AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, beraberinde AK Parti Manisa milletvekilleri İsmail Bilen ve Mehmet Ali Özkan ile birlikte Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile bir araya geldi. Ziyaretin en önemli konusu ise, Manisalıların yıllardır çözüme kavuşmasını beklediği Gediz Kavşağı oldu. Ziyaretten fotoğraf paylaşan AK Partili Murat Baybatur, “Sayın Bakanımızla başta Gediz Kavşağı olmak üzere Manisa'mıza yapılacak yatırımlar ve çalışmalar hakkında istişarede bulunduk. Yakında Manisalı hemşerilerimize müjdelerimiz olacak.” ifadeleriyle kavşakla ilgili önemli bir adım atılacağını müjdeledi.

Burhan AKDEMİR

Manisa’nın İstanbul yönünden girişi konumundaki Gediz Kavşağı, şehrin yıllardır bir sorunu olarak duruyor. Kilometrelerce araç kuyruğunun oluştuğu kavşakta, özellikle kamulaştırma çalışmaları nedeniyle herhangi bir ilerleme kaydedilemezken, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün girişimleriyle konu çözüme kavuşturuldu.

MANİSALI VEKİLLERDEN ÖNEMLİ ZİYARET

Gediz Kavşağı’nın yapımıyla ilgili önemli gelişmeler yaşanıyor. AK Partili vekiller de bu kapsamda başkentte ziyaretler gerçekleştiriyor. AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, beraberinde AK Parti Manisa milletvekilleri İsmail Bilen ve Mehmet Ali Özkan ile birlikte Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile bir araya geldi.

Ziyaretle ilgili AK Partili Baybatur, sosyal medya hesabından da paylaşım yaparken, “Manisa milletvekillerimiz İsmail Bilen ve Mehmet Ali Özkan ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Adil Karaismailoğlu’nu ziyaret ettik. Başta Gediz Kavşağı olmak üzere Manisa'mıza yapılacak yatırımlar ve çalışmalar hakkında istişarede bulunduk. Yakında Manisalı hemşerilerimize müjdelerimiz olacak. Kıymetli bakanımıza ilgi ve alakası için teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

ÇALIŞMALAR EN YAKIN ZAMANDA BAŞLAYABİLİR

Bu ziyaretin ardından gözler yapılacak çalışmalara çevrildi. Kavşağın bitmesiyle birlikte, özellikle İstanbul yönünden giriş ve çıkışlarda trafik sorununun büyük oranda ortadan kalkması bekleniyor.

BAŞKAN ERGÜN “ÇALIŞMALAR YENİ YILDA BAŞLAYACAK” DEMİŞTİ

Konunun yakın takipçilerinden Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de geçtiğimiz aylarda yapılan bir toplantıda kavşakla ilgili gelişmeleri aktardı. Mevcut Gediz Kavşağı’nın Manisa’nın en büyük sorunu olduğunu belirten Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Yaklaşık 3 buçuk senedir bu Gediz Kavşağının yapılmasıyla ilgili çalışmalarımız sürüyor. Ulaştırma Bakanlığı içerisinde Devlet Demir Yolları ile hem de Karayolları ile ayrı ayrı görüşülerek, sonrasında üç kurumun defalarca bir araya gelmesiyle çalışmalar yapıldı. Yıllardır Karayollarının kamulaştırma bedellerinin çok yüksek çıkması sebebiyle yapamadığı o düzenlemeleri, yine biz Büyükşehir Belediyesi olarak 18 uygulamalarıyla hiçbir ücret talep etmeden, Karayollarına bizim rızamızla tahsisi yapılacak. Sayın Cumhurbaşkanımız geçtiğimiz ay Manisa’ya geldiğinde bizzat kendilerine bu konuyu aktararak, ifade ettim. Yatırım programına alınması talimatını Cumhurbaşkanımız, ilgili Bakanlara ilettiler. Bu noktada ben de aktarma fırsatını bulmuş oldum.  O açıdan bu 18 uygulamalarına müteakip kavşağımız da 2023 yılı içerisinde inşallah hayata geçirilecek faaliyetleri, ihalesi, inşaatı yapılmış duruma gelecektir. Zaten hızlı tren de Manisa sınırları içerisinde girdi, geliyor. Oradaki ödenekler arttırıldığı sürece buradan hızlıca geçiş yapılacaktır. Bunu da ifade etmiş olayım” diye konuştu. 

Editör: Onur Yılmaz