AK Parti Manisa İl Başkanı Salih Hızlı açılışı tamamlanan Artvin’de bulunan Yusufeli Barajı ve Manisa’daki enerji alanında yapılan yatırımları değerlendirdi.

AK Partili Hızlı, “Her geçen gün açılışı yapılan yatırımlar ve inşaatı devam eden milyonlarca proje, artık sadece hastanelerimizi, yollarımızı ya da savunma sanayimizi konuşmuyoruz. Bugün dünyanın 5’nci büyük barajı olan Yusufeli barajı yükseklik bakımından Türkiye'de birinci sırada yer almaktadır. Baraj, yıllık ortalama 1,9 milyar kilovatsaatlik elektrik üretimiyle ekonomiye 5 milyar liralık katkıda bulunacak. 2,5 milyon insanımıza enerji ve hayat katacaktır. 2023 yılı çalışmalarımız ve geleceğimiz için her zamankinden daha fazla çalışarak bu yatırımların devamı ve büyük Türkiye inşaası için durmadan çalışıyoruz.” diye konuştu.

Hayranlık oluşturan projeler ve yatırımların her geçen gün açılışının yapıldığını söyleyen Hızlı, ”Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından son bir ayda yine sayısız proje ve hizmet hayata geçirilirdi. Bu projelerin içinde en önemlisi Türkiye'nin en büyük, dünyada 5. sırada olan Yusufeli Barajı'dır. Çoruh Nehri üzerinde inşa edilen ve büyük hayranlık oluşturan bu baraj yalnızca 2,5 milyon insanımızın elektrik ihtiyacını karşılayacak yüksek kapasitesiyle değil, dik yamaçlarla dolu bir arazide Türk mühendisliğinin neleri başardığını göstermiş olmasıyla da gurur kaynağıdır. Bu yatırımlar devam ederken Manisa bu işin gerisinde kalmadı Milletvekillerimiz katkıları ve Cumhurbaşkanımız sayesinde son 20 yılda 7,5-8 milyar liralık kısmı enerji ve tabii kaynaklar olmak üzere toplam 48 milyar liralık yatırım yapıldı. Şehrimizde şu anda mevcut 38 adet santral var, lisanslı lisanssız ve 3 bin 188 megavat kurulu güç var. Bunların büyük bir çoğunluğunda yerli ve yenilenebilir kaynaklardan oluşuyor. Rüzgar, güneş, jeotermal, Soma'da yerli kömüre, linyite dayalı termik santrallerimiz başta olmak üzere birçok enerji tesisimiz var. Manisa enerji yönünden de kendi kendine yetebilen bir kentimiz. Son 20 yılda yapılmayanları yapan Türkiye’yi tekrardan inşaa eden partimiz 2023 yılında hedeflerinden şaşmayarak her zamankinden daha fazla çalışarak yoluna durmadan devam edecek ve Türkiye’nin yeni yüzyılını inşaa edecektir” dedi.

 

Editör: Onur Yılmaz