Burhan AKDEMİR

Manisa’da 10 Kasım Atatürk’ü Anma Etkinlikleri kapsamında, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Manisa Şubesi’nce lokma hayrı düzenlendi. CHP Şehzadeler İlçe Başkanlığı’nın da destekleriyle, Manisa’nın Şehzadeler ilçesinde bulunan Perşembe Pazarı girişinde, Atatürk ve silah arkadaşları için vatandaşlara lokma ikram edildi.

Lokma hayrına, ev sahipleri ADD Manisa Şube Başkanı Hamza Kopal ve CHP Şehzadeler İlçe Başkanı Hakan Gürtunca’nın yanı sıra CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban, CHP Yunusemre İlçe Başkanı Yalçın Arcak, ADD’li ve CHP’li üyeler katıldı.

Lokma hayrı sonrasında günün anlam ve önemine ilişkin bir açıklama yapan ADD Manisa Şube Başkanı Hamza Kopal, üstünde yaşadığımız bu toprakların, cumhuriyetin ve bağımsızlığın Ulu Önder Atatürk ve silah arkadaşlarına borçlu olunduğuna dikkat çekti. Başkan Kopal sözlerini şöyle sürdürdü: “Mustafa Kemal Atatürk’ün ve silah arkadaşlarının ruhu için, Manisalı vatandaşlarımıza lokma ikram ettik. CHP Şehzadeler ilçe teşkilatı da bizimle birlikte hareket etti. Kendilerine teşekkür ediyorum. 10 Kasım 1938 yılında yitirdiğimiz ve 84 yıldır bitmeyen özlemini içimizde taşıdığımız ulu önderimizi saygı, sevgi ve minnetle anıyoruz. Onun açtığı yolda ve gösterdiği hedefte, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yılmadan yürüyeceğimizin bilinmesini istiyoruz” dedi. 

Editör: Onur Yılmaz