Altılı masanın bir çıkmazda olduğunu ve millete açıklayacak kayda değer bir vizyonları olmadığı için siyaset mühendisliğine devam ettiğini ifade eden Akkal, “Milletin oylarıyla seçilecek bir cumhurbaşkanı sadece milletine hesap verir. Altılı masanın aradığı cumhurbaşkanı profili anlaşılıyor ki genel başkanların kontrolünde olacak. Cumhurbaşkanı sadece milletin kontrolünde olmalıdır. Bu tür yöntemler yönetim anlayışına terstir. En önemlisi de millete yapılacak en büyük hakarettir.” dedi.

AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Tamer Akkal, muhalefetin son altılı masa toplantısında uzlaşıldığı iddia edilen genel başkanların cumhurbaşkanı ile eşit imza yetkisine sahip olacağı yönündeki açıklamalara tepki gösterdi. Milletin oylarına hakaret olarak konuyu özetleyen Akkal, “Altılı masa malum gün toplantısı gibi ayda bir toplanıyor ama millet ne bir cumhurbaşkanı adayı ismi ne de vizyonları ile ilgili somut bir açıklama duyamıyor. Altılı masanın gizli ortağı HDP ise hem açıktan hem de üstü örtülü altılı masayı tehdit etmeye devam ediyor. Altılı masanın son toplantısı sonrası PKK’nın arka bahçesi olan HDP’den aday açıklaması geldi. HDP’nin kendi adayımızı çıkartacağız açıklaması altılı masaya bir göndermedir. Altılı masayı pazarlık için ikna etme çabasıdır.” dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu’nun, "Cumhurbaşkanı içeriden veya dışarıdan olsun, genel başkanlar doğrudan karar süreçlerinin içinde imza yetkisine sahip olarak bulunacaklar. Genel başkanlar, cumhurbaşkanı kadar her stratejik kararda imza yetkisine sahip olacak." şeklindeki açıklamasının masanın düştüğü son durumu özetlediğini ifade eden Akkal, “Masanın bu kararını masadaki en küçük ortağın dillendirmesi de ayrı muamma. Böyle bir kararı millete açıklamakta zorlanacakları için masadaki en küçük partiye bu görevi vermişler anlaşılan. Masanın başını çekenlerin de pazarlığı hala sürüyor ki aday ismi açıklanmadı. Yine görüyoruz ki bakanlıkları bile paylaşmaya başlamışlar. Dereyi görmeden paçaları sıvamak tam da bunlara göre bir ata sözümüz. Ortada adayları yok, vizyonları yok, geçmişten gelen bir başarı hikayeleri yok ama şimdiden milletin iradesini paylaşma derdine düşmüşler.” dedi.

Millet iradesinin üstünde kimsenin olmadığını ve seçilen cumhurbaşkanının tek hesap vereceği yerin millet olması gerektiğine vurgu yapan Akkal, muhalefet liderlerinin cumhurbaşkanı ile eşit imzaya sahip olmasının millete yapılacak en büyük hakaretlerden biri olacağının altını çizdi. Altılı masadaki aday pazarlığının ilerleyen günlerde daha büyük çıkmazlara gideceğini ifade eden Akkal, “Altılı masaya önerim bir sonraki toplantılarını canlı yayında yapmaları yönünde olacak. Öyle ki kendi imzalarını millet iradesi üstünde gördüklerine göre bunu da milletin gözünün içine baka baka açıklamalarıdır. Böyle bir akıl tutulması içindeler. Dertleri ne ülke, ne millet, ne de memleket. Tek dertleri siyaset mühendisliği ile bir koltuk sahibi olmak. Bizdeki muhalefet eksikliğini ne yazık ki bir kez daha görmüş olduk.” dedi. HABER MERKEZİ

 

Editör: Onur Yılmaz