AK PARTİ'DE SOĞUK SAVAŞ
Hatırlayacağınız üzere son yazımızda Ak Parti'de içten içe kaynayan, yanan ve bir türlü sönmek bilmeyen büyükşehir yangınını ve sonrasını yazmıştık.
Genç başkan Murat Baybatur'un içinde bulunduğu çıkmazı ve ağabeylerinin sırt çevirişiyle yalnızlaştırılmasına değinmiştik.
Tam da bu yazımızdan sonra dakikalarca görüşme fırsatı bulduğumuz Manisa'nın bir vekili bizleri doğrular açıklamalarda bulundu. İçeriği bizde kalmak şartıyla konuşulanlardan anladığımız, yaşanan gerginliğin bizim dile getirdiğimizden kat kat fazla olduğu.

AK PARTİ BORÇ BATAĞINDA… BORÇLULAR KAPIDA
Öyle ki büyükşehir seçimleri için yapılan harcamalar sonrası havuzda toplanan paranın yetmemesi ve yeniden para toplama çabaları, AK Parti İl Başkanlığının Vakıflar Müdürlüğü'ne olan kira ve elektrik faturası borcuyla ortaya çıkan kriz ile büyüdü ve bir milletvekilinin araya girmesiyle apar topar AK Parti Genel Merkezi'nden gelen 157 bin TL para yardımı ve sonrasında yaşananlar, gülen yüzlerin arkasındaki hikayeyi ortaya çıkardı.
Elbette bununla sınırlı olmadı sohbetin içeriği.

ESNAF BORCUNU İSTEYEMİYOR!
Büyükşehir seçimlerinde Genel Merkez'den iki taksitte gelen 585 bin lira ve toplamda yardımlarla birlikte 650 bin TL toplanan para, hatırı sayılır bir rakam olmasına rağmen İl Başkanlığı'nı borç batağından kurtarmaya yetmemiş. Hala piyasaya borçlu oldukları herkesçe bilinen bir gerçek olmakla beraber bazı milletvekillerini de oldukça rahatsız ediyormuş.
Hatta partinin gücünden çekindiği için borçta indirim yapan esnafa direkt olarak AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu'ya ulaşmaları öneriliyormuş. Durumun ciddiyeti bu kadar büyükmüş.

BAYBATUR LÜKS ARACI İÇİN DİYET ÖDÜYOR
Sohbetimizde, borcu olanların tek tek çağrılıp alacaklarında indirim istenilmesinin de kabul edilebilir bir durum olmadığını söyleyen sayın vekil; İl Başkanlığı'ndan Genel Merkez'e giden vekil karnelerinde bazı vekillerin hep yıldızlı pekiyi almasını da İl Başkanlığı'na hediye edilen pahalı makam aracının diyeti olarak görüyor.
Elbette bu sohbetin içeriği, sokakta konuşulanları doğrular nitelikte. Bize düşen sokakta konuşulanları duymayan okuyucularımız ile paylaşmak.
İl Başkanlığı için adı geçen isimler arasında eski kurucu il başkanlarının isimleri öne çıkmaya başladığını da belirtmekte fayda var.
Merkezde iki belediyeye sahip olan AK Parti'nin bu şansını iyi değerlendirmesi gerektiği ise artık sır olmayan bir değerlendirme olarak karşımızda duruyor.

MHP'Yİ BEKLEYEN TEHLİKE
MHP camiasında konuşulanlara gelince…
Son yazımızda MHP ve ülkücü tabandan Erkan Akçay'ın gelecek seçimler için Manisa'dan aday olmasının istenmediğini yazmıştık.

AKÇAY'I BALIKESİR'E GÖNDERMEK İSTİYORLAR
"Erkan Akçay Balıkesir (çünkü orada da defterdarlık yaptı) ya da memleketi Burdur'dan aday olacaksa, olsun!" sesleri MHP tabanında hızla yükselirken, tepkiler de boyutunu artırarak hızla devam ediyor.

ESKİMEYEN BAKAN'A EMEKLİLİK MESAJI
Bu arada hedefte eski Bakan 76 yaşında olan Sümer Oral var. Manisa'da kalacak yeri bile olmayan, geldiğinde de Anemon Otel'de konaklayan Sümer Oral'a da tepkiler çok fazla… Hatta dedikodu ve kulislerde konuşulanlar oldukça vahim.
Bir rivayete göre 2011 genel seçimlerinde Sümer Oral, oyunu kullandıktan sonra MHP İl binasında oy kullanma işleminde EVET mührünü yanlışlıkla ters tutup avucunun içine vurduğunu söylemiş.
"Bu yaşlı adamdan bir şey olmaz, olacak olsaydı ANAP ya da Doğru Yol bitmezdi" diye kulislerde konuşuluyor olması şimdi MHP"ye zarar veriyor izlenimini doğuruyor.
Bir diğer rivayete göre de bir köy ya da ilçeye gittiklerinde o köyün ya da ilçenin ileri gelenlerini soran Sümer Oral'ın her defasında cevap olarak "O kişi öleli 5 yıl oldu!" cevabıyla karşılaştığı çok oluyormuş.

MHP YENİ YÜZLER İSTİYOR
Camiada konuşulanlara göre "2011 genel seçimlerinde Erkan Akçay ve Sümer Oral olmasaymış Manisa'da 3 buçuktan 4 vekil çıkardı" sesleri oldukça yüksek. Kısacası taban ve MHP' ye sempatisi olanların; MHP'ye oy vermek isteyip de bu kişilerden dolayı oy vermediği çok fazla seçmen var. Yani daha önce denenmemiş isimler aday gösterilirse, MHP Manisa'da patlama yapabilir; tabanın konuştuğu bu… Özetle; MHP tabanı ve ülkücüler artık yeni yüzler görmek istiyormuş...

CHP'DE SEÇİM TELAŞI BAŞLADI BİLE
Manisa CHP'de ön seçim heyecanı gün be gün artıyor. Öncelikle mevcut 3 milletvekili Özgür Özel, Sakine Öz ve Hasan Ören"in yeniden aday olacağı ve bunların yanında 50 aday adayı daha çıkacağı haberleri CHP kamuoyunda ilgi görüyor.
Yapılması gereken kongrelerin geçtiğimiz çarşamba günkü MYK toplantısında rafa kaldırıldığı gözüyor. Bu kararla birlikte Manisa'da beklenen önseçimin yapılmaması da bir ihtimal olarak gündemdeki yerini koruyor.

İŞTE ADI GEÇEN ADAY ADAYLARI
Öne çıkan milletvekili aday adayları ise şöyle: Mevcut milletvekillerinin haricinde geçen dönemde de aday ve aday adayı olan CHP İl Başkanı Cahit Kaplan, İl Gençlik Kolları eski Başkanı Mustafa Başgülşen, Avukat Mehmet Yeşilyurt, eski Genç Parti İl Başkanı Kanber Oğur, Avukat Ali Arslan, Köy-Koop Başkanı Nurettin Dingaz, Avukat Remzi Demirkol ve eski Merkez İlçe Başkanı, Toplumsal Dayanışma Derneği Başkanı Hamza Kopal'ın da sessizliğine son verip aday adayı olacağı konuşuluyor. Ayrıca 5 yıldır çalışmalarını aksatmadan devam ettiren Dr. Tur Yıldız Biçer de merkezde şimdilik öne çıkan isimler arasında.

İLÇELERDEKİ DURUM
İlçelere bir göz gezdirince aday adayı olabilecek isimler şaşırtmıyor:
Salihli'den mevcut İlçe Başkanı Mazlum Nurlu ve Milletvekili Sakine Öz.
Akhisar'dan CHP İlçe Başkanı Avukat İsmail Fikirli, eski İlçe Başkanı- mali müşavir Güngör Lalancı,mühendis Zerrin Mestan ve Dr. Bülent Kurtul. Saruhanlı'dan diş hekimi Muharrem Ekici. Soma'dan eski İlçe Başkanı Abdullah Saka. Turgutlu'dan Hasan Ören.
Şimdilik öne çıkan isimler böyle olmakla birlikte Alaşehir ve diğer ilçelerden de aday adayı çıkacağı CHP kamuoyunda konuşuluyor. Önümüzdeki günlerde aday adaylarının performanslarıyla ilgili konuşulanları aktarmaya devam edeceğiz.