Konuşmasına vatan uğruna şehit düşen Kahramanlarımızı anarak başlayan Aydemir, hafta sonu TSK tarafından Suriye ve Irak’ın kuzeyinde icra edilen Pençe-Kılıç Harekatına ilişkin de değerlendirmelerde bulundu.

PENÇE-KILIÇ OPERASYONU

Aydemir: ‘Cumhurbaşkanımız ve Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan her zaman şunu ifade etmiştir: “Bir gece ansızın gelebiliriz.” İşte, bir gece ansızın geldik; birileri rahatsız olsa da. Bebek katillerinden hesap soruyoruz, sorma ya devam edeceğiz; Ecrin ile Yağmur evlatlarımızın ve teröre kurban verdiğimiz canlarımızın hesabını bir bir soruyoruz, sormaya devam edeceğiz; evlatlarımızın kanını yerde bırakmadık, bundan sonra da bırakmayacağız’’ diyerek terörle mücadele konusundaki kararlı mücadelenin altını çizdi.

TERÖRLE MÜCADELE

Terörle mücadele konusunda FETÖ, PKK/PYD-YPG, DEAŞ başta olmak üzere tüm terör örgütlerine karşı mücadelenin hem vatan topraklarında hem de sınır ötesinde aralıksız şekilde devam ettiğini belirten Aydemir;

‘Sınırlarımız içerisinde Gabar’da, Cudi’de, Tendürek’te, Besler Dereler’de teröristlere göz açtırmıyoruz. Yine diğer bir hain terör örgütü Fetö ile de mücadelemiz aralıksız şekilde sürmektedir. Sınır ötesinde de; Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı, Barış Pınarı ve Bahar Kalkanı Harekâtları ile Suriye’de oluşturulmak istenen terör koridorunun önünü kestik.

Benzer şekilde Irak’ın kuzeyinde de Pençe Harekâtları icra ediyoruz. ‘ dedi.

TÜRK-KÜRT KARDEŞTİR

Türk-Kürt kardeşliğine de vurgu yapan Aydemir: ‘Türk-Kürt kardeştir, aksini söyleyen kalleştir’ diyerek Türkiye’de Kürt sorunu olmadığını, sorunun terör sorunu olduğunu belirtti.

GÜÇLÜ TÜRKİYE

Aydemir; ‘Güçlü ordu, Güçlü Türkiye’ anlayışıyla Doğu Akdeniz’de, Ege Adalarında, Azerbaycan’da, Libya’da, Suriye’de, Irak’ta, Kıbrıs meselesinde ve bölgemizdeki her meselede aktif bir rol oynadığımızı ifade etti.

Türk Ordusunun bu güce ulaşmasında özellikle yerli ve milli savunma sanayiinde son 20 yılda atılan dev adımların önemli rolünün olduğunu belirten Aydemir; savunma sanayiinde yerlilik oranın %20’lerden %80’ler seviyesine ulaştığını belirtti. Aydemir, ayrıca ‘daha önce piyade tüfeğini bile yurtdışından ithal ederken artık kendi milli piyade tüfeğimizi, Atak Helikopterimizi, İHA/SİHA/TİHA’larımızı, çok namlulu roketatarlarımızı, fırkateynlerimizi ve savaş gemilerimizi (MİLGEM’i) tasarlayıp üretir hale geldik.’dedi.

S-400

Rusya’dan alınan hava savunma sistemi S-400’lere ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Aydemir, ‘ NATO Müttefikimiz ABD, bize Patriot’ları satmadığı için biz de kendi menfaatlerimizi gözeterek ülkemizin güvenliği için S-400’leri aldık’ dedi. S-400’lerin taarruz değil, savunma sistemi olduğunun altını çizen Aydemir, diğer ülkeler için bir tehdit oluşturmadığını ve vatanını seven hiç kimsenin de bundan rahatsız olmaması gerektiğini belirtti.

Aydemir, konuşmasının sonunda milletimizin huzur ve güvenliği için; karada, denizde ve havada, zorlu iklim ve arazi koşullarında kahramanlık ve fedakarlıkla görev yapan askerlerimize kazasız, belasız, hayırlı, başarılı görevler dileyerek; Milli Savunma Bakanlığı Bütçesinin hayırlı olması temennisinde bulundu. HABER MERKEZİ

Editör: Onur Yılmaz