Yıllardır yapılması beklenen Ali Rıza Çevik Ortaokulu yeni binasıyla ilgili ilk ciddi adım atıldı ve hayırsever- milli eğitim işbirliğiyle gerçekleştirilecek olan okul binasının işbirliği protokolü imzalandı. Hayırsever Mustafa Ali Bayer, eşinin adını yaşatmak amacıyla bir okul yaptırmak istediğini İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerine belirtmesi üzerine, yapımı düşünülen Ali Rıza Çevik Ortaokulu'nun yeni binasının yapılması yönünde fikir birliğine varılarak, her iki tarafın da amacına hizmet edecek bir çözüm bulunmuş oldu.

Bölgede gerçekten büyük bir ihtiyaç olan okul binasının hikayesinin neredeyse 10 yıllık bir geçmişi var. Defalarca yazdım, geçmişte yaşananları bir daha hatırlatmama gerek yok. Sadece okul binasının yıkılıp yıkılmayacağı, kim tarafından ne şekilde yapılacağı zaten gündemi epey bir meşgul etmişti. Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin hazırladığı otoparklı okul projesi hem ilkokul hem de ortaokul olması açısından çok yerinde modern bir projeydi fakat, otopark uygun bulunmadığı için rafa kaldırılan bir proje olmuştu. İl Milli Eğitim Müdürlüğü gelişmeler sonrası, 'Ne olursa olsun biz kendi imkanlarımızla okul binasını yapacağız' söyleminde bulunmuşlardı. Ve aradan geçen zaman sonunda hayırsever tarafından okulun yapılması yönünde adımlar atıldı.

Önceliği olan bir konuydu, gerçekten bölgede ikamet eden ailelerin ve çocukların faydasına bir hizmet olacak. Her ne kadar daha imza aşaması tamamlanmış, yapım projesi halihazırda olmasa da, en kısa sürede tamamlanması en büyük isteğimdir.

Ben buradan hem hayırsever işadamına hem de yetkililere konuyla ilgili yol alınmasından ve gelişmeler yaşanmasından dolayı çok teşekkür ediyorum Ama...

Manisa'nın eğitimde söz sahibi olan, hatırı sayılır birçok ismi mezun eden bir okulun adının da tarihe karışacak olmasının burukluğunu yaşıyorum. Buna illa ki bir çözüm bulunmasının şart olduğunu düşünüyorum ve benim gibi birçok insanın da aynı fikirde olduğunu biliyorum. Hem hayırseverin hem de Ali Rıza Çevik adının kullanılması yönünde bir formül üretileceğini düşünüyorum. 'Kenan Evren'in adını yok etmişler bu nedir ki?' diye düşünenlerin de var olduğunun farkındayım. Ama buradaki olay çok başka, Manisa'yla özdeşleşmiş yılların bir okulu var ortada.

Ben yaptım oldu mantığıyla hareket etmektense orta yolu bulmak en yerinde olandır. Herkes hayat telaşına düşmüş bu konu ne alaka diyenler olabilir. Burada Don Kişotluk yapmam gerekiyorsa yaparım da, konuyu asıl olarak dile getirecek olan bir okul aile birliğinin de düşüncelerini çok merak ettiğimi belirtmek isterim. Ali Rıza Çevik Ortaokulu gibi bir okulun aile birliği olmak da bunu gerektirir.

Bir kez daha vurgulamak isterim, burada okulun en çok yapılmasını isteyen kişi benim. Nasılsa bir şekilde yapılacak. Sessiz kalmaktansa, konunun bu boyutuna dikkat çekmek istedim. Bundan sonrasında ne olur, kimlerin dikkatini çeker bu konu bilemem ama, ben her fırsatta elimden geldiğince konuyu dile getirmeye devam edeceğim.

Sevgiyle kalın.