Altyapı kelimesini sadece futbolda değil birçok alanda kullanıyoruz. Şehir altyapısı, ekonomik altyapı, internet altyapısı gibi. Hatta Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nda bile altyapı var.

Peki nedir bu altyapı?

Altyapı; bir yapı, kent ve ülke için gerekli olan yol, su, elektrik, gaz, kanalizasyon, peyzaj, çevre ve ulaşım gibi donanımların tümü. Herhangi bir ilişkisel sistemin fiziksel bileşenleri de altyapı olarak tanımlanmaktadır.

Futbolda altyapı ise; Gelecektir…

Özellikle son yıllarda spor yöneticilerinin ve eğitimcilerinin en büyük argümanı da ‘altyapı’ kelimesidir.

Altyapı’ya ilginin son günlerde bu denli fazla olmasının en büyük nedeni ise ekonomik altyapı.

Kulüpler ekonomik olarak altyapıdan beslenmedikleri için, mali krizlerde oyuncu ihtiyaçlarını altyapıdan gideriyor.

Ancak altyapı sadece mali sorunların olduğu süreçlerde değil, sporcu havuzu geliştirmek ve büyütmek için tercih edilmeli.

Türkiye genç nüfusuyla dikkat çeken bir ülke. Aslında çok büyük bir oyuncu havuzuna sahibiz.

Sadece bu havuzu yetenek taramasından geçirip, futbola ilgi duyan yetenekli çocukları altyapılara kazandırarak geleceğin oyuncu havuzunu oluşturmak lazım.

Manisa Büyükşehir Belediyespor’un U14’te Türkiye Şampiyonu olması da bu anlamda çok önemli. Ülke genelinde önemli bir başarıya imza atan bu çocuklar, hem Manisa’nın hem de Manisa Büyükşehir Belediyespor’un gururu oldu.

Mücadeleyi, sportmenliği, takımdaşlığı ve şampiyonluğu henüz 14 yaşındayken yaşayan bu çocuklar geleceğe daha inançlı bakacaktır. Bu jenerasyonun ilerleyen süreçte önemli işler başaracağına inanıyorum.

Manisa Büyükşehir Belediyespor gibi altyapı ve tesis anlamında üst seviyede olan bir kulüpte bu başarılar artarak devam edecektir…