Yazmakta kafi gelmiyor bazen yaşanan olaylara. Acıları dindirmiyor, sıkıntıları geçirmiyor. Keşke geçirse, keşke sayfalarca yazsak, romanlar bitirsek güzel ülkemizin yaşadığı sıkıntıları geçse.
Savaş her coğrafyada koskoca bir yalandır. Barış sadece çocuğunuzun adı değil ! Barışı oluşturmakta insanların elinde, bizlerin elinde.
Geçen hafta bir gazetede ve tüm sosyal medyada yer alan ‘'İnsanlık Kıyıya Vurdu'' manşetini ve o minicik cansız bedeni görünce yutkunamadım. Kanım dondu.
Bazen söze gerek kalmaz. 'Kim bu çocuk',kimin çocuğu ? diye düşündüm... Muhtemelen Suriye kasabasında hali vakti yerinde bir ailesi vardı. Her şey yolunda gitse, şimdi keyifle evinin bahçesinde oynuyor olacaktı. Akşam kendisini kapıda bekleyen annesinin kucağına koşacaktı.
Hepimizi Allah yarattı hepimiz önce insanız. Sonra diğer sıfatlarla tamamlanıyoruz.
‘'Ait olduğumuz ırk, inandığımız din, siyasi düşünce bizi keskinleştirmemeli; iyi ve terbiyeli bir insan olma çabasından çıkarmamalı. Saygının modası asla geçmez''.
***


Selanik'in en güzel kızlarından biriymiş… Sarı saçlı, mavi gözlü, beyaz tenli tam bir göçmen kızıymış Elver Hanım. Mübadelede gelmişler Manisa'ya. Selanik'te yaptıkları iplik dokuma işine Manisa'dada devam etmeye başlamışlar.
Elver hanım rahmetli ananem; beni büyüten, hayata dair her şeyi öğrendiğim, tüm zorluklarda onun sözleriyle güçlendiğim kadın. Selanik'te Atatürk'ü ilk gördüğünde demiş ‘'Atam, biz kadınlar güçlüyüz! Verin elimize top tüfek herkesten önce gider savaşırız''.
Çocukluğum O'nun Atatürk , vatan sevgisi, kurtuluş mücadelesinde kadınların verdiği emekleri dinlemekle geçti.
Her 8 Eylül sabah ezanlarda uyanır helvalar karar, lokmalar döker tüm şehitlerimizin ruhuna komşulara dağıtırdı.
Güzel ülkemiz ne canlarla, ne emeklerle kurtarıldı. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve kadını, erkeği, çocuğuyla mücadele eden tüm şehitlerimizi saygıyla anıyorum.
Kahraman atalarımızdan aldığımız güçle, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün işaret ettiği çağdaş uygarlık yolunda kararlı bir şekilde ilerlemek ve ülkemizi çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkarmak için birlik ve beraberlik içerisinde var gücümüzle çalışmak atalarımıza layık olmak zorundayız.

Bu vatan hepimizin. Yakarak, yıkarak kaçan düşmanların ardından küllerinden doğan şehrim, nice 93 yıllara Manisa'm.
Sevgi ile kalın...