Ağrı Dağı Efsanesi Yaşar Kemal’in destansı romanlarındandır. İlk basımı 1970’te Cem Yayınevi tarafından yapılmıştır. Roman Ağrı Dağı’nda bulunan dağ köylerinden birinde yaşayan Ahmet ve o dönemde oranın yöneticisi olan Mahmut Han’ın kızı Gülbahar arasındaki aşkı ve bu sevdalıların kavuşmak için yaptıklarını anlatır.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün Türkiye Belediyeler Birliği toplantısına katılmak üzere Ağrı’ya gitti.

Başkan Cengiz Ergün ile Salı günü meclis toplantısında beraberdim. Başkan Ergün çok yoğundu. “Yarın sabah Ağrı’ya gidiyorum” dedi. Ben de “Belediye Başkanı Savcı Sayan’nın misafiri olacaksın” dedim. Bana “Aynen öyle” dedi.

Belediye Başkanı Cengiz Ergün iki gündür Ağrı’da. Manisa Futbol Kulübü Başkanı Mevlüt Aktan da Ağrı Ak Parti Belediye Başkanı Savcı Sayan’ın özel dostu olduğu için bu gezide o da var. Ben Savcı Sayan’ı siyaset sahnesinde ve tv açık oturumlarında hep izlemişimdir. Kendisini Mevlüt Aktan sayesinde tanıdım. Manisa’da beraber oldum. Son yerel seçimlerde Ağrı’da Ak Parti’nin başarılı seçim sonuçlarını almasının baş mimarı. Misafirperverlikte harika bir kimliği olduğunu, Belediye Birliği Toplantısına katılan Belediye Başkanlarına büyük özen gösterdiğini öğrendim.

Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve Manisa Futbol Kulübü Başkan Mevlüt Aktan’a da özel ilgiyi esirgemediği bilgisi bana geldi. Başkan Ergün’ün, Başkan Sayan’a bu konuda teşekkürlerini sunduğunu gazetelerden okudum.

Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan toplantı için gelen Belediye Başkanlarına,  Ağrı’yı güzel tanımaları için iyi bir program yapmış. Tarihi İshak Paşa Sarayı ve Ahmed-i Hani Müzesini gezdirmiş. Oğlum Gökmen de bu gezide yer alıyor. Ağrı’dan gelen fotoğraflar harikaydı. Ben de oturdum ve fotoğraflar üzerine bu yazımı yazdım. Kısmet olursa dostlarımla birlikte Ağrı’ya ben de gideceğim.