Dün Eylül’ün 12’siydi. 1980 askeri darbenin 39 yılıydı. Siyasi partilerin kapatıldığı demokrasiye kilit vurulduğu bir neslin yok olduğu 1980 12 Eylül’de Adalet Partisi İl Sekreteri olarak benimde siyaset yapmamın elimden alındığının 39 yılı. Akşam Ankara’dan gelip sabah kalktığımda ihtilalle karşılaştığım günü gözümün önünden bir sinema şeridi gibi geçirdiğim sırada telefonum çaldı. Oğlum Gökmen hal hatırımı sorduktan sonra “Hasan Elidemir vefat etmiş” dedi. Bir anda buz kestim. “Yapma be oğlum Zafer Ünal başkanın da akrabası olur” dedim.

Hasan Elidemir- Metin Gökalp ile aynı dönemde futbol oynamış beyefendi bir kimliği ile İzmir’deki elit Alsancak tabakasının diş doktoru olarak gözdesiydi. Kendisi ile Yeni Asır gazetesinde spor yazarı olarak çok maça beraber gittik. Çok güzel günleri beraber yaşadık. Alkol kendisini yedi bitirdi. Zafer Ünal başkanım akrabası Hasan Elidemir’i bu illet hastalıktan kurtarmak için çok çaba sarf etti. Başaramadı. Daha doğrusu dostlarının hiçbiri başaramadı. İzmir’den Çanakkale’ye tedavi olmaya gidiyorum diye çıkan Hasan Eldemir Balıkesir’de otelde baygın vaziyette bulunan kaldırıldığı hastanede yoğun bakım servisinde hayata gözlerini yummuş. Daha 60 yaşındaydı. Bu dünya fani. Ailesine ve dostlarına başsağlığı diliyorum.

AŞURE GÜNLERİ

Hayat acımasız, hayat her şartlarda devam ediyor. Bugünler Muharrem ayı ve Aşure günleri Şehzadeler belediyesi geçen gün 8 Eylül meydanında aşure dağıttı. Ben de katıldım. Başkan yardımcısı Bilal Demir beni alanın içine aldı. Başkan Ömer Faruk Çelik’le  aşure dağıttık. Ahmet Songüler Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı da oradaydı. Yanında Kızılay Başkanı Selman Keresteci, Akif Özer, Şerif Gül, Ulus Kutluca vardı. Birlikte alandan ayrıldık. Akif Özer’in yaş günüymüş. İşyerine gittik dondurmalı irmik helvası ile nice yıllara dedik.

TÜLİN HANIMIN MUTLULUK GÖZYAŞLARI

Gazetemizin bel kemiği, bizim çocukların sevgili ablası Tülin hanım önceki gün 52 yaşına bastı. Bizim gazetede unutulmayan bir şey varsa o da doğum günleridir. Haber unutulur ama doğum günü unutulmaz bizim gazetede. Tülin hanımın da doğum günü kutlaması nedeniyle pastamız hazırdı… Hep birlikte şarkılarla, alkışlarla yanına yaklaşıp doğum günün kutlu olsun dedik. Mutluluk gözyaşı diye bir şey gerçekten varmış meğer. Öyle duygulandı ki boncuk boncuk gözyaşı döktü mutluluktan. Hep birlikte yedik pastamızı, hep birlikte güldük, sohbet ettik. Tülin hanıma sağlıklı, güzel nice mutlu yıllar diliyorum.

MUSA DİRİK BAŞKAN YARDIMCISI OLDU

Uzun yıllar Manisa’da radyoculuk yaparak Manisa medyasında isim yapan Manisa Belediyesi’nde basın bürosunda çalışarak Belediyeciliğe adım atan Musa Dirik Manisa  Belediyeler ayrıldığında Yunusemre Belediye’sine geçti ve orada basın danışmanı olarak başarılı hizmetler verdi. Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi’de bu dönemde kendine başkan yardımcılığı görevi verdi. Kendisini aradım kutladım. Hayırlı olsun.