Akhisarspor’da Besim Dutlulu-Hüseyin Eryüksel ikilisi arasındaki kutuplaşma şimdilik bitti gibi. Akhisarspor menfaati için bu adım gerekliydi. Öncelikle bu adımı attıkları için kimliklerini bir kenara bırakarak bir araya gelen Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu ve Akhisarspor Başkannı Hüseyin Eryüksel’i tebrik etmek lazım.

Akhisarspor’un yeni sezonda hedefi Süper Lig olacaktır. Bu hedef hem Hüseyin Eryüksel’in tek listeyle girdiği ve güven tazelediği seçimle hem de kulübün hoca tercihiyle tescillenmiş oldu.

Akhisarspor gibi uzun yıllar Süper Lig’de mücadele etmiş, UEFA Avrupa Lig’inin tadını almış Türkiye Kupası ve TFF Süper Kupası’nı müzesine götürmüş bir kulübün alt liglerde işi yok.

Akhisar Belediye Başkanı da, Akhisarspor yönetimi de şehir de bunun bilincinde. Bu nedenle gelecek sezon kadro planlaması iyi yapıldığı takdirde Süper Lig uzak değil.

Akhisarspor’un takımın başına getirdiği teknik direktör Mehmet Altıparmak ise çok yerinde bir tercihtir. Son iki sezonunda hem Büyükşehir Belediyespor’u hem de Gaziantep Gazişehir FK’yı Süper Lig’e taşımış ‘şampiyon’ bir hoca.

Sezona BB Erzurumspor ile Süper Lig’de başlasa da işler iyi gitmedi ama geri döndüğü Spor Toto 1. Lig’de Gazişehir FK ile tarihi bir zafere imza attı. Sürekli Süper Lig’i zorlayan ve yükselen bir grafiği var.

Aslında Manisalılar Mehmet Altıparmak’ı önceden de bilir. 2016-2017 sezonunda Manisaspor’un başına geçmiş ancak o dönemki yönetimin hocaya verdiği sözleri tutmaması nedeniyle Mehmet Altıparmak sezona başlamadan Siyah-beyazlı kulüple yollarını ayırmıştı.

O dönemde Manisa’da kendisiyle özel bir röportaj yapmıştım. Röportaj esnasında Mehmet hoca, ‘Ben Ankara Çinçin’liyim. Başarı için inatla çalışırım’ demişti. Hakikaten de başarıyı inatla kovalan bir yapısı var.

Hatırlayacaksınız hem Büyükşehir Belediye Erzurumspor’u hem de Gaziantep Gazişehir FK’yı play-off’lar sonunda Süper Lig’e taşıdı. Biraz macera da seviyor anlaşılan.

Akhisarspor geçen sezon başında teknik direktörlüğe getirdiği Safet Susiç’le düşüşünü hazırlamıştı. Bu sezon doğru bir tercihle takımı Mehmet Altıparmak’a emanet etti. Umarım Mehmet hoca, Akhisarspor’u macera yaşamadan doğrudan Süper Lig’e taşımayı başarır.