan olayda daha önce babasının annesini öldürmesi üzerine babasını ve babaannesini öldürdüğünü kaydeden Hüseyin Özcan jandarmadaki ifadesinde annesini, babasını ve babaannesini de kendisinin öldürdüğünü itiraf etti.

  "KASTEN ADAM ÖLDÜRMEK" SUÇUNDAN TUTUKLANDI

  Alaşehir İlçe Jandarma Komutanlığında sorgulanan Hüseyin Özcan'ın suçunu itiraf ettiği ve ifadesinde yaşanan facianın detaylarının ortaya çıktığı öğrenildi. Hüseyin Özcan'ın aile arasında gerçekleşen tartışmada, önce babasının av tüfeğiyle annesini vurduğunu ardından da babasının elindeki tüfeğini almak için kendisine saldırdığını bu sırada av tüfeğiyle babası Süleyman Özcan’ı vurduğunu itiraf eden Hüseyin Özcan, o sırada evde bulunan babaannesi Karanfil Özcan’ı da öldürdüğünü itiraf etti. Hüseyin Özcan, yaşadığı şok ile kendisini de ayağından yaraladığını ifade etti. Alaşehir Devlet Hastanesine sağlık kontrolüne çıkarılan Hüseyin Özcan, sevk edildiği adliyede ‘Kasten öldürme’ suçundan tutuklandı.

  KATİL ZANLISININ DA BABASI GİBİ EVLATLIK OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI

  Katil zanlısı Hüseyin Özcan'ın, 22 yıl önce Özcan çifti tarafından evlatlık olarak alındığı ortaya çıkarken, öldürülen baba Süleyman Özcan'ın da öz halasına evlatlık verildiği ortaya çıktı. Özcan çifti ile Karanfil Özcan’ın cansız bedenleri İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu’nda yapılan otopsinin ardından aile yakınlarına verildi. Özcan çifti ile Karanfil Özcan’ın naaşı, Çarıktekke Mahallesi’ne getirildi. Özcan çifti ile Karanfil Özcan için mahalle meydanında öğle namazı öncesi cenaze töreni düzenlendi. Namaz öncesi, Süleyman Özcan’ın kız kardeşi Hatice Mert sinir krizi geçirdi, Özcan ailesinin yakınları ise tabutlara sarılarak ağıt yaktı. Kılınan namazın ardından cenazeler, mahalle mezarlığında toprağa verildi.

  Mahallelerinde yaşanan olaya henüz bir anlam veremediklerini anlatan Çarıktekke Mahalle Muhtarı Mustafa Çetin, "Süleyman ağabeyimizi ve aynı aileden 2 kişiyi kaybettik. Onların üzüntüsünü yaşıyoruz. Süleyman ağabeyi de halası büyütmüştü. Cinayeti işleyen çocuk da evlatlıktı. Ama bu son çok acı oldu. Allah'ım bu günleri bir daha yaşatmasın. Süleyman abimiz iyi bir insandı. Sevilen, iş gören, her konuda bizlere yardımcı olan iyi bir insandı yani. Oğlu da evlatlıktı, ancak Süleyman ağabeyimiz de yıllar önce, aynı olayda yaşamını yitiren halası tarafından evlatlık olarak alınmıştı. Artık yapacak bir şey yok, acı bir son oldu. Allah'ım mekanlarını cennet eylesin. Geri kalanlara da sağlık ve sıhhatler diliyorum" ifadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilişim