Ahmet ÜNSAL/Manisa

Tüm Türkiye’de yaşayanların yakından bildiği kilometrelerce yol kat ederek gidilen Manisa’nın Yunusemre ilçesi sınırlarında bulunan şifalı suyun kaynağı Demirci mahallesinde meydana gelen ormanlık bölgedeki makilik yangını rüzgar engeline rağmen 6 saatte kontrol altına alınabilir. Zarar ise 10 Hektarlık makilik ve otluk alan olduğu açıklandı.

Kim ve kimler tarafından çıkartıldığı araştırılmaya başlanıldığı yangın öğle saatlerinde 13:30 sularında meydana geldi. Şifalı Suyun bulunduğu Manisa Demirci mahallesinin üst bölgelerinde çıkan yangın rüzgarın da etkisiyle yayıldı. Vatandaşların gerek 112 Komuta merkezine gerekse Orman Bölge Müdürlüğünün 177 numaralı ihbar hatlarına gelen çağrılarla birlikte İzmir Bölge Müdürlüğüne bağlı Kemalpaşa’daki üstten iki helikopter bir keşif uçağı yangın bölgesine havalandı. Öte yanda da Manisa Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı yer ekipleri bölgeye sevk edildi. Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığına bağlı itfaiye ekipleri gerek yangının yerleşim yerlerine sıçramaması gerekse orman ekiplerine su takviyesi yapmak üzere bölgede yoğun şekilde çalıştı.

Yangınla birlikte yoğunlaşan rüzgar yangının kontrol altına alınmasını zorlaştırdı.

Hem havadan hem de yerden gerçekleştirilen müdahaleler tam 6 saat boyunca aralıksız şekilde sürdürüldü.

Yangının kim ve kimler tarafından çıkartıldığı ise Manisa Yunusemre Jandarma Komutanlığı ekiplerince bölgede yapılacak olan geniş çaplı araştırma sonrasında ortaya çıkacağı belirtildi.

Bu arada jandarma birimleri hafta sonu olması dolayısıyla şifalı su almaya gelen vatandaşları meydana gelen yangının bölgeye yayılması ihtimaline karşın uyarılarda bulundu.

Makilik ve otluk alanda etkisini saatlerce sürdüren yangın 18:30 kısmen kontrol altına alınırken saatler 19:55’i gösterdiğinde ise tamamen soğutma çalışmaları başlatıldığı belirtildi.

Öte yandan jandarma birimleri meydana gelen yangın ile ilgili bazı görgü tanıkların ifadelerinden yola çıkarken yangının bölgeye piknik için gelen panelvan araçlı ailenin çıkarttığı yönünde iz sürüyor.

Editör: TE Bilişim